7


I går trengte vi noe raskt og enkelt, samtidig som jeg virkelig hadde lyst på noe nytt. Man blir fort gående i samme hverdagssporet med mange like middager når det blir litt hektisk. Noe jeg ikke er så god på er å lage noen deilige salater til middag. Det er jo så godt og så enkelt, men jeg glemmer det litt. Men i går ble det deilig biffsalat med chili bearnaise til. Mmmmm....
  

Du trenger:
♥ Strimlet kjøtt av storfe
♥ Crisp salat
♥ Ruccola
♥ Avokado
♥ Fetaost i olje med soltørkede tomater
♥  Cherry tomater
♥ Lohmanders chili bearnaise 

Jeg fant "Bearnaise Hot" fra Lohmanders på Kiwi sammen med grillmaten. Den smaker herlig, er ikke alt for hot og inneholder kun 1,0 g karbo pr 100 g. Dette blir uten tvil en favoritt til sommermaten. Når det gjelder salaten trenger du bare å steke biffstrimlene. Bland sammen alle grønnsakene og osten. Topp med kjøtt og hot bearnaise!
 
Namnam! 
 

__________________________________________________
#matblogg #lavkarbo #lchf #karbolett #oppskrift #middag 

Skrevet 04.06.2015. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
8

Jeg var litt sulten og veldig fysen her om dagen, så med grønne epler på benken og vaniljekesam i kjøleskapet, ble det deilig eplekos til kveldsmat. Alt du trenger å gjøre er å forvarme ovnen på ca 200 grader. Kutt et eple i små biter og legg i en ildfast form med litt havregryn, kanel og litt honning. Bak i ovnen til bitene har blitt møre. Jeg lot de stå i ca 20 min. Til slutt topper du det hele med vaniljekesam!

Super godt og så enkelt! :)

Skrevet 28.01.2015. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
5


Disse herlige pannekakene er perfekt som en god start på dagen, kalde som lunsj på jobb og skole, eller kanskje kveldkos? Det er så enkelt å lage og du trenger bare noen få ingredienser. Det finnes mange kombinasjoner, men jeg har eksprementert meg frem til en kombinasjon jeg syntes ble veldig god! Denne oppskriften er både glutenfri og meierifri. 

Du trenger:
♥ 1 banan
♥ 2 egg
♥ 3 ss mandelmel
♥ 2 klyper kanel  
♥ 1 ts JBKM (evnt. fiberhusk eller bakepulver)

Miks sammen alle ingrediensene med stavmikser så det blir en jevn røre. La den svelle i noen minutter. Deretter steker du i panne med smør til de er gyldne på hver side. Jeg laget 2 stk, men som kveldskos kan det være kos å lage små lapper. Server med gresk yoghurt (eller kesam), banan, jordbær og litt søtning og kanel.
NAM! 

 

 

 


#oppskrift #matblogg #helse #kosthols #sunt #frokost #matblogg #karbolett 

Skrevet 24.10.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
4


Det finnes ikke noe bedre enn et avbrekk i arbeidsdagen med en skikkelig lunsj. Når jeg sitter med hjemmekontor disker jeg gjerne opp med noe litt mere spennende enn knekkebrød, bare fordi jeg kan. Det er rart hvor mye litt farger på tallerken gjør. Plutselig ser det så mye mer fristende ut. En god slager som fungerer supert til lunsj er stekte egg, kjøtt eller kylling sammen med tomat og salat. Lett og god kombinasjon som smaker herlig! Dette kan man også lage på morgen å ta med i matboksen. Da går jeg gjerne for eggerøre istedet, det smaker mye bedre kaldt om du ikke har mulighet til å varme lunsjen. Så, med en kopp med deilig kaffe til, blir det en ekstra god lunsjpause!
Til denne lunsjen brukte jeg kyllingkjøttboller! 
God lunsj :)
#lavkarbo #kosthold #helse #matblogg #mat #lunsj #lchf 

Skrevet 29.09.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
5


Vi har blitt så glad i pulled pork. Så saftig, godt og enkelt. I går prøvde vi det i sandwich form, som vi har spist i USA, med hjemmelaget coleslaw. Supergodt! 

Du trenger:

300 gram kål
1-2 gulrot
1 grønt eple
1/2 dl creme fraiche
1 dl majones
2-3 ss sitronsaft
Salt og pepper

Pulled pork
Lavkarbo brød
Evnt. litt BBQ saus 

Kutt kålen i tynne strimler og riv gulrot på rivjern. La det ligge i kaldt vann i ca 1 time så det mykner litt. Bland sammen majones og creme fraiche, så smaker du til med salt, pepper og sitron. Hell vannet av bollen med kål og gulrot og press litt godt med et håndkle eller tørkepapir så det ikke ligger igjen så mye vann. Riv opp eplet og bland det hele sammen. 

Pulled pork stekes som anvist på pakken. Vi brukte Tulip sin som skal stå i ca 25 min. Bruk evnt ekstra BBQ saus som du ønsker det (dette har litt mer karbo).
Server coleslaw og kjøttet mellom to skiver lavkarbobrød. NAM! 

 

 


#lavkarbo #lchf #lavkarbomat #kosthold #helse #matblogg #oppskrift #middag #foto 

Skrevet 04.09.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
8


Med herlig sommer og feire følger det med mye herlig mat og sosiale happenings. Det er fort lett å legge til seg et ferie kosthold og glemme hvor lett det er å spise sunt og godt, selv med ferie. Det er jo egentlig så lite som skal til. Bruk grønnsaker på grillen som tilbehør, istedet for potetene. Lag deilige friske frokoster med cottage cheese, vaniljekesam eller gresk yoghurt og bær. Lag en stor salat eller sunne wraps med kylling og jordbær. Bak et sunt brød eller deilig knekkebrød til late frokoster. Skjær opp nydelig frukt i flotte sommerfarger når du fyser, og lag sukkerfri is til sommervarmen. Det krever litt mer planlegging, men så deilig det er å kose seg med sunne gode alternativer. I dag var jeg på lunsj hos Leonor. Hun hadde laget deilig lavkarbo lunsj til oss! Det var en fin overraskelse, for ikke å snakke om hyggelig!Klarer man å holde kostholdet nogenlunde stabilt gjennom ferien, smaker det ekstra godt å skeie ut de dagene man ønsker det. For det kan man ikke legge under en stol at man koser seg jo ekstra når man har ferie. Men klarer man å være litt fokusert, gir det gjerne resultater, uten at du må ofre all verdens. Det merket jeg da jeg gikk på vekten i dag og har holdt meg stabil gjennom sommeren! Og JEG er svak for is! ;)

Håper dere nyter det fine sommerværet! 

 

 


#lavkarbo #kosthold #mat #matblogg #oppskrifter #middag #frokost #lunsj #lchf 

Skrevet 30.07.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
5


Det er helt merkelig hvor mye treningstøy og sko har å si på treningsøkten min. Uansett hvor forfengelig det er, blir jeg faktisk mer motivert av sterke farger og spesielt om det matcher. Så økten i går ble virkelig en super økt. I nye sko og hot pink! Jeg kjøpte mine første nike free run i fjor da jeg var i USA, men klarte å dra med meg en størrelse for stor. Selv med litt for lange sko har jeg vært utrolig fornøyd, så det ble et bare nye Nike, i riktig størrelse, denne gangen. I går kjørte vi sirkeltrening og gerilja kardio. Det har blitt en favoritt og fy så effektivt det er. Det er også deilig å være tilbake til et sunt kosthold igjen. For all del, jeg har kosa meg som en gud i USA med masse is og fantastiske hamburgere, men det er ikke noe tvil om hva kroppen min trives best med. Derfor er det ekstra herlig når man kommer hjem og ser at vekten justerer seg tilbake etter bare noen dager med sunn mat igjen. Og sånn siden vi er inne på kosthold kan jeg jo dele menyen min så langt i dag:

FROKOST: Gresk yoghurt med hjemmelaget sukkerfritt syltetøy og litt nøtter
LUNSJ: 2 knekkebrød med pålegg og urtete
MELLOMMÅLTID: Litt vaniljekesam og cottage cheese blandet sammen, toppet med norske jordbær
 Jeg er helt hekta på jordbær om dagen. Tenkt at noe kan være så sunt og godt på en gang!
Nå skal jeg hjem å nyte solen litt <3


 


#lavkarbo #meny #kosthold #trening #sommer #shopping #lchf #oppskrift #matblogg 

Skrevet 08.07.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
3


Cottage Cheese er jo veldig sunt. Rik på proteiner og naturlig fett, men jeg må innrømme at jeg er veldig opp og ned hvor godt jeg syntes det er! Har prøvd miksen med epler og pærebiter, men den syntes jeg ble litt kunstig og rar i smaken. Har tenkt å prøve flere varianter så lenge nå, men kommer meg aldri dit, før i går. Da gjorde jeg det så enkelt som å kjøpe en kurv med jordbær og en boks med Cottage Cheese og jeg har uten tvil funnet en favoritt. Så godt og så enkelt. Og ikke minst, så sunt! 


Hvis man vil gjøre enda litt mer ut av det kan man strø over litt splenda og kanel og toppe med nøttebiter.
Det blir neste gang!

 

 


#lavkarbo #oppskrift #kosthold #helse #lchf #sunt #matblogg #vekt

Skrevet 06.06.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
7


Det kiler helt i magen når jeg skriver det, men om litt under 4 uker sitter vi på flyet til Miami. Kan nesten ikke vente til å kose meg med verdens beste kjærste på veien med fantastisk natur, fantastisk vær og herlige byer. USA og roadtrip betyr også mye dårlig mat. Man kan selvfølgelig unngå det også, men det blir en del av hele greia egentlig. For ikke å snakke om praktisk enkelte dager man har mange timer på veien. Det blir også strender, palmer og bikinivær. Derfor er jeg i gang med noen litt mer bevisste uker før vi drar. Unngår utskeielser når jeg ikke "må" og har lagt opp litt bedre plan for treningen. Kondisjon 4 dager i uken, kombinert med styrke 2 av dagene. Det er jo så deilig å jogge ute om dagen. Bare fyre opp med musikk på øret og nyte frisk luft mens man kjenner at kroppen jobber. Kondisjon krever jo også svært lite tid. Jeg jogger ca 20-30 min kombinert med litt gående utfall underveis på turen og litt intervaller. En halvtime har man jo gjerne å ta av i løpet av dagen! 
I dag prøvde jeg også en ny tvist av gresk yoghurt til frokost - tropican style. Jeg spiser ofte en tvist av dette til frokost og syntes det er en deilig og lett start på dagen! Perfekt å mikse med forskjellige bær og biter av frukt, kombinert med nøtter! Dette er også en god kombinasjon av riktige karbohydrater, proteiner og naturlig fett :) 

Du trenger kun:
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ Biter av mango
♥ 1 neve kokos
♥ 1 neve nøtter

NAM!

 

 

 


#kosthold #trening #lavkarbo #frokost #lchf #mellommåltid #matblogg #lavkarboblogg 

Skrevet 20.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
5


I går måtte jeg rive med meg noe på butikken før bussen gikk. Fyset på mango og fyset på kylling, så det endte med en deilig og frisk middag! Jeg så på firestjerners middag her om dagen, der lagde de mangosalat og jeg har hatt lyst på det siden da. Denne gangen prøvde jeg den sammen med avokado og det var så godt! Dette blir en sommerfavoritt :)

DU TRENGER:

♥ 2 kyllingfilet
♥ Noen skiver ost (evnt. naturell smøreost)
♥ Pesto
♥ Serranoskinke

♥ Mango
♥ Grønn salat
♥ Avokado
♥ Sitronsaft
♥ Salt og pepper

Skjær et snitt på langs av kyllingen og fyll med ost og pesto. Surr skinken rundt og brun i pannen med smør. Stek med lokk eller kombiner med 10 min i ovnen for raskere gjennomsteking. Kutt opp mango, avokado og salat i biter og bland godt. Smak til med litt sintronsaft, salt og pepper. 

 


Herlig sommermat 
 
 


#lavkarbo #oppskrift #mat #middag #kosthold #lchf #sunt 

Skrevet 20.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
4


Hva er vel ikke bedre enn en frokost på trappa i solen etter en fantastisk helg? Det ble en velig bra måte å starte uken på hvertfall. Jeg får så mye energi av dette været og det er så herlig! Når det er dsagt må jeg bare beklage lite blogging for tiden. Uken som var, var helt kaos. Når jeg går inn i perioder som nå, detter fort bloggen litt ut. Det er litt frustrerende til tider for jeg har så mye jeg vil dele, men tiden strekker ikke helt til. Det blir litt anderledes nå. Jeg har tenkt en del på dette med bloggen for tiden også. Jeg får så mange herlige kommentarer av dere og mye spørsmål om lavkarbo og kosthold. Derfor blir det litt mere fokus på dette fremover. Vi går jo en tid i møte hvor vi har på mindre klær og fokus på kropp og vekt blir også større. Man skal ikke trenge å gå på strenge dietter og kutte ut alt kos for å føle seg bra i egen kropp og det vil jeg fokusere på. Jeg har egentlig en Facebook side "Et lavkarbo kosthold", hvor tanken var å dele mange oppskrifter og tips med dere. Så langt har jeg aldri kommet, så nå tenkte jeg å få det skikkelig i gang! 

Men, over til et frokosttips jeg ofte spiser:
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 1 neve hakkede nøtter
♥ 1 ss sukkerfritt eplesyltetøy 
♥ Litt kanel og splenda 

Perfekt med en kopp kaffe!Mange planer med bloggen fremover, så håper dere vil følge med! :)

 

 

 


#lavkarbo #vår #mai #frokost #kosthold 

Skrevet 19.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4


Vi glemmer fort litt å spise nok fisk. Vi er begge veldig glad i det, men i en travel hverdag er det lett å glemme det bort litt. Men, i dag ble det laks med ny vri. Jeg ville prøve noe nytt og er er veldig inspirert matmodus om dagen. Eksprementere med forskjellige kombinasjoner og retter. Det er deilig! I dag ble det stekt laks med chili, kremet saus, sommerkål og sure gulerøtter. 

Du trenger:

♥ 2 laksefilet med chili
♥ 1/2 hode sommerkål
♥ 2 store gulerøtter
♥ Sitron

♥ 1 sjalottløk 
♥ 1 vårløk
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl kesam 
♥ 1 ts dill
♥ Hvitløkspepper og salt 

Stek laksen i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Kutt opp sjalottløk i små biter og det samme med vårløken. Stek sjalottløken i litt smør til det er litt gyldent. Tilsett purren og vend det sammen med resten noen sekunder. Så tilsetter du vannet og kesamen og rører godt. Smak tilmed dill, hvitløkspepper og litt salt. la det småkoke noen minutter. Rasp gulerøttene og tilsett ønsket mengde sitronsaft. Jeg elsker sue ting så jeg har nok oppi litt mer enn normalt. Kutt opp kålen i strimler og kok den i noen få minutter. Hell av vannet og sett den tilbake på ettervarmen så mere vann damper bort. Strø over litt grovkvernet salt og litt smør om ønsket. Så er det bare å nyte 


 

 


#lavkarbo #lchf #oppskrift #kosthold #middag #fisk #mat #matblogg 
 

Skrevet 12.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4


I dag ble det en veldig god "påsparket" sen lunsj eller tidlig middag om du vil. Hadde veldig lyst på wrap og hadde veldig lyst på noe nytt, så da prøvde jeg meg fram til en kyllingwrap med salsa. Det ble veldidig godt, og en rask og god middag i hverdagen. Finnes ikke noe bedre enn å spise god mat med god samvittighet! 

Til 2 personer trenger du:

♥ 2 stk kyllingfilet
♥ ca 8 små tomater
♥ Litt vårløk
♥ Fullkorn tortillalomper
♥ Salat
♥ Salsa
♥ Rømme

Kutt tomatene og kyllingen i biter. Gjennomstek kyllingen med litt smør og hell så over et halv glass med salsa. Tilsett så hakket vårløk og tomatene og la det småputre noen minutter. Varm lompene i ovnen og server med salat og rømme! Saftig og godt :)


NAMNAM 


#lavkarbo #karbolett #oppskrift #matblogg #kosthold #kylling #wrap 

Skrevet 09.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0


I går prøvde vi bakt søtpotet for første gang! Det var så godt at jeg er bare nødt til å dele det med dere. Søtpotet er jo en fantastisk grønnsak. Rotgrønnsaken inneholder litt mer karbohydrater enn vanlig potet men har en mye lavere GI (Glykemisk indeks) som gjør at den ikke påvirker blodsukkeret like lett. Derfor blir gjerne søtpotet anbefalt til diabetikere. I tillegg til dette gir den guloransje fargen i søtpotet deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A. Betakaroten virker beskyttende på alle kroppens celler, blant annet mot skader på arvestoffet. Den gir deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Betakarotenet kan også gi huden din en fin brunfarge, uten noen bivirkninger. Så, med andre ord er søtpoteten en perfekt erstatning til potet og super sunn!
 Den finnes mange muligheter med søtmotet. Den kan egentlig brukes på akkurat samme måte som en potet. Som chips, mos og bakt i ovnen. Vi bruker den ofte som mos men lagde den i ovnen til entrecote i går. Alt du trenger å gjøre er og vaske den godt, smøre den inn med litt olje og stikk hull med gaffelen. Stek den i ovnen i va 1 time til den er mør. Fyll med smør, ost, rømme, bacon og vårløk. Server med ønsket kjøtt til! 
Det var rett og slett helt nydelig
og det blir ikke lenge til det lages igjen! 

 


#lavkarbo #karbolett #middag #oppskrift #matblogg #søtpotet #kosthold #biff

Skrevet 27.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
0


En deilig hverdagsmiddag med kremet smak. Sausen og kålen er faktisk hentet fra "Godt Levert". Fikk det servert hos foreldrene til Fredrik en dag og syntes smaken var himmelsk. Då, da måtte jeg prøve min egen vri og lavkarbo versjon. 

Du trenger:
(til to personer)

 ♥ 300 gr strimlet svinekjøtt
 ♥ 1/2 sommerkål

 ♥ 1 dl krem fraiche
 ♥ 1 dl vann 
 ♥ 1/2 terning kyllingbuljong
 ♥ 1 charlottløk
 ♥ 1 bunt bladpersille
 ♥ Salt og pepper
 ♥ Smør

Hakk kålen i strimler og skyll den godt. Kok den med en spiseskje smør, litt salt og pepper, i ca 5-7 min. Kutt løken i biter og brun de i pannen med smør. Mot slutten tilsetter du bladpersillen og vender noen sekunder sammen med løken. Kok opp 1 dl vann med buljong. Tilset deretter løken, persillen og krem fraichen. Miks med stavmikser så den blir jevnere og gi den et oppkok, la den småkoke noen minutter etterpå. Smak til med salt og pepper. Stek til slutt svinekjøttet. Så godt og enkelt!  ♥
(Ønsker du gjøre denne magrere gan du sløyfe smøret i kålen og velge krem fraiche lett) 

 

 


#lavkarbo #kosthold #oppskrift #matblogg #middag #lchf #inspirasjon 

Skrevet 22.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
2

 

Jeg har postet denne oppskriften en gang før, men favoritter må nesten gjentas. Dette er en klassiker på hytta og passer pefekt når man er flere rundt middagsbordet i påsken. Deilig kyllingform med brokkoli. Om man ikke vil kjøre lavkarbo versjonen koker man også litt ris som tilbehør.

DU TRENGER:
(til 6 persjoner)

♥ 2 hele kyllinger
♥ 2 løk
♥ 2 små bokser sjampinjong
♥ Fløte/helmelk
♥ Reven ost
♥ Kyllingkrydder og hvitløkspepper

♥ Brokkoli
♥ Rømme

 

Rens kyllingen og kutt kyllingbitene i passe store biter. Hakk løken og stek i pannen til den blir gylden med litt smør. Hell over vesken fra sjampinjong og la løken putre på svak varme i ca 5 min. Legg først kyllingen i en ildfast form og strø over godt med kyllingkrydder og hvitløkspepper. Legg deretter lag med løken, sjampinjongen og topp med reven ost. Hell til slutt over fløte til du ser det nærmer seg osten. Her kan du også mikse med melk og fløte. Jeg brukte en stor boks med fløte og det siste jeg trengte med helmelk.
  Stek i ovnen på 200 grader til osten blir gylden.
Server med kokt brokkoli og og rømme.Skrevet 14.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
6

 

Det er så lenge siden jeg har spist lavkarbo pizza nå så i dag måtte jeg bare lage, i mini form. Det er helt genialt å lage pizza i posjoner så de lett kan fryses ned eller ha til lunsj dagen etter. Denne gangen ble det med kylling som gjør den ekstra saftig, så absolutt en innafor middag på en tirsdag. Dette er også en ny oppskrift jeg har prøvd på bunnen, inspirert av fotballfruen sin bunn med litt justeringer. Dette er absolutt en av favorittene sålangt!

Du trenger:
♥ 4 egg
♥ 2 ss fløte 
♥ 1 ts bakepulver 
♥ 3 never reven pst
♥ 2 ts JBKM (alternativ - fiberhusk)
♥ 4 ss soyamel
♥ 2 ss olje 
 
♥ Litt salt og urtekrydder 

Fyll:
♥ 400g kyllingkjøttdeig 
♥ 2-3 ss tomatpurre
♥ 1 dl fløte 
♥ Hvitløkspepper og urtekrydder
♥ Ost
♥ Mais 
♥ Vårløk 

 Bland sammen fløte og eggene godt. Rør deretter inn alt det tørre så det blir en jevn og fin røre. Til slutt tilsetter du osten. Fordel røren i små posjoner. Jeg fikk 5 stykker. Stek på 180 grader til de blir gyldne. Imens bunnene står i ovnen steker du kjøttedeigen og blander inn 2 toppede spiseskjeer med tomatpurre og fløten. Smak til med urtekrydder og hvitløkspepper. Fordel på bunnene når de er klare og topp med mais, vårløk og purre. Om du ønsker å kutte ned enda mer på karbohydratene kan du fint sløyfe maisen, jeg er bare litt avhengig av det på pizza. Stek videre i ovnen til osten har smeltet. Så er det egnetlig bare å nyte en god middag!

 

 


#lavkarbo #oppskrift #lchf #matblogg #kosthold #middag #pizza 

Skrevet 08.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
4


Det er så deilig å våkne opp på mandagen etter en rolig helg. Føler jeg har fått ladet skikkelig opp og klar for en ny uke. Denne uken kommer også til å fly avgårde, for til helgen er det tid for påske på fjellet. Elsker denne tiden med skiturer, sol (håper jeg), appelsin, påskeegg, gode middager og familietid. Å ja, ikke minst, bare slappe av! Det skal rett og slett bli helt herlig nå. Tenkte jeg skulle komme med et lite tips også, en god, sunn og enkel lunsj! 

Alt du trenger er...
♥ Vaniljekesam
♥ Blåbær
♥ Nøttemiks 

Så lett å dra med seg fra butikken og mikse sammen på jobb eller skole! også kan du spise litt flere blåbær og nøtter til mellommåltid før middagen :)
Ha en super mandag 

 

#mandag #hverdag #lavkarbo #kosthold #ukensblogg #selfie #oppskrift #lunsj

Skrevet 07.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2

 

Malin og jeg hadde nydelig lunsj her om dagen! Det passet perfekt på trappa i solen men kaffe og go'helg stemning. Dette er også en veldig enkel lunsj å ha på jobb eller på farten.

Du trenger bare...
♥ Reker  
♥ Avokado
♥ Kokte egg
♥ Majones
♥ Pepper

Denne rette smaker selvfølgelig best med ferske reker, men vi brukte i lake og det funket også perfekt. 

Så enkelt og så godt!
Dette er jo også en rett som passer bra som forrett eller som følge i piknik kurven, det er jo tross alt snart tid for det!

 

#lavkarbo #lchf #kosthold #mat #oppskrift #lunsj #middag #frokost #matblogg #lavkarboblogg 

Skrevet 01.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
5

 

I går var det vaffeldagen og hvor herlig dag er ikke det? En god unnskyldning til å kose seg med deilige vafler. Men, disse vaflene kan du kose deg med selv om det ikke er vaffeldagen også. De inneholder veldig lite karbohydrater, uten sukker og smaker helt himmelsk! Jeg hadde den perfekte kvelden rett og slett sammen med Malin, sofaen og ett stk romantisk film. Skikkelig jentekveld, på en tirsdag! Hverdagsglede :)

DU TRENGER:

3 egg
2 dl seterrømme
1 dl mandelmel
1 ss splenda
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
4-5 ss fløte
og kardemomme etter smak 

Miks alt godt sammen og la røren svelle i ca 10 min. Så er det bare å fyre løs vaffeljernet og finne frem sukkerfritt syltetøy, rømme og kaffe. Røren holder til ca 6 vafler. 

Når kosen er formet som hjerter, blir det jo ikke annet enn godt! ;)

 

#lavkarbo #lchf #oppskrift #kosthold #matblogg #mat #vaffel #kos 

Skrevet 25.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
4


Det er veldig snart helg og jeg er så klar for en veldig bra en. I morgen har jeg bursdag og helgen skal brukes til å feire! På lørdag skal en hau med herlig venner skåle med meg i black and white stil. Jeg elsker detaljer og elsker temafester, så nå håper jeg alle planene går som jeg ønsker og at lørdagen blir helt konge! (Det er jeg egentlig veldig sikker på at den blir med så mye bra mennesker). Prøver også gradvis å snike inn litt vår i stua også. Mintgrønt gjør jobben og jeg elsker hvordan det frisker det opp:) farger må man jo bare bli glad av!


Også må jeg bare minne dere på en oppskrift som jeg bruker ofte!! Nemlig lavkarbolapper. Mikser den gjerne litt ut i fra hva som frister. Med blåbær, bringebær, kanel, kardemomme eller bare rene. I går spiste jeg det til frokost med litt rømme og sukkerfritt syltetøy til.

Jeg mikset 2 egg, 2 ss gresk yoghurt, 1ss splenda, 1 ts fiberhusk og en neve mandel mel. Blander godt og steker til de blir gyldne og fine på begge sider. Så enkelt og så godt!


Enjoy:)
Nå er det natta <3

 

#lavkarbo #bursdag #interiør #DIY #oppskrift #inspirasjon 

Skrevet 20.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2


Hadde lyst til å prøve noe nytt og friskt med fisk og kom over dette tipset! Vi laget en halv porsjon da det ble middag litt sent, men legger ut oppskriften for to til tre personer.

Du trenger:

♥ 4 filet av laks
♥ Pesto
♥ 2 epler
♥ 1 paprika
♥ 1/2-1 hel brokkoli

Skrell eplene og kutt de i biter sammen med de andre grønnsakene. Legg de i en illfast form med litt smør, salt og pepper. Legg fisken over og smør på pesto. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

Namnamnam:)


#lavkarbo #oppskrift #fisk #mat #matblogg #kosthold #sunt

Skrevet 18.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1


Vi har fått så mange fine, nye tekstiler på jobben nå. Vårkolleksjonene er på plass og det er så deilig å se farger. Grafiske mønster fortsetter og det er mye petrol og gult. Herlig! Det er også ganske herlig at solen skinner igjen. Og for å starte uken ganske perfekt har vi blitt booket til ny spillejobb! 24. juli skal vi spille på den fete festivalen - RockArt. Det blir utrolig stas. Tror også dette kan bli en veldig fin uke. Til fredag har jeg nemmelig bursdag! HURRA! Litt skummelt at jeg plutselig er halvveis til 50, men med en super feiring i vente og jeg er som litt over gjennomsnittet glad i bursdager, blir det nok ikke så ille likevel. Jeg prøvde meg på milkshake her om dagen også. Det ble SÅ godt, så må nesten dele oppskriften med dere! Det ble veldig på sparket men resultatet ble supert, så da er det jo ikke noe å lure på! 

Du trenger:

♥ 1 neve isbiter
♥ 1 dl fløte
♥ 2 dl styrk sjokolademelk
♥ 1 ss kakao
.. og litt splenda. 

Misk alt i en blender og vips. En kald fristelse! Inneholder ca 15 karbo.Om man ønsker å kutte ned på karbohydratene kan man bytte ut styrk melken med soyamelk og justere med litt mer kakao. Jeg måtte bare prøve styrk melken. Den har jo lite tilsatt sukker og inneholder bare en karbo mer enn vanlig melk. Lov når man skal kose seg litt hvertfall :)

 

#lavkarbo #interiør #inspirasjon #selfie #milkshake #oppskrift #kosthold #

Skrevet 17.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
7

 

Det er fredag. Det er sol. Det er helg! Hvor herlig er ikke det? Det er en fantastisk følelse å våkne glad. Det gjorde jeg i dag. Var selvfølgelig først vanvittig trøtt, men når jeg kom meg opp hadde jeg så mye energi. (eller så mye energi man kan ha etter å nettopp ha våknet) Så jeg eksprementerte litt med frokosten og det ble veldig godt! Det var så enkelt som et halvt beger Cottage Cheese blandet med litt splenda. En neve rørte bringevær. Disse bare rørte jeg på svak varme i en kjele i ca 3 min. Til slutt - toppet med hakkede mandler. Så sunt, proteinrikt og godt! Super frokost rett og slett! I går var jeg på spa kveld hos Anniken. Ei venninne av Anniken selger Forever Living og introduserte oss for mange herlige produkter. Alt inneholder alovera, til og med sminken. Vi fikk fotbad og hadde skikkelig ansiktspleie med rens, skrubb, toner, ansiktsmaske og tilslutt serum og dagkrem. Følte meg som et nytt menneske ennå. Til slutt sminket flinke Therese meg med Forever Living sminken. Jeg har vært litt på jakt etter en foundation om dagen så det kunne egentlig ikke passet bedre, for jeg ble så fornøyd! Det dekket så naturlig og fint og lå så deilig, lett på huden. Så nå er jeg veldig spent på å prøve det fremover og se om forventningene holder! 

HA en fantastisk dag i solen 

 

#foreverliving #vår #lavkarbo #interiør #frokost #oppskrift #natur #sminke #spa #motivasjon #helg #lykke

Skrevet 14.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
6

 

Jeg ELSKER gulerotkake. Enkelt og greit. Så når jeg kom over en lavkarboversjon av den, var det egentlig ikke så veldig mye å lure på!

Du trenger:

♥ 4 egg
♥ 4 ss splenda eller annen søtning
♥ 4 ss kokosmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepulver
♥ 1 1/2 ts kanel
♥ 1/2 ts kardemomme
♥ 100 g smør
♥ 3 dl finrevet gulrot 

Ostekrem:

♥ 200 g Philadelphiaost
♥ 1 ts vaniljepulver eller essens
♥ 6 ss sukrinmelis (jeg brukte 4 ss splenda da jeg ikke hadde sukrinmelis)
♥ 100 gr mykt smør 

Riv førs gulrøttene med fint rivjern. Siden kaken ikke steker så lenge er det viktig at gulrøttene er finrevet. Smelt så smøret. Deretter lager du eggedosis med egg og søtning. (Dette tar litt lengre tid med splenda) Sikt deretter kokosmelet og bland det sammen med de andre tørre ingrediensene. Når eggedosisen er ferdig vender du det tørre forsiktig inn i den. Tilsett til slutt smør og gulerot. Ha røren i en form og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 20 min. Når kaken har fått kjølt seg ned litt ha du på (godt med) ostekrem.

Ostekremen lager du ved å piske osten luftig. Feretter rører du inn resten av ingrediensene til det blir en jevn krem. Pass på at smøret er mykt nok eller så vil det lett klumpe seg. 


ENJOY!


 #lavkarbo #gulrotkake #oppskrift #sukkerfri #matblogg #kosthold #kake 

Skrevet 09.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
5

 

Tenkte jeg skulle skrive litt om dette med vekt og kontroll. Det finnes utallige mange meninger og det er svært individuelt hvordan folk forholder seg til det. Mange hater den og vil ikke veie seg. Mange er fornøyd og bryr seg ikke så mye om den. Noen er svært opptatt av det. Noen bruker den som mål mens andre mener det er uvesentlig. Det er et litt vanskelig tema også, for vi er jo så forskjellige alle mann. Men en ting som er sikkert er at det å ha full fokus på vekt er ikke spesielt sunt. Det er så mye mer som henger sammen. I perioden jeg jobbet for å gå ned fokuserte jeg kun på vekt. Jeg angrer som en gud i dag på at jeg aldri målte meg. Man mister jo centimeter på de rareste steder. Fingrer, håndledd, ankler og selvfølgelig mage og lår. Når det er sagt har vekten hele tiden vært en slags motivator for meg. Hadde jeg ikke hatt en vekt å gå på de siste 4 årene tror jeg ikke at jeg hadde klart å nå de målene jeg ville. Jeg veier meg hver morgen og følger nøye med. Det er så enkelt som at hvis jeg ser jeg har gått opp en kilo, motiverer det meg til å være ekstra flink noen uker. Er jeg fornøyd eller har gått litt ned igjen, vet jeg at det jeg har spist er riktig og vil fortsette med det. En slags vinn/vinn situasjon føler jeg. Men det er utrolig viktig å holde det på et sunt nivå. Det er viktig å se hvilke tall som er realistisk at vekten skal vise og det er viktig at man kan ta pause fra hele fokuset en periode for å rett og slett bare kose seg og koble ut! Jeg er ei jente som ofte har mange baller i luften og mister kanskje litt kontroll over ting innimellom. Men akkurat vekten føler jeg at jeg har hatt full kontroll på de siste årene. Jeg vet når jeg gjerne svinger noen kilo, og jeg vet hva jeg må gjøre for å få vekten stabil igjen. Denne kontrollen må jeg innrømme er fantastisk. Det er ikke noe jeg har hatt kontroll over før. Etter jeg nådde hovedmålet mitt, var jeg livredd for å fyke opp igjen. Kroppen min fungerer som mange andre kropper - jeg kan ikke spise hva jeg vil, når som helst og hele tiden uten at det påvirker vekten min. Men ved å ha lagt om kosthold, fremfor å kaste seg på dietter, har jeg hatt et veldig sunt vekttap. Poenget mitt er vel egentlig dette - ikke se på vekten som noen skremmende tall. Se på det som mål, realistiske mål og motiver deg til å nå de målene. Ikke gå ut i fra noen BMI målinger eller hva venninnen din veier. Jeg har stor tro på ordet "trivselsvekt". En vekt man føler seg vel med og trives med! Når man når denne vekten, vil kroppen rett og slett være der - for å trives! (med litt hjelp fra deg, naturligvis)
 
Hva er ditt forhold til vekt?

 

#vekt #kosthold #vektnedgang #lavkarbo #inspirasjon 

Skrevet 06.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
3


Nå er det skjerpings fra min side, makan så treg jeg er med oppdateringer om dagen. Har jo egentlig så mye jeg vil dele! Så, da begynner jeg med å dele en perfekt start på dagen. Det er så herlig å ta seg tid til frokost og våknet litt på morgen. Favorittfrokosten min om dagen er gresk yoghurt med hakket hasselnøtter, mandler, kokos, litt splenda og kanel! Med en kopp kaffe til da og tid til litt lesing, er det en killer kombinasjon rett og slett. Jeg har ikke vært noe flink til å ta meg tid til frokost før, men nå som jeg endelig har fått en rutine på det, føler jeg meg så mye bedre når jeg går ut døra på morgen. Det blir plutselig ikke bare stress og ikke minst, jeg får kroppen i gang!Så, det ligger nok noe i at frokosten er dagens viktigste måltid;)#lavkarbo #oppskrift #lchf #kosthold #frokost #matblogg

Skrevet 06.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
3

På hytta i helgen fikk jeg i oppdrag å lage dessert. Har hatt lyst til å prøve panna cotta lenge nå, men aldri kommet så langt. Det ble kjempe suksess, så dette blir ikke siste gang! Så enkelt og så godt!

Til 4 personer:

6 dl fløte
4 plater gelantin
2-3 ss Sukrin/Splenda eller annen søtning
1 ts vaniljepulver

Rørte bringebær med litt søtning som topping.

 Legg gelantinen i kaldt vann til de er bløte. Kok opp fløten med søtning og vaniljepulver. Kjøl av litt før du rører i gelantinplatene. Hell deretter blandingen i 4 glass og la de stå i kjøleskapet til de har stivnet. Jeg tok ikke tiden men beregn ca 2-3 timer. Jeg serverte kun med rørte bringebær og litt søtning.
 


NYDELIG dessert som er så enkel å lage, at det er nesten dumt å ikke prøve! 
Nytes med GOD samvittighet!Skrevet 24.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
5


Har hørt om Oopsie's flere ganger før men aldri kommet så langt til å prøve de. Det blir det nok mer av fremover. Prøvde de for første gang i går, og himmel, så godt og genialt. Det kan brukes til så mye forskjeliig og så mange forskjellige sammenhenger. Til frokost med ost og skinke, til kaffen med krem og bær, til kveldskos med rørte bær, i lag som en kake, med fyll som en pizza. Ja, det er egentlig bare fantasien som stopper deg. Oopsie er nemmelig en slags lys "bunn" som ikke har så markant smak og kan derfor kombineres med både søtt og salt. Du kan også blande inn forskjellig krydder for å tilpasse de til det du ønsker. Jeg tok en enkel variant, med smør, splenda og kanel. HIMMELSK!

DU TRENGER:

♥ 3 egg
♥ 1/6 ts bakepulver
♥ 100 gram naturell smøreost
♥ Litt salt og litt søtt. 

Del eggevhittene fra plommen og pisk de stive sammen med bakepulvere.  Plasser på stekebrett (9-10 stk) og stek på 150 grader i ca 20 min. Blan plommene, osten og litt splenda og salt. Pisk dette godt til en jevn røre.  Velt så plomme blaningen inn i de stive eggehvittene så det blir en jevn, luftig røre.

Plasser på stekebrett (9-10 stk) og stek på 150 grader i ca 20 min. 

Så er det bare å nyte de på den måten som måtte passe!

#lavkarbo #oppskrift #oopsie #lchf #lowcarb #bake #mat #matbloggSkrevet 14.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
10


Prøvde ut en herlig middag i dag! Så lav på karbohydrater, magert og nydelig på smak.

DU TRENGER:
(2 stk - en pr person)
♥ 4 egg
♥ 2 ts jbkm
♥ 4 ss vann
♥ Salt og pepper

♥ 400 gram kjøttdeig
♥ Tacokrydder 
♥ Reven ost

♥ Avokado
♥ Lime
♥ Tomat
♥ Pepper og salt

Stek kjøttdeigen med krydder. Pisk sammen egg, vann, johannesbrødkjernemel, salt og pepper til en jevn røre. Stek deretter en og en i pannen med litt smør. Stek den kun på den ene siden i ca 2 min. "Hell" den over på et stekebrett og fyll med litt ost og kjøttdeig. Brett over så det blir en halvsirkel, topp med ost og stek i ca 20 min på 220 grader. Del avokadoen i biter og mos med gaffel. Tilsett deretter saften av en lime og småkuttet tomat. Smak til med salt og pepper.Server med guacamolen og rømme! 
(Beklager litt halvbra bilder, men var middag i full fart i dag)

 

#lavkarbo #lchf #middag #oppskrift #matblogg #kosthold 

Skrevet 12.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 10 kommentarer
4


Ingen ting er som å spisse burger med verdens beste samvittighet. Spesielt når den er supersaftig, hjemmelaget og innholder svært lite karbohydrater. 

DU TRENGER:

Burger:
♥ 400 gram kyllingkjøttdeig
♥ 1/2 hakket løk
♥ 1 egg
♥ Salt og pepper

Brød:
♥ 1/2 dl Soyamel 
♥ 1/2 dl Sesamfrø (Du kan bruke 1 dl sesamfrø også)
♥ 1 boks tine kremost naturell
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts fiberhusk 
♥ Sesamfrø, grovt salt og urtekrydder 

♥ Ost, salat, avokado og majones.


Pisk sammen egg og ost til en jevn røre. Ha i resten og la røren svelle i ca 10 min. Form så deigen til fire, flate sirkler og strø over salt, urtekrydder og litt sesamfrø. Stek i ovnen i ca 10 min på 200 grader. (til de blir gyldne) Bland sammen kjøttdeigen, egg, hakket løk, salt og pepper. Lag 2 store hamburgere og stek til de er gjennomstekte. Ha litt ost på mot slutten så den smelter. 

Legg på avokadoskiver, salat, majones og de nystekte brødene.
Spis og nyt!
#lavkarbo #lchf #oppskrift #mat #hamburger #middag #matblogg #karbolett #kosthold

Skrevet 10.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
5


Det er helt utrolig. Jeg har levd på et lavkarbokosthold i snart 4 år nå og prøvde vafler først nå i helgen. Nå må jeg faktisk si at jeg angrer litt, på at jeg ikke har prøvd det før altså, for det var rett og slett herlig. Det smaker som litt grovere vafler på grunn av mandelmelet og er nyelig med rømme og blåbær. Dette blir søndagskos fremover for å si det sånn!
 
Du trenger:

♥ 4 egg
♥ 4 ss splenda (eller annen søtning)
♥ 1 boks seterrømme 
♥ 1 dl mandelmel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss fiberhusk
♥ Kardemomme og/eller kanel etter smak
 Pisk egg og splenda luftig. Blan deretter inn rømmen og så det tørre til slutt. La røren svelle noen minutter. Stek deretter i vaffeljern og nyt! 
 


Jummy for my tummy!


#lavkarbo #vafler #lchf #oppskrift #mat  

 

Skrevet 30.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
0

I dag har vært en vanskelig dag å både spise regelmessig og spise i det hele tatt. Men etter en (veldig kald) første dag med musikkvideo innspilling, var der veldig innafor med thai mat. Vi er så heldig å ha en thaikaway rett oppi gata med fantastisk mat. Og med så mange gode wook retter var det ikke så vanskelig å velge bort risen!

I dag så min meny slik ut:

Frokost: knekkebrød med ost og skinke.
Lunsj: 2 kokte egg.
Middag: thaiwook.
Kveldskos: en kopp søt te og 70% sjokolade.

God natt <3

 

#lavkarbo #meny #mat #oppskrift #frokost #lunsj #middag

Skrevet 21.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
2

Ny uke nye muligheter! Dette blir en veldig spennende uke også. Vi skal spille inn musikkvideo med bandet. Veldig spent, litt nervøs og enda litt mere spent. Skal oppdatere med litt bilder når vi er i gang. Skulle egentlig ha postet dette innlegget i går, men med hårfarging og revyøving i går kveld datt det helt bort..

Dette var hvertfall min "meny" i går:

Frokost: Knekkebrød med egg.
Lunsj: knekkebrød med ost og skinke.
Mellommåltid: Proteinbar og kaffe.
Middag: Mammas superomelett med salat.
Kvelds: noen kyllingklubber.

Jummy :)


#lavkarbo #lchf #kosthold #meny #mat #middag #lunsj #frokost #inspirasjon

Skrevet 21.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

En uke er over med mye god mat, sunn mat, trening og motivasjon. Det er så deilig å være i gang igjen, deilig å være fokusert og deilig å ha litt kontroll! Så, som en bra avslutning på en fin uke har jeg kosa en hel del med min herlige nevø i dag, hatt litt kvalitetstid med familien min, hatt en konge bandøving og sist men ikke minst, film under teppe på sofaen. En helt innafor søndag rett og slett!

Dette ble menyen min i dag:

Frokost: Omelett med bacon og pølse.
Middag: Kalkunfilet med wook.
Kveldsmat: lavkarboknekkebrød med ost og skinke.
Kos: 70% sjokolade og Pepsi Max.

Håper dere har hatt en fin helg:)

 

#lavkarbo #lchf #baby #mat #meny #middag #frokost #lunsj #kosthold #band #musikk

Skrevet 19.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

I går fikk jeg virkelig prøvd meg. Vi var bedt i bursdagen til hanne på Becks restaurant i Tønsberg. Både poteter, brød og dessert fristet stort, men klarte å kose meg med en fantastisk entrecote salat og noen glass med vin. Det er deilig kunne si nei og deilig at man fint kan spise ute på lavkarbo også! Normalt sett så hadde jeg nok kost meg litt ekstra på en dag som dette, men siden jeg har bestemt meg for å være streng en periode nå ble det sånn. Veldig hyggelig kveld og veldig god mat!

Dette var "menyen" min i går: 

Frokost: Lavkarbo knekkebrød med egg, ost, skinke og tomater. 
Lunsj: Gresk yoghurt med kiwi, nøtter og mørk sjokolade.
Mellommåltid: Knekkebrød med ost og falukorv.
Middag: Entrecote salat.
Kos: 70% sjokolade til litt vin.  Bra helg og bra mat! :)

 

#lavkarbo #meny #middag #lunsj #frokost #lchf 

Skrevet 19.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Dagen i går bare fløy så dette innlegget ble forskyvet til i dag. Kommer selvfølgelig nytt i kveld som vanlig, men da har dere to menyer å kose dere med! Helger kan jo alltid være en utfordring. Man vil gjerne kose seg og glemme alt som heter regler og kosthold. Men, dagen min i går er egentlig et veldig godt eksempel på at man kan ABSOLUTT kose seg fordet. På kvelden ble vi bedt på taco, og du kan jo faktisk spise alt utenom shell og lomper. Om man vil, kan man fint ta et shell eller en fullkornslompe men siden jeg kjører litt strengere løp nå ville jeg ikke ta noe. Det gjorde heller ikke noe, for det er jo så godt uten også. Til kos etterpå hadde jeg tatt med Baconsvor og 70% mørk sjokolade. Så vil ikke akkurat si at jeg kjipet ned på fredagskosen! :)

Min "meny" i går så slik ut:

Frokost:
Blåbærpannekaker. (oppskrift ligger på bloggen)
Lunsj: Knekkebrød med skinkesalat, skinke og ost.
Mellommåltid/tidlig middag: Kyllinglår mer brokkolisalat. (Denne salaten får du på meny, himmelsk)
Middag: Taco (eller tacosalat om du vil)
Kveldskos: Baconsnacks og mørk sjokoladeGod helg alle herlige 

 #lavkarbo #kosthold #oppskrift #mat #middag #frokost #taco # pannekaker #lchf 

Skrevet 18.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
6

 

I dag har vært en travel dag. Det vil også si enkel mat og dårlige bilder, men sånn er jo hverdagen! Det som er veldig deilig er at jeg har orket tre knalløkter på stamina på tre dager nå. Sålangt ser 30på100 utfordringen veldig lovende ut. Vi er på dag 97 og 3 økter er unnagjort. I dag hadde jeg 30 min med intervall og litt armer og rygg igjen. Er HELT VILT støl i dag så løping var ikke det diggeste, da tilstanden tilsier at jeg bør ha støtte når jeg skal sette meg. Tragisk. Men godt å kjenne at kroppen har jobbet godt. Gleder meg til fortsettelsen og hovedmålet - sommerkropp 2014. 

Dette var min "meny" i dag: 

Frokost: Kesobrød med ost og skinke (nå er oppskriften ute)
Lunsj: Knekkebrød med skinkesalat, kalkunfilet og agurk.
Mellommåltid: Proteinbar og kaffe.
Middag: Keso-ostesmørbrød med italiensk salat og kyllingvinger.
Kveldsmat: Knekkebrød med eggerøre. I morgen er jeg alt for klar for helg!

#kosthold #trening #lavkarbo #lchf #meny #mat 

Skrevet 16.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
6

 

Kom tilfeldig over en oppskrift på "keso" brød, eller cottage cheese brød. Det så så godt ut at jeg måtte bare prøve. Det har blitt en ny favoritt, da det smaker herlig og er så lett å lage. Jeg har spist det både varmt med bare smør, som ostesmørbrød og kaldt til frokost med pålegg. Fungerer til alt! Det er kokos mel i det så det er litt "søtt" så det blir en slags loff lignende sak, selv om det ikke smaker loff. Det må bare prøves rett og slett! 

Du trenger:
♥ 1/2 boks cottage cheese
♥ 3 egg
♥ 5 ss mandelmel
♥ 4 ss kruskakli
♥ 1 ss fiberhusk
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 klype salt

Miks sammen egg og cc med stavmikser. Bland det tørre og miks det så sammen med eggeblandingen. Fordel deigen utover et stekebrett med va 1-2 cm tykkelse. Det går lettere om du bruker litt vann på hendene. Strø ocer valmuefrø om du ønsker. Stek i ovnen på 200 grader i 10-15 min. 
 

Enjoy :) #lavkarbo #kesobrød #lchf #middag #mat #oppskrift 

Skrevet 16.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
4


FOR ET VÆR det har vært i dag. Forstå meg rett, jeg liker snø og er på alle måter takknemmelig for at den har kommet. Men, med litt kjøring på jobb i dag mellom Tønsberg og Larvik med kuldegrader, våtsnø, dårlig brøyting og is om hverandre var ikke snø fullt så stas lengre! Når det er sagt - har jeg hatt en fantastisk treningsøkt i dag. Beindag er aldri kjempe stas men godt å kjenne på kroppen at man har jobbet bra. I tillegg prøvde jeg en ny oppskrift på sparket i stad. Cottagecheese brød, eller keso brød. Det smaker himmelsk og til og med Fredrik ble entusiastisk. Skal slenge ut oppskriften i løpet av uken!

Dette var min "meny" i dag:

Frokost: Lavkarboknekkebrød med 2 egg og ost.
Lunsj: Kyllingsalat og urtete.
Middag: Buffalowings med agurk og kesobrød.
Kveldsmat: En proteinbar og gresk yoghurt med nøtter og blåbær.
 Nå er det godt natt <3


 

Skrevet 15.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2


I dag har vært en utrolig bra dag. Masse energi, god mat, første dag tilbake på #trening og kjærestetid! Det er så deilig å være i gang igjen, og ikke minst at det bringer med seg masse ny motivasjon.

I dag har "menyen" min sett slik ut:

Frokost: Gresk yoghurt med kiwi, nøtter og kokos.
Lunsj: 2 Fiskekaker med et Knekkebrød og urtete.
Mellommåltid: Herbalife proteinbar og kaffe. (Pluss en del kopper til....)
Middag: Hjemmelaget #lavkarbo kyllingburger. (Oppskrift kommer)
Kveldsmat: Bringebær og blåbær smoothie med litt mørk sjokolade og gresk yoghurt.

Jeg må ha mål for å være fokusert og holde meg til ting. Derfor har Fredrik, Ole og jeg gått inn for en challange også. 30på100 som stamina har kjørt tidligere. Det er så enkelt som at man skal trene 30 ganger på 100 dager. Veldig lett å holde seg til og bra mål for tiden fremover. Hvis noen vil være med på denne utfordringen også, er det helt konge! :)

 

 

Skrevet 14.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

Her kommer første update fra min lille kickstart. Har valgt å gjøre det til en liten oppfordring til dere også, om å være med å starte året med en litt strengere lavkarbo periode for å komme skikkelig i gang. Følte selv at jeg datt helt ut før jul med annenhver dag med #lavkarbo og annen hver med dårlig mat. Ikke spesielt bra, derfor er jeg så klar for en liten periode nå med litt strengere regler. Så, som jeg lovet skal jeg oppdatere "menyen" for hver dag så det er lettere å få litt ideer og inspirasjon selv.

Frokost: Tyrkisk yoghurt med nøtter, kokos og litt havregryn.
Lunsj: 2 Knekkebrød med gulost, serano skinke og agurk, med protein te.
Middag: Salat med kylling og fetaost.
Mellommåltid: En farsekake.
Kvelds: Omelett med krydderost og pølser.
 


Normalt pleier jeg å spise mellommåltid mellom lunsj og middag, men i dag ble det veldig tidlig Middag og derfor mer naturlig å spise litt mellom middag og kvelds isteden.

Deilig start på uken:)
i morgen er det i gang med trening også!

 

Skrevet 13.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Det er helt utrolig hvor kjip man kan føle seg etter jula. Det er først en god følelse av en fantastisk julefeiring og feire. Så kommer hverdagen, et par ekstra kilo man har lagt på seg og et enormt søtsug etter litt for mye godt i julen. Jeg bestemte meg for forrige mandag at nå er det skjerpings, men ser at helgen har blitt fylt med øl, kaker og diverse "dritt" mat. Det gjorde at selvfølelsen når jeg la meg i går ikke var spesielt bra. Det hater jeg. Kroppen bruker tid på å vende seg til og av forandringer, så nå trenger jeg en kick start for å være fokusert og minne kroppen på at nå er det tilbake til hverdagen igjen. Derfor skal jeg nå kjøre et par strenge uker og det merker jeg skal bli utrolig deilig! Jeg tenkte i den forbindelse at jeg også skulle dele en oppsummering hver dag om hva jeg spiser. Da er det lettere for meg å være bevisst og lett for dere å få inspirasjon til sunne hverdager. Så hvis noen vil være med på en slags 2 ukers streng #lavkarbo challange er det utrolig gøy! 
 

Skrevet 13.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4

 

Følte meg plutselig litt kreativ en morgen og endte med en improvisert amerikansk pannekake røre med blåbær. Utrolig mettende, utrolig godt og så sunt.
Hva er vel ikke bedre enn det?


Til to pannekaker trenger du:
♥ 2 egg
♥ 1 ss kokosmel
♥ 1 ss havregryn
♥ 1 strøken ss splenda
♥ 2 ss blåbær (jeg brukte fryste)
♥ 1/2 dl fløte
♥ 2 ts fiberhusk

Pisk sammen splenda og egg luftig. Tilsett deretter resten utenom blåbærene. Vend inn blåbærene til slutt. La røren svelle i ca 10 min. TIPS! lag røren når du våkner og la den svelle mens du er på badet. Stekes med litt smør og serveres med rømme og litt splenda over!

Denne frokosten kan du leve på en stund utover dagen,
så det er virkelig en perfekt start:)Skrevet 08.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1


En enkel og perfekt kveldsmat eller hvis du trenger en rask middag. Fransk toast med krydret kalkunskinke og ost. 

DU TRENGER:
4 skiver lavkarbobrød
2-3 egg
Krydret kalkunfilet
Revet ost
Salat og rømme 

Pisk sammen eggene med litt salt og pepper. Dypp skivene godt i blandingen og press litt på de så eggene trekker godt igjennom skivene. Stek i pannen med litt smør. 

Når de er gjennomstekte senker du varmen og strør over revet ost. Legg deretter på skivene med kalkun og vend. Stek på svak varme til osten har smeltet.

Server med litt salat og rømme! 
Namnam!

Skrevet 07.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1


Det blir mye tung mat i julen og da får jeg et kjempe behov for å spise noe lettere innimellom. Lagde dette til mamma og meg her om dagen og det passet perfekt! Om du ikke har prøvd Squash pasta eller fylt tomat ennå, må det prøves. Jeg har blitt litt forelsket!

Du trenger:
♥ Krydret kyllinglår
♥ Små tomater
♥ Tine urtekremost
♥ Squash
♥ Smør
♥ Salt, pepper og hvitløkskrydder

Sett kyllingen i ovnen til den er gjennomstekt (ca 20-25 min) på 175 grader. Kutt opp tomatene i to og fjernlitt av innholdet med en skje. Fordel deretter ost i alle tomatene og strø over hvitløkskrydder. Stek deretter i ovnen i va 10 min. Skjær skiver av squashen med ostehøvel og kutt deretter skivene i strimler. Stek i panna med smør, salt og pepper. Det er veldig smaksak hvor lenge du vil steke de, jeg liker de best når de fortsatt har grønnfargen sin men har blitt helt myke. (ca 5 min)

Perfekt hverdagsmiddag med herlige smaker :) 

Skrevet 19.12.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

 

Man skal virkelig kose seg i juletiden. Det er jo det julen handler om - slappe av og kose seg med venner og familie. Hvertfall for meg! Men, julen bringer også med seg mye mat, fet mat og en god dose søtsaker. Men man kan kose seg godt, uten å gå på en skikkelig kilo smell. Siden jeg er veldig bevisst på mat i hverdagen merker jeg fort når jeg skeier ut eller koser meg med annen mat at jeg blir veldig fort mett og utrolig stinn. Jeg kan også bli litt uvell. Spesielt i julen. Jeg ELSKER julemat og hele kosen rundt denne tiden, men jeg elsker på ingen måte følelsen av å hele tiden være stappmett og føle at kiloene kaster seg på uten at de egentlig gjør det. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen gode råd fra Fedon Lindberg og julekos og juleselskaper. 

♥ Ikke sult deg på forhånd selv om du vet at du skal spise treretters middag eller koldtbord på kvelden. 
♥ Sørg for at du spiser tilstrekkelig med proteiner tidligere på dagen og vær spesielt oppmerksom på å velge lavglykemisk mat på forhånd.
♥ Forsyn deg godt av fisk, kjøtt og grønnsaker til middag.
♥ Ta én potet istedet for 3 store, eller evnt. en liten porsjon med pasta eller ris. 
♥ Drikk vin til maten istedet for øl, lettøl eller alkoholfri øl.
♥ Smak for all del på desserten!
♥ Velg drinker av hvitt eller brunt brennevin fremfor søte likører eller drinker.
♥ Velg kaker bassert på nøtter og sjokolade, eller frisk frukt fremfor hvetebakst og sukkerbrød.
 Og litt julestemning med bilder fra desember i fjor...


Så, en liten konklusjon. KOS DEG og nyt juletiden, men hver litt bevisst på hva som havner på tallerken din! 
Vinn vinn situasjon :) 

Skrevet 04.12.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
6

 

Det finnes ikke noe bedre enn å føle at man virkelig har gjort et godt kjøp. Jeg elsker smoothie og har savnet VELDIG en blender, men med dårlig erfaring med blendere tidligere har jeg ikke fått meg til å kjøpe noen. Så kom jeg over den fantastiske Smoothie Twist Blender'n til OBH Nordica. Det er en slags mini blender med to flasker som du lager drikken direkte i. Helt genialt. Jeg har v?rt spent på om den i det hele tatt ville fungere og det gjorde den absolutt. Så enkelt og raskt. Og det beste av alt, du bare drar med deg flasken dit du skal, eller kose deg med den hjemme så klart :)Så, hallo mange sunne deilig smoothier!

 

Skrevet 29.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
4

Det er Thanksgiving og med en kjæreste som har bodd i USA et år og er generelt veldig glad i landet, ble det kalkun på menyen i dag. Fløtesaus, søtpotet og selvfølgelig kalkun er tre typiske ting, så med litt egen vri ble det en veldig innafor, sunn og god torsdagsmiddag! Thanksgiving inspirert ;)

Du trenger:
♥ ca 400g Kalkunfilet
♥ Salt, peppet, hvitløkspepper og urtekrydder

Søtpotetmos:
 ♥ 2 store søtpoteter
♥ 1 dl fløte
♥ 2 ss smør
♥ salt og pepper

Fløtesaus:
♥ 2 dl fløte
♥ 3 dl vann med 1 kyllingbuljong
♥ Kraft fra stekeposen
♥ Salt og pepper 
♥ 2 ts jbkm
 
♥ Brokkoli Det var tilbud på en stor kalkunfilet på Meny så jeg valgte å dele den i tre, det ble ca 450 g på det stykket vi hadde. Denne hadde allerede litt marinade men jeg satte litt mere smak med hvitløkspepper, urtekrydder, salt og pepper. Deretter stekte jeg den på 180 grader i stekepose i ca 40 grader. 

Skrell søtpoteten og kutt den i biter. Kok til de blir møre (5-10 min). Bruk en stamp (om det er det det heter) eller stavmikser så det blir til mos. Rør deretter inn 2 ss smør og fløten. Smak til med salt og pepper. 

Kok 3 dl vann, rør deretter ut kyllingbuljongen. Tilsett fløten og kraften fra stekeposen. Rør godt. Tilsett deretter jbkm og gi det et oppkok. Småkok i ca 5 min. Smak til med salt, pepper og hvitløkspepper.

Server det hele med brokkoli. Smaker herlig med tyttebær til :)Og, med et glass vin ble det en veldig koselig torsdagsmiddag!
Hverdagsglede <3

Skrevet 28.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4


Ingen ting er som en skikkelig start på dagen! Med god og sunn frokost, God Morgen Norge og soloppgang. Det er så vakker himmel på morgen nå for tiden, at man blir jo helt forelsket! En god start på dagen er viktig. Havregryn er perfekt til dette og gir deg det kroppen trenger. I tillegg metter det godt og lenge. I dag gjorde jeg en miks med nøtter og jordbær. Sammen med en kopp kaffe er det himmelsk :)Havregryn har lav GI og er langsomme karbohydrater, derfor gir det deg den energien du trenger og metthetsfølelse lengre. Kroppen bruker lang tid på å bearbeide det, som gjør det til en perfekt frokost :)

 

Skrevet 27.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2


En omelett som passer perfekt til søndag morgen ...

Til to personer trenger du:
1 pk bacon i skiver
4 egg
8 ss kremfløte
Skiver av brie
Skiver av gulost
Salt og pepper
Gressløk 

Miks sammen egg og fløte, salt og pepper. Kutt bacon i små biter og stek til de blir crispy i pannen. Ta de ut av pannen, hell i eggeplantingen og legg skiver av ost og brie på toppen. Strø bacon og gressløk over og stek med lokk på middels varme til den er gjennomstekt. 

Deilig frokost :)

 

 


 

Skrevet 14.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
0

Mamma lager en helt fantastisk tomatsuppe som er både lavkarbo og sunn. Har prøvd å fange opp hvordan hun gjør det så mange ganger nå men siden det er en slags "man tar hva man har" suppe så har det somregel blitt litt glemt underveis. MEN, spiste den igjen nå og den ble like fantastisk og denne gangen skrev jeg ned det som ble gjort. Den er laget med en basis også setter man ekstra smak med det man har i skapet egentlig. Dere kan selvfølgelig gjerne følge hele oppskriften, men det er veldig lov å sette sin egen liten vri på den såklart. Oppskriften er stor, så det blir mye mat. Derfor passer den perfekt hvis man vil lage noe raskt og godt til storfamilien, eller enda bedre, fryse den ned. Den er like god å varme igjen og blir da til en veldig enkel løsning for travle hverdager. Neste gang blir det like stor posjon på meg hjemme så jeg kan har litt reserveløsninger i fryseren :)

DU TRENGER:
4 stangselleri
4 gulerøtter
1 liten løk
Litt olje
1 liter vann
2 terninger buljong
2 pk hakkede tomater med hvitløk og basilikum
3 ss tomatpurre
1 boks fløte
2 ss rømme
Salt, pepper og hvitløkspepper
Evnt. litt chili for sterkere smak
 

Kutt grønnsakene i små biter og fres i kjelen med litt olje til det blir blankt. 

Tilsett så 1 liter vann og 2 terninger buljong. La det putre på middels varme i ca 5 minutter til alt har blitt mørt. Tilsett så hakkede tomater og tomat purre og bland godt. Så tar du en stavmikser og knuser alt så det blir godt blandet og mikset sammen til en jevn suppe. Så gir du det et oppkok før du tilsetter fløten og rømmen. Gi det et oppkok igjen og suppen er klar :) 

Rør godt og smak til med krydder, salt og pepper. Server gjerne med kjøttboller, kokt egg og rømme.
NAM!!

 

 

Skrevet 12.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Det mange spør meg om når jeg forteller at jeg går på lavkarbo er - men hva spiser du? egg og bacon? Mange har et veldig vridd syn på kostholdet etter utallig hets i media. Men, spiser på ingen måte egg og bacon hver frokost og drikker fett til lunsj, tvert imot. Men, det skal sies, det kan være vanskelig å vite hva man skal spise. Hvordan man skal sette sammen dagen og hvordan man skal unngå fristelser eller søtsuget. Det handler først og fremst om GOD planlegging i starten. Sett deg ned dagen før og legg en plan for frokost, lunsj og middag. I tillegg kan du finne en løsning på noe å ha i vesken eller på jobb som mellommåltid, så du lett kan redde situasjoner hvor sulten kommer for fullt eller man rett og slett bare har lyst på noe. Når man over litt tid da har hatt en variert meny hver dag og fått utforsket diverse retter kommer ting av seg selv etterhvert. Da trenger man ikke planlegge så nøye lengre.

Jeg tenkte jeg skulle gi noen forslag på hverdagsmenyer fremover. En typisk lavkarbo dag for meg. Jeg er en jente som har alt for mange baller i luften av gangen så det er på ingen måte noe krevende retter, men med god variasjon. Og for å starte med skikkelig inspirasjon har jeg slengt sammen en collage av noen av mine lavkarbo hverdagsretter :)FROKOST:
2-3 store ss med gresk/tyrkisk yoghurt
1 ts splenda 
En neve havregryn
1 liten neve knuste valnøtter
Blåbære
 

LUNSJ:
2 hjemmelaget knekkebrød
Kremost 
Kjøttpålegg
Agurk
Klementin
(Husk pålegg med knekkebrød på - ikke omvendt)

MELLOMMÅLTID:
Proteinbar med en kopp kaffe

MIDDAG:
Filet av laks eller ørret
Kremost
Sitron
Hvitløkspepper og salt
Smør
Squash 
Rømme

Skjær et snitt i fisken og fyll med kremost. Stek i ovnen på 180 grader i 12-15 min. Skjær squashen med ostehøvel og så i strimler. Stek i pannen med smør, salt og pepper. Dette blir nydelig squash pasta. Server med rømme og sitron. 

MELLOMMÅLTID/KVELDSMAT:
2 kokte egg
2 skiver brie
1 stor kopp te 


En deilig dag på lavkarbo med masse godt!

Skrevet 08.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

For et par uker siden var jeg på et foredrag om stabilt blodsukker. Jeg har jo nå spist lavkarbo i over 3 år og har trives utrolig bra med dette, men etter jeg begynte å trene og etter jeg har nådd en vekt jeg er fornøyd med syntes jeg det har vært litt vanskelig å finne en ting imellom. Kroppen min trives veldig godt med lite inntak av karbohydrater, men jeg har hatt lyst til å finne ut mer om balanse i kostholdet. Etter dette møte satt jeg igjen med en skikkelig AHA opplevelse. Jeg har aldri fokusert på dette med stabilt blodsukker og på ingen måte forstått hva det gjør med kroppen min. Kosthold basert på stabilt blodsukker er jo veldig rettet mot lite og riktige karbohydrater så jeg kjente meg mye igjen på matpraten, MEN mangler man nok inntak av fett og proteiner vil fortsatt blodsukkere være ustabilt. Derfor har jeg brukt noen uker nå på å sette meg mere inn i dette, lagt om kosten litt og har en haug med inspirasjon jeg gjerne vil dele med dere. For å starte med dette tenkte jeg og skrive en liten introduksjon.

Det jeg først ikke visste var som sagt hva ustabilt blodsukker gjør med meg. Høyt blodsukker gjør deg nemmelig trøtt og slapp, tørst, gir deg humørsvingninger og hyppigere infeksjoner. Dette går også utover vekten din. Flere av eksemplene som ble brukt var ikke matvaner jeg kjente meg så igjen i på et lavkarbokosthold, men det ga meg likevel en oppvekker. Det var mye mat som inneholder MYE mer sukker enn hva jeg var klar over. Jeg har ikke vært så nøye på "rein" mat og lage alt fra bunn, men det endret seg! Det er så mange ferdig produkter som inneholder store mengde sukker som man ikke vet om. Det som ofte skjer er at når man har lavt blodsukker får man behov for å spise noe. Noen stapper da i seg en sjokolade eller lignende. Da skyter blodsukkeret i været som utløser insulin. Har man for eksempel spist en sjokolade, gir det deg energien du trenger i kanskje 10 minutter og blodsukkeret faller igjen. Kroppen har fått den energien den trenger men fettlageret er fortsatt åpent - 24 timer i døgnet. Det du da spiser etter denne sjokoladen eller annet som inneholder mye sukker, lagrer seg i fettlageret ditt og sånn fortsetter dagen i jojo form. Det jeg har kjent mest på er trettheten og lite energi til tider. Som en jente på 24 år bør det ikke være behov for en ettermiddagslur eller følelsen av å ikke orke. 

Siden jeg over lang tid var overvektig før jeg startet på lavkarbo, er jeg veldig glad for å kunne spise en kominasjon av lite karbohydrater men med et stabilt blodsukker. Jeg har aldri hatt så stabil vekt som nå, så dette er såklart noe jeg vil fortsette med. Men, jeg har nå begynt å fokusere på dette med "riktige" karbohydrater også. Mat med lav glykemisk indeks. Altså langsomme karbohydrater som vi gjerne finner i fullkornsprodukter, grønnsaker, frukt og bær og fiberrik mat. Dette er mat jeg har hatt litt strengere regler på tidligere. Prinsippet er enkelt. Som Fedon Lindberg forklarer er dette et typisk middelhavskosthold hvor det er fokus på å spise: olivenolje, grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frø, fullkorn, ost, yoghurt og kjøtt, fugl eller fisk mens mengden raske karbohydrater som, - som pasta, rist, fint brød og fin bakst, poteter og sukker, - reduseres. En ting jeg nemmelig ikke var klar over var at for å ha et stabilt blodsukker må du få i deg litt av alt - karbohydrater, fett og proteiner. Så, jeg har nå fokus på å spise mat med lite,-/langsomme karbohydrater blandet med naturlig fett og mye proteiner.  

Det er viktig med innholdsrike frokoster for en god start på dagen og ikke la det gå mer enn 4 timer mellom hver gang du spiser. Føler du et sug for noe å spise kan du foreksempel ta et eple som mellommåltid sammen med litt nøtter. Da har du karbohydratene i eplet og proteiner og fett i nøttene. Suget blir slukket og blodsukkeret holder seg stabilt :)Så, jeg håper dere vil følge med videre. Mange oppskrifter, råd og erfaringer skal hverfall fortsatt deles! Neste innlegg om dette, tenkte jeg skulle være rundt hva jeg spiser i løpet av en dag. Hvordan en typisk hverdagsmeny ser ut for meg. Etter forespørsel om dette håper jeg det er noe dere vil like :)

 

 

 

Skrevet 06.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3


Ingenting er som en god start på dagen med skikkelig frokost. Jeg elsker kombinasjonsfrokoster så man kan kose seg med mange ting man liker. Akkurat som denne!  

Alt du gjør er å koke 2 egg. Så spiser du de sammen med noen skiver brie - NAM. Så blander du 2 gode spiseskjeer med tyrkisk/gresk yoghurt i en bolle sammen med en liten skje splenda (om du ønsker). Del en klementin i biter, knus en neve valnøtter strø over sammen med litt blåbær. 

Deilig start på dagen <3

 

Skrevet 06.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Det er ikke så ofte jeg spiste pai før jeg begynte på lavkarbo og har ikke spist det etter jeg begynte på det heller, før i går. Pai er jo egentlig utrolig godt, så jeg har hatt lyst til å prøve det lenge nå. Derfor ble det pai med brokkoli og bacon lavkarbo style, i går. Det var faktisk utrolig godt, og det blir absolutt ikke siste gang. Så enkelt å greit å lage. Neste test blir å lage en bærpai. Det må jo bare bli himmelsk. Her er hvertfall oppskrift på Fredagspai aka Marthine. PS! denne er også glutenfri!

Du trenger:

Bunn:
♥ 150 g smør
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 eggeplommer
♥ 2 dl pofiber
♥ 2 ss fiberhusk
♥ Liff salt

Fyll:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 100 g philadelphiaost naturell
♥ Salt og pepper
♥ Brokkoli
♥ Baconterninger
♥ Soltørkede tomater
♥ Reven ost
♥ Urtekrydder

Smelt smøret på svak varme. Bland godt sammen alle ingrediensene til bunnen så det blir en jevn deig. Smør en paiform og fordel deigen jevnt utover og opp kantene i formen. Prikk litt med en gaffel i bunn og stek i ovnen på 200 grader i ca 5-7 minutter.

Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og philadelpia ost så det blir en jevn røre. Del opp brokkoli i små biter og ferdel det utover paiformen sammen med soltørkede romater, bacon og reven ost. Strø over urtekrydder. Hell til slutt over eggeplandingen og stek videre i ovnen i ca 20 minutter. Server gjerne med salat og rømme!
NAMNAM 

Skrevet 03.08.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Jeg har lagt ut denne oppskriften før, men siden det har blitt min favoritt pizza oppskrift deler jeg den like så godt igjen.
Dette er perfekt helgekos for meg og blir det noe igjen, smaker det supert til lunsj dagen etter! 

Du trenger: 

Bunn:
  4 egg

  3 ss kremfløte

  2 ss olje

  1 ts bakepulver

  2 ss fiberhusk

  2 dl reven ost

  2-3 ss malte sesamfrø
♥  Litt salt og oregano 

 

Fyll:
♥  Tomat purre
♥  Reven ost
♥  Pølser 
♥  Kjøttdeig
♥  Mais 
♥  Krydder
♥  Oregano
♥  Fløte

 

 


Miks sammen alle ingrediensene til bunnen utenom osten og fiberhusken. Når det har blitt en jevn røre blander du inn fiberhusken forsiktig og til slutt den revne osten. La deigen hvile i ca 10 min. Fordel den så utover et stekebrett. NB! Den fyller ikke hele brettet. Stek i ovnen på 200 grader til den har fått en gylden topp. Bland sammen tomatpurre og jevn den ut med litt fløte så det blir en jevn tomatsaus. Tilsett litt salt, pepper og oregano. Stek kjøttdeig og kutt opp resten av fyllet. Fordel utover den stekte bunnen og stek igjen til osten har blitt gylden. 

 

Smaker herlig med litt rømme :)

 

 

 

Skrevet 31.07.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
0

 

En god og enkel fiskemiddag med en twist. 

Du trenger:
♥ Fiskeburger av sei 
♥ Remulade (gjerne til fisk) 
♥ Lavkarbo brød
♥ Ost

Mammas agurksalat:
♥ 1 agurk
♥ 1 dl eddik 7% 
♥ 1,5 dl vann
♥ 2 strøkne ss splenda
♥ 1 ts salt
♥ Pepper 

Kutt opp skiver av hele agurken med en ostehøvel. Ha det i en bolle. Blans sammen resten av ingrediensene i en annen bolle. Smak til med pepper og evnt mer splenda. hell over agurkskivene og sett salaten i kjøleskapet. 

Stek fiskeburgerne på mellom varme med meierismør. (Disse er også supre på grillen) Skjær tynne skiver av lavkarbo brød, jeg bruker "Ingers Lavkarbobrød". Legg så osteskiver og deretter de ferdigstekte fiskeburgerne over. Server med remulade og agurksalaten. Jeg brukte en remulade som var laget spesielt til sjømat.Herlig fiskemiddag i en fei 

 

 

Skrevet 27.07.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
4

 

Det er så herlig følelse å være motivert til å trene, føle behovet for å reise til treningsstudio og se resultater av det man jobber for. Det er viktig å sette seg realistiske mål. Jeg hadde et mål om å føle meg vel i bikini denne sommeren, men ser at målet må hoppe videre til neste bikini sesong. Jeg startet med treningen for fullt i januar, men har vært igjennom to perioder med sykdom, i tillegg til at jeg har brukt mye tid på å utforske. Det å ha så fokus på styrketrening, har jeg aldri hatt. Det er mye å sette seg inn i, forstå og prøve ut. Jeg syntes det er utrolig spennende, men det tar naturlig nok også tid. Det skal det også ta. Jeg har også vært nødt til å legge om tankegangen litt. Etter flere år på lavkarbo nå, føler jeg at jeg har kontroll over vekt og mat. Jeg fikk raske resultater og klarte å spise meg ned 23 kg uten noen form for trening. Det å da stramme opp denne magen som bærer preg av at den har hatt en del kilo ekstra, har jeg ikke kontroll over. Det tar tid og det har jeg skjønt at det også skal ta. Men, jeg prøver å ikke henge med hodet. Selv om jeg gjerne skulle nådd målet mitt til bikinisesongen i år, er jeg utrolig glad for å nå ha hatt en stabil vekt i nesten 2 år. En vekt jeg trives med. Følelsen av å våkne opp på morgen, og føle seg vel i det første man tar på seg, er en herlig følelse. Jeg har mine dager jeg også, men overgangen fra 3 år tilbake hvor jeg skiftet 15 ganger før jeg gikk ut døra, med en dårlig selvtillitt som tok mye av hverdagen - til nå, er stor. Det er noe jeg virkelig har trengt og er utrolig glad for at jeg har klart. Jeg snakker sikkert alt for mye om kosthold og trening til venner og folk rundt meg, men jeg merker jeg må være fokusert og vil være fokusert. Det er sånn jeg nådde mine første mål og det er sånn jeg vil nå mine neste!
  

 

 

Skrevet 26.07.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0


Prøvde meg på salat med laks for første gang i går og det blir absolutt ikke siste.
Så utrolig friskt og godt, rett og slett perfekt sommermat!


Du trenger:

 • Laksefilet
 • Jordbær
 • Mango
 • Sukkererter
 • Frisk salat
 • Pinjekjerner
 • Sesamfrø
 • Idun mango og chilli dressing
 • Salt og pepper


Stek fisken i forvarmet ovn på 200 grader i ca 12-15 min, med litt salt, pepper og sesamfrø på.
Skjær jordbær, salat, mango, sukkererter og salat i biter på et fat eller en tallerken.
Strø over pinjekerner. Når fisken er ferdig deler du den i biter og legger på toppen. Til slutt heller du over litt mango og chillidressing. NAM!!


Ny sommerfavoritt? :)Skrevet 19.06.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
0


Elsker og hater trening på mandager! Alltid utrolig tungt og komme i gang men en utrolig bra start på uka. Anniken skal kjøre en uke med treningsprogrammet hennes på meg snart så trener meg litt opp til det nå. Ettersom det er et 6 dagers program og Anniken nettopp graduerte fra krigsskolen;) apropo det, hatt en helt fantastisk helg i Trondheim med Get Together, ball, graduasjon og sleepover i nye huset til Anniken. Skal dele bilder så fort jeg har mac'n på plass igjen. Det er nemmelig en annen sak. Mac'n har valgt å ta kvelden så nå er en stk ny på vei i posten! Så over til overskriften, hva er vel ikke bedre enn å starte uka med burger og hjemmelaget hamburgerbrød?


Bland sammen 100g kremost, 2 egg, 1,5 dl sesamfrø, 2 ts bakepulver, 2 ts fiberhusk, litt salt, pepper og urtekrydder. La røra hvile i ca 10 min. Fordel fire deler ut på et stekebrett og stek på 150 grader i ca 10-15 min eller til de blir gyldne. Server meg godt kjøtt og favoritt tilbehøret ditt:)


Håper dere har hatt en fin helg:)Skrevet 17.06.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Jeg har prøvd meg på lavakrabo lasagne før men da kuttet jeg skiver av squash med kniv. Da ble skivene veldig tykke og derfor veldig mye squash smak. Ble rett og slett ikke kjempe imponert. Nå derimot, har jeg funnet en ny supermiddag. Med ny justert oppskrift, ble det rett og slett en ny favoritt til helg kos! 

Du trenger:
(2-3 pers)

1 squash
1 pk kjøttdeig
1 glass tomatpurre (lite glass) 
1-1,5 dl fløte
 1 boks cottage cheese 
Reven ost
Salt, pepper, hvitløkspepper og utrekrydder
Salat 
Rømme

Først skjærer du skiver av squashen på langs med ostehøvel. Fordel alle skivene utover tørkepapir og salt godt. La de ligge i ca 30-40 min så vannet trekkes ut. Stek kjøttdeigen og bland inn tomatpurre. Tilsett så fløten og kryddere så du får en jevn blanding. Tørk av vannet på squashen så de blir "tørre". Fordel derretter lag med kjøttdeig, squash og cottage cheese to ganger og topp med reven ost. Jeg brukte en kvadratisk ildfast form. Pass på så ikke formen blir for stor. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 25-30 min.
Server med litt salat og rømme:)
NAMNAM!

 

Skrevet 10.05.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

Prøvde ut en oppskrift fra den nye kokeboka jeg har kjøpt, fristende lavkabo! Det er virkelig mye fristende lavkarbo der og enkle oppskrifter som er lett å slenge sammen i hverdagen. I tillegg er det mange fine dessert og snacks oppskrifer. Jeg ville prøve ut en "Kaffekos" oppskrift, med litt justeringer ut i fra det jeg hadde i skapet :)

Du trenger:

♥ 2 eggeplommer
♥ 1 dl fløte
♥ 1 ss splenda
♥ 1 ts vaniljeessens (evnt 1/2 ts vaniljepulver)
♥ 50 g smør
♥ 70% sjokolade
♥ 2 plater gelantin

Legg gelantin platene i kaldt vann. Kok opp eggeplommene, fløten, vaniljen og splenda. La det koke i noen få minutter til den tykner. Ta kjelen av plata og rør inn smøret. Til slutt klemmer du vannet av gelantinplatene og rører inn i kremen til den blir jevn. Avkjøl. Når kremen er kald lager du små topper og dupper de i smeltet sjokolade. Jeg brukte en t-skje til å helle over da toppene ikke hadde blitt faste nok. Man kan evnt la de stå litt i kjøleskapet først og deretter duppe de i sjokoladen. 


Sett de til avkjøling i kjøleskapet!
Smaker perfekt til en stor kopp kaffe:)


Skrevet 09.05.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Endelig fikk jeg prøvd ut en oppskrift på boller. Har vært utrolig spent på hvordan de kom til å smake og tenkte at med sjokolade må de bare bli enda bedre. De smakte mye bedre enn jeg hadde sett for meg, rett og slett kjempe godt! Så dette blir absolutt en gjenganger i huset her:) Neste gang skal jeg doble oppskriften!

Du trenger:
(til 4 boller)

1 egg
2-3 ss splenda
2 ss fløte
2 ss kardemomme
3 ss kesam
1 toppet ts bakepulver
1 klype salt
50g smør
80g mandelmel
2-3 ss fiberhusk
70% sjokolade 

Pisk godt sammen splenda og egg så det blir luftig. Tilsett så fløten og kesam. Bland det tørre og smelt smør. Ha deretter det tørre i egg blandingen og til slutt blander du i smøret. Kna deigen sammen så det blir en jevn konsistens. La den hvile i 15 min. Etter deigen har fått hvile deler du den i 4 like store deler. Brekk biter av sjokolade og legg en bit inn i hver bolle. Lag deretter fine kuler av deigen. Stekes på 180 grader i 20-25 min. Smaker EKSTRA godt når de fortsatt er lune!NAMNAMNAM!

 

Skrevet 02.05.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
5

 

Har prøvd ut en nydelig middag i dag. Leitet etter litt inspirasjon i går og fant masse godt på siden til Fotballfruen. I dag prøvde jeg ut laks i lime- og karrisaus med squashpasta til. Så mange gode smaker og sååå enkelt og raskt. Her har dere oppskriften:

Du trenger:

♥ 3-4 filet med laks (ben- og skinnfri)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 terning fiskebuljong
♥ 1 ts dill
♥ 1ts karri
♥ 3 ts tomatpurre
♥ Saften av en halv lime
♥ 1 squash
♥ Smør, salt og pepper 

Hell fløten i en kjele. Tilsett buljongen og krydderet under oppkok. Når buljongen er godt rørt ut tilsetter til saften av en halv lime og smaker til med salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form og hell sausen over. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i 12 min. Mens fisken er i ovnen lager du squash pastaen. Skjær skiver av squashen med ostehøvel og kutt deretter lange strimler. Stek i pannen med smør, salt og pepper. Jeg brukte en god spiseskje med smør så de ble litt smørdampet. Pass på at du ikke steker de for lenge så det fortsatt er litt spenst i de :) 
NAMNAMNAM er alt jeg har å si!
En ny favoritt :)

 

Skrevet 30.04.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
12

 

I dag ble det en veldig på sparket middag alà "man tar det man har". Det endte med en veldig god sandwich med tacokjøtt som jeg tenkte jeg skulle dele!

Du trenger:
(til 2 personer)

4 tynne skiver lavkarbo brød
Reven ost 
Kryddersmør
Tacokrydder
2 nakkekoteletter
1 Avokado
Rømme
Mais
Salat
Salt og pepperSmør krydderost på brødskivene og strø reven ost over, stek i ovnen på 180 grader til osten har smeltet. Skjær kjøttet i små biter og stek i pannen. Strø så over krydderet sammen med 0,5 dl vann. La det steke på svak varme i ca 5 min. Del avokadoen i biter og knus med gaffel til det har blitt en jevn konsistens. Bland inn salt og pepper og 1 ss rømme. Server med mais, salat, guacamolen og rømme!


Go' middag dagen der på, på 10 minutter :)
Namnam! Skrevet 28.04.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 12 kommentarer
5

 

I dag ble det hjemmelaget hamburgere til middag og det kunne ikke passet bedre! Deilig med litt skikkelig kos midt i uka og enda bedre å kunne spise hamburgere med god samvittighet. Dagene og hverdagen har gått i ett i hele vinter så det har blitt veldig få middager sammen, derfor er det deilig å endelig få laget litt mat fra bunn av :)

DU TRENGER:

Lavkarbo brød
Agurkmix
Salat
Ost
Bacon
Dressing

Kjøttdeig
Hvitløkspepper
Urtekrydder
Salt
Egg 

Bland kjøttdeig, krydder og egg godt sammen så det blir en jevn masse. Del i fire og lag boller som du klemmer til passe tykkelse så du får fire fine hamburgere. Stek de gyldne på hver side og la de hvile i panna. Server med tynne skiver av lavkarbo brød, stekt bacon, ost, salat, dressing og agurkmiks. NAM!
 

Har laget flere varianter av lavkarbo burgere før men må si at dette er den beste så langt med hjemmelaget hamburger, så enkelt som lavkarbobrød og godt tilbehør :) I tillegg er det en rask middag som er lett å slenge sammen!

 

Skrevet 16.04.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
2

 

Det har kommet en del ferdigposer med lavkarbo blandinger - kaker, vafler, brød og knekkebrød. Det er jo alltid spennende å teste ut! Og finner man noen som er gode, er det jo utrolig deilig å ha noen lettvint løsninger i farta. Karbolett brownie fra Idun var uten tvil en slik en smart en å ha i skuffen. Smaker nydelig til en kopp kaffe og perfekt hvis du får noen venner over til kveldskos. Jeg syntes den var best kald dagen etter. Det er en god mengde smør som skal i røra, så varm ble den veldig bløt. Men kald var den perfekt myk og god smak! Skikkelig konfekt kake. Neste gang skal jeg prøve den med nøtter :)
Så, denne er verdt å teste ut :)Skrevet 22.02.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Jeg har bare lyst til å rope litt høyt, av glede. Det er så mye spennende som skjer om dagen! Og enda mere spennende skal skje. Merker jeg gleder meg spesielt til Stockholms messa nå. LOADS of inspiration, interessante møter og mange nyheter. I dag hadde vi en leverandør på besøk, eller, det ble en leverandør. Jeg sier bare industrielle møbler og vintage skinn. DET er ikke feil. Skal vise noen flere bilder litt senere. Imens får dere se så snille de var som ga oss skinn mobiletui. Små gleder i hverdagen :)

Så til den andre delen av overskriften. Et lite tips til en rask og god middag. Noen dager har man ikke tid til å lagelage middager, som i dag, og da er dette perfekt. Så enkelt som 2 kyllinglår, en avokado i biter, feta ost med soltørkede tomater, litt pepper og salt og en spiseskje rømme til. I tillegg til at det går fort å lage, er det heller ikke spesielt dyrt. To fluer i en smekk? Nå er det tid for min første time med corebar! Ble anbefalt den av min personlig trener så da må jeg jo prøve.
Har lagt opp ukene til å ha to styrke dager og 1-2 kondisjons dager. Kondisjonsdagene vil jeg bruke på saltimer så da starter oppdraget å finne timer jeg vil følge :)Skrevet 23.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
0

 

Med mye som skjer i januar er det så deilig med noen fridager innimellom. Som i dag. Har hatt en kjempe slækk morgen og kosa meg med deilig frokost, kaffe og sofaen. Når jeg har fri elsker jeg å unne meg det lille ekstra! I stedet for å ta frokost på fjøla, lager jeg meg noe godt og tar meg tid til å nyte det. Akkurat det gjorde jeg i dag! Nå som jeg er i en periode hvor jeg har mye fokus på riktig mat og trening, syntes jeg det er enda viktigere å variere. Man kan gå fort lei hvis man går i et fast mønster. Det er selvfølgelig kjempe viktig med rutiner og planlegging, men med så mye god og riktig mat man kan lage, kan rutiner plutselig bli litt mer spennende. Det trenger ikke være noe avansert i det hele tatt, som for meg i dag. Jeg mikset sammen litt crusli, friske blåbær og vaniljekesam. Man kan forresten gjerne strø litt kanel over for litt ekstra smak! Også smaker det selfølgelig ekstra godt med en stor kopp te eller nybrygget kaffe vedsiden av. Nå er det på tide å være litt flink også. Jeg sier bare vasking, oppvask, rydde og ordne (TJOHO) før time med personlig trener etterpå! Det skal bli utrolig deilig å få spikret et fast treningsprogram og få litt mere råd. Har aldri vært flink til å trene fast over lang tid, noe jeg vil gjøre noe med nå. Derfor trenger jeg noen gode råd og veiledning :)

 

 

 

Skrevet 16.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
3

 

Kom plutselig på i dag at jeg har veldig mye å glede meg til fremover, er ikke det deilig? Elsker å ha ting å se fram til, det gjør plutselig alt som ikke er så kult i mellomtiden mye bedre! Til helga stikker jeg til søte Ingrid. Tross feil side av vannet gleder jeg meg til å endelig få se hvor hun holder til. I tillegg kommer mamma på fredag for jente kveld og sushi! Så skal jeg til enda en søting, Anette, i OSlo neste uke. Hun havnet jo der for et år siden også har jeg enda ikke fått vært der, så da blir det tigerstaden, kafe, jentehygge og shopping. I tillegg starter jeg februar på skikkelig vis, med jente weekend i London! Makan som jeg gleder meg til å se herlige mennesker. Og dagene før det er det klart for Stockholms messa og et tonn med insirasjon, ideer og viktige møter! So, hello happy times. 

Ooog, forresten. Et lite tips mens jeg er i gang. LUNSJ. Alltid litt vanskelig, syntes jeg hvertfall. Går fort lei, så liker å variere. I dag tok jeg med meg naturell yoghurt, litt splenda, nøtter og crusli. Selv om det er en del karbo i crusli, så bruker man det bare som strø over yoghurten, så det funkerer kjempe bra! Skal prøve å lage det selv når motivasjonen til det faller inn;) I mens er dette et VELDIG godt alternativ! Man kan også gjerne bruke bær. Så enkelt og godt og perfekt til en kopp kaffe.

Sunn og karbolett lunsj!

 

 

Skrevet 15.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
8

 

Trengte en rask og god dessert på fredag og endte med å trikse litt med en blåbærmuffins oppskrift. Det ble veldig vellykket, så tenkte jeg skulle dele den med dere. De krever ikke mange ingredienser og er veldig raske å lage, så perfekt hvis det plutselig dukker opp noen på døra eller hvis man fyser på noe en kveld. 

DU TRENGER:

6 egg
3-4 ss splenda 
10 ss mandelmel
70g blåbær
2 ts bakepulver
4 ss fløte
4 ss smør

Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg og splenda, så pisker du inn bakepulver, fløte, smør og mandelmel til en jevn røre. Til slutt vender du inn blåbærene. Fordel i muffinsformer, gjerne silikonformer. Bruker man papirformer kan de feste seg. Stek på 180 grader varmluft i 10-15 min. Kjøl av på rist etterpå. 

Hope you like <3

 

 

Skrevet 06.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
8

 

Jeg elsker at tyrkisk yogurt innholder så lite karbohydrater. Så en av mine favoritt frokoster er nettopp dette, med frokostblanding, splenda og jordbær. Jeg blander ca en ss splenda inn i en skål med yogurt, så deler jeg jorbært og strør over sammen med Atkins crusli blanding (som btv er UTROLIG god). En perfekt frokost med en stor kopp kaffe!Små gleder i hverdagen ;)

 

 

Skrevet 22.10.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
1

 

I går hadde jeg lyst til å lage noe skikkelig godt. Og siden jeg elsker brokkoli/blomkål form og lapper, så ble det det. Det er så deilig når man har en hel kveld hjemme uten noen store planer og mye digg på TV, og lage go´middag og kveldskos! Så min versjon av det i går ble dette:

MIDDAG:
Kyllingvinger 
Blomkål 
Brokkoli
Fløte
Rømme 
Ost
Salt/pepper

Del blomkål/brokkoli i små bukketter til det dekker bunnen av en ildfast form. Hell fløte over så det nesten dekker. Her kan du velge litt selv hvor mye du ønsker. I går lagde jeg med litt mindre fløte, da ble det litt krispy. Bruker du så mye at det dekker vil de bli mer møre. Så tar du noen skjeer med rømme og fordeler over formen. Til slutt krydrer du med grovt salt og pepper og dekker det hele med ost. La de stå i ovnen i 15-20 min. Kyllingvingene steker du samtidig på anbefalt steketid. 
KVELDSKOS:
3 ss Tyrkisk/gresk yoghurt
(her kan du bruke rømme som alt.)
3 egg
1 ss splenda
3 ts fiberhusk

Pisk youghurt og egg sammen så det blir en jevn røre. Så blander du inn splendaen og til slutt fiberhusken. Siden fiberhusk fort klumper seg pleier jeg å blande en og en skje av gangen så det blir en jevn røre. La den stå i ca 15 min til den har blitt tykkere. Stek de så i stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider! Server med rømme, bært og sukkerfi syltetøy til.

 

Middagen er så lett å slenge sammen, også lager den seg jo selv i ovnen. Og lappene har jeg fått helt dilla på. Så hvis dere ikke har prøvd de ennå må det så absolutt gjøres. SÅ enkelt å lage, også smaker det SÅ godt :)

Håper noe falt i smak :)

 

 

Skrevet 11.10.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

 

Det har vært litt tull med det nye blogg designet mitt. Jeg har ikke fått alt til å fungere som det skal og med den nye menyen har det ikke vært like lett å finne frem til lavkarbo oppskriftene osv. Men det er nå i orden. Så alt du gjør er å gå øverst på headeren og føre pila over "KATEGORIER" så velger du lavkarbo nedover på lista! Så skal alt av oppskrifter ligge nedover der da:) Håper det var til litt hjelp.
Og siden alt er på plass igjen, tenkte jeg å anbefalle noen favoritt oppskrifter :)


 

FAVORITT PIZZA
Etter å ha prøvd mange har dette blitt en klar favoritt! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1308402396_lavkarbo_favoritt_piz.html


FYLT SQUASH
En heeeeerlig middag som skiller seg ut! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1307382601_lavkarbo_tacofylt_squ.html


SOMMER DRØM
Har ikke tellingen på hvor mange jeg har laget av denne. Ikke annet å si enn HELT FANTASTISK! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1307134518_lavkarbo_summer_dream.html


OSTEFYLT LAKS
Et nydelig alternativ til fisk. Kremosten setter skikkelig prikken over i'en!


http://marthinesimonsen.blogg.no/1340918043_lavkarbo_laks_med_urt.html


BACON SURRET KYLLING
Dette er et veldig godt alternativ å servere hvis man får gjester! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1325859198_lavkarbo_baconsnurret.html


AVOKADOSALAT
Dette har blitt en super favoritt og lages nesten hver uke!


http://marthinesimonsen.blogg.no/1308932313_lavkarbo_avokadosalat.html


KYLLINGNUGGETS
Den perfekte fredagskveld middagen!


http://marthinesimonsen.blogg.no/1311929991_lavkarbo_kyllingnugge.html


KNEKKEBRØD
Ingen over ingen vedsiden av ;)


http://marthinesimonsen.blogg.no/1311178584_lavkarbo_nydelig_knek.html


Håper dere fant litt inspirasjon til å lage flere herlige lavkarbo middager!
Det er jo såååå mye godt man kan lage!
Flere oppskrifter finner dere som agt unger "Lavkarbo"  

 

Skrevet 29.09.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Ingen ting er bedre enn å lande i god stolen og lage seg en kopp med pappa's presskanne kaffe. Men det blir fort bedre med noe søtt og godt vedsiden av. Jeg har vært helt HEKTA på blåbær de siste dagene og blitt nesten like glad i vanilje kesam. Og skal ikke sjule at det smaker enda litt bedre når man ved det er lavkarbo! Sammen med litt vannmelon og litt splenda strødd over blir det en perfekt dessert i ett vinglass, eller bare veldig god kaffekos! Namnamnamnamnam <3

 

Skrevet 18.08.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

 

Jeg syntes alltid det er vankelig å variere lunsj på jobb. Selv om man har kjøleskap og egentlig kan variere en del ender jeg alltid opp med lavkarbo brød og pålegg. DET kan man fort bli lei i lengden, så i dag var jeg endelig flink nok til å prøve noe nytt, rask og veldig enkelt! Avokado salat med skinke :) Det smakte helt fantstisk og tok null tid å slenge sammen :)

 

DU TRENGER:

Skjær alt i biter og bland sammen. Smaker ekstra godt med litt olivenolje fra fetaosten. 
Herlig lunsj med en kopp kaffe <3
 Så lite karbo og så godt :)

 

 

Skrevet 23.07.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
0

 

I går ville jeg prøve noe nytt, så mikset og trikest litt med oppskriften på maisfritters. Det endte med noen kjempe gode squash lapper som passer perfekt til kveldsmat eller vedsiden av grillmaten. Jeg lagde de vedsiden av strimlet svinekjøtt med rømme til.

Du trenger:
(til 4 squash lapper)
En halv squash
1 ss glutenfritt mel
2 ss olje
salt og pepper
Chilli krydder
1 egg

Rømme
Strimlet svinekjøtt

Riv  squashen med ett grovt rivjern og strø salt over. Legg det i et dørslag og press ut så mye som mulig av vannet. Så pisker du sammen olje, salt, pepper, chili og melet. Til slutt blander du inn squashen så det blir en røre. Stek i godt med olje eller smør til de blir gyldne og litt crispy på hver side. Stek svinekjøttet sammen med ønsket krydder og server med rømme! 

Herlig, enkel og anderledes middag :)
Hope you'll like :)

 

 

 

Skrevet 11.07.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
4

 

Ville prøve noe helt nytt til middag i dag og med lakse filet'er på tilbud var det ikke så vanskelig å velge. Jeg elsker laks og syntes det er herlig å være hjemme igjen til skikkelig norsk fisk. Denne gangen ble det med en liten vri - fylt med urteost. Utrolig godt og så enkelt! Så denne oppskriften må dere bare prøve ;)

DU TRENGER:

Fersk lakse filet
Tine urteost
Skalldyr krydder (evnt hvitløkskrydder/pepper)
Timian
Blomkål
Fløte
Smør
Grov sennep 
FiskekakerSkjær ett snitt i midten av filet'en og fyll med kremosten. Legg de i en form og krydre med timian og skalldyrkrydder. Stek i ovnen i ca 15-20 min. Så skjører du blomkålen (ett hode) og koker i ca 1 dl fløte og en ss smør. Kok med lokk og etter 5-10 min moser du alt med en stavmikser for en jevn pure. Server med litt smør, salt og pepper. Stek fiskekakene med skalldyr krydderet og server med grov sennep. HOPE you LIKE!
Hope you like :)

 

 

Skrevet 28.06.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1

 

Jeg ble litt inspirert av å ha mexicanerne her, og måtte nesten prøve meg på en versjon av hjemmelaget salsa.
Så da ble det litt improvisasjon til sommerkotteletter på grillen med blomkål purre og ostesalsa :) 

SALSA:
4 tomater
Vårløk
Chili/chili krydder
Salt og pepper
Reven ost


 BLOMKÅL PURRE:
Ett blomkål hode
1-2dl fløte
salt og pepper
smør 

Skjær tomatene i biter og stek de med salt og pepper. Kutt vårløken og stek sammen med tomatene. Skjær opp chili eller bruk chili krydder og tilsett ønsket mengde. Når alt har fått steke litt sammen og tomaten har blitt helt myk, bruker du stavmikser eller blender for å få en jevn konsistens. Til slutt rører du innnen neve med reven ost.
Blomkål purre'n lager du ved å kutte blomkålen i biter og koke den under lokk med 1-2 dl kremfløte og 1 ss smør. LA den få ett oppkok og kok deretter på svak varme i ca 5-10 minutter. Dette kommer litt an på om du vil ha en helt jevn mos eller en grovere. Så bruker du stavmikseren til du får en jevn purre. Bruk salt og pepper og server med litt smør. 

 

Hope you'll like :)

 

 

Skrevet 26.06.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Litt deilig å være tilbake til norge og lavkarbo her! SÅÅÅ mye lettere å følge og så mange flere muligheter :)
Det er heller ikke så feil å være tilbake til DIGGE jordbær og vaniljekesam! Så, derfor må jeg tipse dere om kjempe enkel lavkarbokos :)

Du trenger bare:
Jordbær
Splenda
Vaniljekesam
80% sjokolade 

Skjær opp jordbærene i legg i en skål sammen med vaniljekesam fra Tine og hakkede sjokoladebiter.
Avslutt med litt splenda strødd over :)

NAM!
Perfekt dessert og sommerkos :) 

 

 

Skrevet 14.06.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Nå er det alt for lenge siden jeg har eksprementert med litt lavkarbo kos! Så superfysene dor Malin og jeg på butikken og handla inn til hygge mat! Skulle egentlig lage brownies, men den ble mere sjokoladekake. Så neste gang får det heller bli brownies :) Men, brownies eller ei, sjokoladekaka ble kjempe god ;)

Du trenger:

1,5 dl mandelmel
65 g mørk kokesjokolade
2 dl søtning (splenda e.l.)
1,5 dl smør
1 ts bakepulver
3 egg
Hakkede nøtter
 Smelt sjokoladen og smør på svak varme og avkjøl litt etterpå.Pisk søtning og egg til eggedosis. Så tilsetter du resten av det tørre og sjokoladeblandingen. Hakk nøtter og bland i. Stekes på 175 grader i ca 25 minutter :)

Server gjerne med krem :)
 NAMNAMNAM!!

 

 

Skrevet 19.03.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

Liker middager som "lager seg selv", og elsker indisk, derfor ble disse kyllingklubbene en herlig middag :)

DU TRENGER:
For 2 persjoner

Glass med korma (halvt glass)
Kyllingklubber (8stk) 
Mix av salat
Ost
Rømme
Peanøtter

 Jeg brukte rå kylling. Stek de på 200 grader i ca 25 min med salt og pepper. Jeg liker sausen litt krema så jeg blandet ett halvt glass korma med 1 stor ss rømme. Ta ut kyllingen og fordel korma blandingen med ca 1 ss over hver klubbe. Stek videre i ovnen i ca 5 min, så sausen blir varm. Server med blandet blad salat ostebiter, litt peanøtter og rømme :)I Toro indisk korma, er det ca 6 karbo pr 100, det blir ca 15 i sausen fordelt på to.
Så en herlig lavkarbomiddag :)
NAMNAM
 

 

Skrevet 13.02.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
4

 

Nå man har mye å gjøre er det deilig med raske og gode middager, og siden jeg har blitt hekta på fløteløk lagde jeg en gryte versjon med kylling :) Kjempe godt!

DU TRENGER:
(til en porsjon)

En kylling filet
Kremfløte
En halv løk
Agurk
Rømme
Urtekrydder, salt og pepper

skjær kjyllingen i biter og stek på hver side kutt opp løken og stek den etterhvert gylden sammen med kyllingen. Når løken har blitt gylden heller du over fløte så det dekker bunnen på panna, krydrer med salt, pepper og urter til fløten tykner litt. Server med akurk og rømme :)

Hope you like:)

 

 

Skrevet 31.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1

 

La ut en oppskrift på lapper for en liten stund siden som har blitt en KJEMPE favoritt. At dette er lavkarbo, får meg bare til å smile, så må nesten dele oppskriften igjen. Men har laget en litt annen versjon denne gangen, hvor jeg har bytta ut yogurt med rømme og uten kokos :) Gøy å prøve seg litt frem :)

DU TRENGER:
3 egg
3 ts fiberhusk
3 ss rømme
1 ss plenda
og litt salt

Pisk alt godt sammen! Det kan være litt plundrete å piske ut all fiberhusken så pass på at røra blir jevn og fin! La den stå i ca 15 min, da skal den ha blitt tygg og god :) Så steker du de gyldne på hver side! Server gjerne med rømme og blåbærsyltetøy, eller friske bær :)
 Disse er perfekt til søndagskos eller kveldsmat sammen med en stor kopp med te :)
Oppskriften holder til hygge for 2 personer :)

 

 

Skrevet 29.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
6

 

Jeg har fått helt hekta på Chai Latte når jeg sitter med skole nå! Det er så kos, og så godt. Og siden jeg ikke har hverken alt for mye utstyr eller ting de dagene nå har jeg laget meg en rask versjon, som smaker herlig :)

DU TRENGER:
Chai te
Kremfløte
Soyamelk
Splenda

Kok vann og hell i en kopp sammen med te posen, tilsett ønsket mengde splenda. Jeg bruker ca 1 flat ss skje, og liker den søt, så den skal ta bort litt av sukkersuget mitt når jeg sitter så konsentrert! Så tar du kartongen med fløte og rister den godt en liten stund, så den blir luftig. Hell ca 1/2 dl soyamelk oppi koppen, sammen med litt fløte på toppen. Den gir en fyldig smak og skum :)Hvis du vil gjøre det skikkelig, kan du varme soyamelken mens du pisker kraftig, så den blir luftig.
Herlig smaker det hvertfall uansett <3 

 

 

 

Skrevet 16.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
1

 

Jeg liker ikke løk, og spesielt ikke rå løk. Men i jula lagde mammaen til Fredrik, Ann-Kathrin, nydelig elg middag med fløteløk til. Jeg syntes det så og lukta så godt så jeg måtte bare prøve og fikk en veldig god overraskelse, for det var så godt! Den søte smaken passet perfekt sammen med kjøtt og grønnsaker. Så, jeg måtte bare prøve å lage det selv, og liker det fortsatt like godt ;) Så, de som ikke liker løk, no worries, dette smaker IKKE vanlig løk, bare nydelig :)

DU TRENGER:
Svinefilet
Ost
Brokkoli
Rødløk/vanlig løk
Fløte
Salt og pepper
Smør

Skjær en blanding av rød løk og vanlig løk i små biter og stek de gyldent i en stekepanne sammen med godt med smør. Når løken er gylden, heller du over fløte så det dekker over løken og lar det stå på svak varme i ca 10 min, etter du ser det har begynt å boble.Stek svinefilet'er med urtekrydder og pepper, og med ost. Server med brokkolig og fløteløken! NAMNAM!!Nydelig lavkarbo middag :)


 

 

Skrevet 14.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Killingfilet kan fort bli litt kjedelig. Så hadde lyst til å gjøre noe mere spennende med de. Da le det baconsnurret kylling fylt med pesto og kremost, med grønsaker og limdressing vedsiden av. VELDIG GODT :)

DU TRENGER:
Kyllingfilet 
Bacon
Pesto
Naturell kremost
Asparges
Brokkoli 

DRESSING:
Rømme
Lime
Frisk koriander
Hvitløkspepper 

Stek kyllingen i panna med litt smør i ca 2-3 minutter på hver side med lokk! (se ann størrelsen litt hvor lenge de trenger å steke, de skal ikke bli gjennomstekt) Skjær filet'en i to og smør naturell kremost og pesto inni. Så bruker du baconskiver og snurrer rundt. Bruk hvitløkskrydder på toppen. Stek i ovnen i ca 15 min på 200 grader.

Bruk en rømmeboks og bland med saften til en lime. Kutt opp frisk koriander og bland med rommen sammen med hvitløkskrydder. Smak til om du evnt ønsker mere koriander!

Server med kokt asparges og brokkoli :) 
Nydelig smaker blandet sammen! Så disse blir det flere av ;)

 

 

Skrevet 06.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Lagde nydelig fiske middag i går :) Med alt for mange utskeielser i jula, er det deilig å være tilbake til lavkarbo og sunn mat! Så i går ble det fisk med asparges og ostegratinert blomkål. Helt perfekt søndagsmiddag på en mandag ;)

DU TRENGER:

Fiskefilet 
Ett blomkålhode
3 dl fløte
2 ss rømme
Kremost med hvitløk og urter
Gulost
Asparges 
Smør
Salt og pepper
Toro sandefjordsmør 

 Del opp blomkålen i små buketter og fordel ut i en form. Bland sammen rømme og fløte og hell over blomkålen. Fordel smørosten over blomkålen, strø over salt og pepper og dekk til med med ett lag med ost. Sett i ovnen sammen med fisken i ca 20 min på 200 grader :)Kok aspargesen i 3 min sammen med noen spiseskjeer med smør.Server med sandefjordsmør og grovt havsalt over aspargesen! NAM
Anbefaller forresten laksefilet'ene "Rett i ovnen" fra Lerøy, ferdig krydret. De var nydelige :)

Hope you'll like :)

 

 

Skrevet 03.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Det er jo så lett å slenge sammen muffins, hvertfall med denne greie oppskriften! Også blir det jo så godt. Så prøvde meg frem til noen sjokolademuffins med bringebær. Sååå god kombinasjon, så de må nesten bare prøves ;)

DU TRENGER:
(12 muffins) 

3 egg
3 ss fløte
2 ss smør
2 ss splenda
1 ts bakepulver
3 never bringebær
vaniljeessens
25g kokosmel
2 ss kakao

Pisk eggene luftig. Tilsett alt det tørre og bland godt. Så blander du inn det smelta smørret og vaniljeessensen til du får en jevn røre! Til slutt blander du inn 3 never med bringebær :) Fyll muffinsformene neste fulle og stek de i forvarmet ovn i ca 20 min på 180 grader! 

Server med kremtopp :)Namnam <3

 

 

 

Skrevet 02.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Har hamstret egg rett før jeg skal reise hjem, av en eller annen rar grunn, så da ble det litt improvesering til en "egge" middag i dag! ;) Prøvde å gjøre det litt mere interessant enn bare en vanlig omelett, og det ble kjempe godt! Så da tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere :)

DU TRENGER:

En kylling filet
4-5 buketter med brokkoli
2 ss fløte
1-2 ss cottage cheese
Smør
Cheddar
Salt og pepper 

Kok brokkolien mør, mens du steker kyllingen delt i biter. Så skjærer du opp brokkolien og steker med kyllingen sammen med smør, salt og pepper. Bland sammen egg, CC og fløte og hell over blandingen i pannen. Skjær biter av cheddar og strø over. Stek på svak varme med lokk til alt er gjennomstekt! 

Deilig middag eller lunsj med så lite karbo :)
Namnam

 

 

Skrevet 13.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Finnes ikke noe bedre enn lørdagskos som kan spises med goood samvittighet! Så siden jeg elsker nøtter og elsker mørk sjokolade, så da slang jeg sammen noe godt og raskt i går :) 

DU TRENGER:

ca 70g mørksjokolade
1 ss smør
Havsalt
Blanding av nøtter
Evt. 1 ss splenda

 

Smelt sjokoladen på svak varme med ca en ss smør. Ønsker du sjokoladen litt søtere kan du tilsette litt splenda! Så fordeler du nøttene på en tallerken, heller over sjokoladenog blander alt så alle nøttene er trekt med sjokolade. Til slutt strør du over grovt salt :) La det stå i kjøleskapet til sjokoladen og bryt opp!

NAMNAM :) 


 

Skrevet 11.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Mamma er så søt og har sendt meg noen toro poser med forskjellig godt som ikke har så mye karbo i seg :) Det passer perfekt når jeg sitter bura inne på kjokkenet, klistret fast til mac'n med CAD. Så i dag ble det fransk kyllinggryte med litt egen twist, fra Toro, til middag som smakte helt nydelig :)

DU TRENGER:
400 g kylling
En halv squash
Rosen kål
Kashew nøtter

Toro Matkunst "Fransk kyllinggryte"
2 dl kremfløte
4 dl vann

Del kyllingen i terninger og stek til de er gjennomstekte med litt smør. Så tilsetter du squashen delt opp i biter. Finn frem en kjele og tilsett pulveret, sammen med 2 dl fløte og 4 dl vann. Rør godt og tilsett squshen og kyllingen. Kok opp og la det småkoke i 3 min. Server med kokt rosenkål og cashewnøtter på :)Ca 10 karbo i en posjon :)
Namnam!

 


 

Skrevet 10.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

 

Det å lage gele på lavkarbo er egentlig ganske genialt! Det er mer eller mindre null karbo, og det smaker sååå fantastisk :) I sommer prøvde jeg ut lit forskjellig med bær i også, det var helt fantastisk. Det er kjempe greit å lage en stor bolle å ha i kjøleskape til desser eller kveldskos, og hvis du gjør litt ut av det med bær og kanskje mørk sjokolade i kan det være en fin dessert å servere når du har gjester å :)

Jeg har funnet noen ferdigposer med gele her som er sukkerfrie og har 0,2 karbo pr 100 gr :) Så det var ikke feil å ha en stor bolla av i kjøleskapet når jeg satt pal på kjøkkenet med skole i helga ;)Du finner oppskriften på hjemmelaget gele HER.

Herlig hverdagskos <3

 

 

Skrevet 01.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
2

 

En rask verson av ostegratinerte pølser og blomkål, i panna :)
Perfekt hverdagsmiddag!

DU TRENGER:

Blomkål 
Pølser
Fløte
Ost
Salt og pepper 

(Til meg brukte jeg 2 store pølser og ca 5 buketter brokkoli) Kok brokkolien i noen minutter så den blir mør. Del pølsene i biter og stek i en panne med litt smør.  Del opp brokolien og stek litt sammen med pølsene. Så heller du fløte over så det dekker bunnen av panna og legger strimler med ost over. Put på lokk og sett platen på svak varme. La stå til osten har smeltet :) Server med grovt salt og pepper :)
Namnam :) 

 

 

Skrevet 27.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Prøvde noen pannekaker til middag her om dagen og det var kjempe godt! Deilig med noe annet enn bare kjøtt :) Jeg spiste noen med sukkerfritt syltetøy og rømme, og noen med ost og skinke. Begge deler var veldig godt :)
Så, her har dere en rask og god middag, som minner overraskende mye om vanlige pannekaker :)

DU TRENGER:

4 egg
 4 ss rømme
1 ts bakepulver
1-2 ts splenda
Litt salt
(evnt litt kardemomme eller kanel) 

Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle og la den hvile noen minutter. Bruk smør i pannen og stek pannekakene til den er stiv på toppen, da kan du snu :)namnamnam :)

 

 

 

Skrevet 25.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Jeg fyser sånn når jeg sitter hjemme og jobber lange dager, spesielt når det er helg. Og da går jeg på butikken og tenker "skeie ut/ikke skeie ut". Ender alltid med å ikke skeie ut, men siden de ikke har verken mørk sjokolade eller baconcrisp på lokalbutikken, blir det litt kjedelig helgekos...! SÅE, NÅ har jeg funnet en reddende favoritt, som rett og slett smaker helt nyyydelig! Ingrediensene er ting de fleste lavkarbo mennesker har i skapene og det er så lett å slenge sammen, hvis man får besøk eller bare vil kose seg! (som jeg vil ganske ofte)

Jeg har prøvd ut en del lapper og dette er uten tvil de beste så langt :)

DU TRENGER:

3 egg 
3 ts fiberhusk
2 ss kokosmasse
3 ss yogurt (jeg brukte gresk yogurt)
1 ss splenda
litt saltPisk sammen egg, yogurt og fiberhusk til en jevn røre. Tilsett litt salt, splenda og kokosmasse, og bland godt. Så lar du røra stå i noen minutter så fiberhusken får tid til å virke litt ;) Bruk en spiseskje med røre per lapp og stek til de er gylne på hver side! Server med sukkerfritt syltetøy eller bær, med kokosmasse eller rømme over.
 

Så på 10 minutter ca har du disse søte godsakene,
som du kan spise med gooooood samvittighet ;)Skikkelig søndagskos,
med en kopp kaffe <3

 

 

 

Skrevet 20.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0

 

Anniken og jeg hadde lyst på noe skikkelig digg her om dagen og fant ost med chili og jalapeno's :) Så, da tenkte vi at vi kunne lage en middag med litt mexican vri, og det ble fantastisk godt! 

DU TRENGER:

Koteletter
Jalapeno's ost
Salat
Cherry tomater
Tomater
Guacamole
Rømme
Noen flak med tortilla chips (evnt kavli ost kjeks)

Stek kjøttet i litt smør, så det blir gjennomstekt. Legg på skiver med ost mot slutten av steketiden, sammen med cherrytomater i panna og stek på svak varme med lokk til osten har smeltet. Så serverer du med salat, guacamole og noen tortilla chips.

Hvis du vil kutte ned på enda mere karbo kan du kjpe kavli ost og legge skivene utrover ett stekebrett. Stek de i forvarmet ovn på 200 grader i noen minutter til de har blitt gylne. Avkjøl på rist. Avokado kan du lage med 2 avokadoer, 2/3 av ett beger rømme og litt krydder. Knus avokadoen og rør inn rømma så det blir jevnt. Så smaker du til med litt krydder! Veldig godt med grovt salt og pepper!

Nydelig middag med masse god smak :)

 

 

Skrevet 19.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
10

 

Jeg valgte å IKKE veie meg når jeg var i Dublin nå første del. Eller det vil si vi har ikke vekt og har heller ikke kjøpt noe enda ;) Så jeg var så utrolig spent når jeg skulle gå på vekta når jeg kom hjem igjen nå! Det har gått nesten 3 mnd siden sist jeg veide meg, og jeg er vant til å gjøre det hver dag. Har fulgt lavkarbo i Dublin også, kroppen min trives utrolig godt med det :) Derfor var det Sååå gøy å se at jeg hadde gått ned ca 2,5 kg siden jeg flytta til Dublin! Det er også en KJEMPE motivasjon til å fortsette å være flink :)Så, nå har det blitt 22,5 kg på ca halvannet år! :) Kan ikke beskrive hvor mye det har gjort med meg. Og jeg har ikke annet å si enn å anbefalle lavkarbo videre! Og håper bloggen kan være til motivasjon og inspirasjon for dere som vil prøve eller allerede går på lavkarbo :)


Hurrahurra:)

Nååå får vi bare se om vekta har lurt meg og hvordan det går videre med lavkarbo i Dublin :)
Sålangt fungerer det hvertfall kjempe fint :)

 

 

Skrevet 09.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 10 kommentarer
2

 

Det er EKSTREMT mye skole jobbing på gang, og da blir jeg litt matlei. Så hadde lyst til å lage noe anderledes og godt, men har ikke handlet på noen dager. Så da improveserte jeg frem noen urtepannekaker som jeg likte kjempe godt! Så disse må dere prøve ;) Jeg lagde de litt på slump, så vet ikke om jeg klarer å få oppskriften heeelt riktig, men hvis dere slumper litt å blir det bra ;)

DU TRENGER:
2 egg,
Urtekrydder ( jeg hadde ca 1 ts)
Salt og pepper
4 ss fløte
1 ts bakepulver
2 ss havregryn
4-6 ss kruskakli
Litt splenda

Bland alt godt sammen og la røra stå mens du steker pølsebiter og bacon! (evnt annet ønsket fyll) Så heller du røren som lapper i en varm stekepanne med smør og steker til du ser den begynner å bli fastere i kantene. Stek de gylne på begge sider :) Til slutt legger du osteskiver under og med stekte kjøttet over. Server med evnt. pesto, rømme eller tomatsaus!

De blir nesten som små urte pizza'er :)
Nyyydelig :)

Hope you'll enjoy ;)

 

Skrevet 30.10.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Jeg er ikke sånn kjempe fan av lavkarbo brød lengre. Gikk veldig lei og har liksom ikke giddi å prøve igjen. Men, når jeg fant denne oppskriften måtte jeg bare prøve! Ett alternativ til brød som man bare kunne slenge sammen og tok så kort tid å steke:) DET angrer jeg ikke på, for gud så godt og så enkelt.

Derfor må dere bare prøve denne ;)

DU TRENGER:

3 egg
3 dl ost (helst cheddar)
1 ss majones
2 ss rømme
1 1/2 ts bakepulver
5 dl forskjellige frø (sesamfrø, solsikkekjerner, greskarkjerner og linfrø)

Bland alt sammen (uten om frøene) i en bolle til det blir en jevn røre, så tilsetter du frøene litt etter litt. Pass på så den ikke blir for tørr! Jeg brukte alt :)Smør alt utover et stekebrett til det blir jevnt over hele! Røren skal være ganske fuktig så har du laget knekkebrød før, så stemmer det at denne røren ikke er lik i det hele tatt;)Stek på 225 grader i 15 minutter, så deler du den opp med ett pizza hjul. Jeg delte den i 16 biter, og det var veldig alright størrelse :)Kjempe deilig erstatning til brød som ikke tar så mye tid.
Og i tillegg så metter det så godt :)

Disse er også perfekt for deg som har cøliaki! Ikke sant mamma? ;)

 

 

Skrevet 21.10.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2

 

Ett lite frokost forslag! Ender fort i ett mønster på lavkarbofrokoster, hvor jeg spiser det samme hele tiden. Derfor er det herlig med litt forandring noen ganger :)

Jeg lagde meg en frokost tallerken med masse gode smaker! Egg, cheddar, choritzo og knekkebrød med pesto. Herlig frokost med litt anderledes smaker ;)Håper det ga inspirasjon til en ny frokost ;)

 

 

Skrevet 04.10.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

Elsker å finne nye og raske måltider som er lett å slenge sammen når man har det travelt. Som nå, måtte jeg bare han noe lite og raskt før vi skal ut på tapas med klassen. Så hadde jeg noen pølser i kjøleskapet. Så, da ble det litt miksing og triksing som endte med pølsebiter i ostesaus. Veldig godt og så raskt!

DU TRENGER: 
Rømme
Fløte/melk
Pølse
Urtekrydder, salt og pepper
Cheddarost 
Smør 

Del pølsene i biter og stek sammen med krydderet og smør. Når de er gyldne tilsetter du ca 1 dl fløte/melk og 2 ss rømme. Rør det jevnt inn med pølsene. Til slutt tilsetter du en neve reven cheddarost eller 2 skiver toastost og rører til osten er smeltet og blandet inn med resten! Server med rømme og urtekrydder over (og evnt. salat hvis du ønsker det som en større middag).

Raskt og enkelt og smakfult.
med liite karbo :)

Enjoy :)

 

Skrevet 30.09.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
5

 

Ett lite tips til en god og enkel kyllingmiddag! Syntes kylling fort kan bli litt kjedelig alene, derfor elsker jeg å gjøre noe ekstra med de. Så i dag ble det Kyllingfilet med fyll :)

DU TRENGER:

Kyllingfilet
Ost
Urtekrydder, salt og pepper
Smør
Asparges 
Rømme 

Del kyllingfilet'n i to. Legg ostebiter, krydder og litt smør og brett over så det ligger inni filet'n. Så steker du den med lokk til den er gjennomstekt. Kok asparges med vann, 1 ss smør og salt i 3-5 min. Server med rømme :) jeg brukte cheddar ost, det gir litt mere smak :)ca 4 karbo i hele middagen :)
Enjoy :)

 

 

Skrevet 27.09.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
2

 

Det er fort lett å gå tom for matforslag i hverdagen som er raskt og godt, så tenkte jeg skulle slenge ut et middagsforslag. Alt du trenger er kyllingvinger/klubber, asparges, rømme, smør og cheddar! Stek kyllingvingene i ovnen. Mine var ikke stekt på forhånd, så da tar det ca 20 min :) Strø gjerne litt pepper og kyllingkrydder på først. Kok asparges med litt vann en spiseskje smør og salt i ca 3 min. (1 min for mini asparges)

Server med rømme og cheddar/ost over aspargesen!  
Herlig og rask middag,
med nesten ingen karbohydrater :)

 

 

Skrevet 12.09.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

Har lagt ut denne oppskriften før, men legger den ut igjen med litt justeringer! Den holdt ikke til en hel langpanne den forrige, så her har dere verdens beste lavkarbo pizza :) Det har blir skikkelig slager i Dublin, og den ar absolutt den beste jeg har prøvd! Og hvis du vil lage den ekstra digg, så bruk cheddar som topping! Der er så gooooodt ;)

DU TRENGER:

6 egg
4-5 ss fløte
2 ts bakepulver
3 ss fiberhusk
3-4 dl reven ost
5 ss sesamfrø
3 ss olje
salt og oregano

Topping:
Tomatpurre
400/500g kjøttdeig
Vårløk
mais (kan sløyfes for mindre karbo)
Ost og cheddar
Pepper og oregano/urtekrydder 

Bland alt utenom osten sammen først så alt er godt blandet! Så tilsetter du den revne osten og lar røra svelle i ca 15 så den blir tykk og god :)

Så smører du alt utover en langpanne og lar bunnen steke til den er gylden!

Så tar du på øsnket topping. Jeg lagde med forslaget du ser over. Men masse ost og krydder :)

Så steker du den videre på 200 grader til osten har smeltet! Denne bunnen får faktisk litt sprøe kanter hvis du ikke tar den for tidlig :) NAM!
(Beklager dårlige mobilbilder, men jeg kan hvertfall love at det SMAKER GODT)

Hope you like :)
Digg kosemat med god samvittighet :)

 

 

 

Skrevet 10.09.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Før jeg dro til Dublin fikk jeg beskjed om at TORO kommer du til å savne! Så da dro mamma og jeg på toro shopping, og hamstra supper og gryter. En av de var denne jeg prøvde i dag, biffgryte :) Det var såååå godt, og spesielt med asparges vedsiden av, så da deler jeg tipset med dere også ;)

DU TRENGER:
Toro biffgryte
6 dl vann
400 g biffstrimler
Salt, pepper og urtekrydder

Asparges 
Groft salt
Smør
CheddarEgentlig er gryten med litt forskjellige grønnsaker, men det hadde ikke jeg så lagde litt min egen verson.
Stek all biffen med smør, mens du koker opp pulveret med 6 dl vann. Når biffkjøttet var nesten gjennomstekt, tar du det oppi gryta sammen med kraften fra kjøttet. Så koker du asparges (i 1 min ca for mini asparges). Til slutt strimler man cheddar over med grovt salt til.

Asparges med cheddar smaker bare HELT FANTASTISK! Så det tror jeg blir Dublin slagern min:) 
Ca 13 karbo i hele porsjonen :)

Hope you like ;)

 

 

 

Skrevet 05.09.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

Her kommer ett forslag til på en deilig frokost! Frokost er det viktigste måltidet i løpet av dagen, og det letteste å hoppe over. Så kanskje det frister mere når man har noen gode valg :) Dette er hvertfall veldig enkelt å slenge sammen og smaker fantastisk. For dere som ikke har prøvd knekkebrød ennå, DET MÅ DERE! Det smaker så godt, er så enkelt og inneholder så lite karbo :) JEg har lagd min første porsjon i Dublin nå og det funka perfekt :)

DU TRENGER:

2 knekkebrød
Ost og skinke

Gresk yogurt
Neve valgfrie nøtter
Kiwi

Finn frem to knekke brød og da på valgfritt pålegg. Veldig godt med ost og skinke eller saltpølse :) Så tar du kresk yogurt i en skål og strør over nøtter og biter av Kiwi. Nydelig med en kopp te vedsiden av!Oppskriften til knekkebrødet finner du HER!
God frokost :)

 


 

Skrevet 29.08.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
3

 

Kjøleskapet er fylt opp og jeg vet HELT sikkert nå at det blir ikke noe problem å leve lavkarbo i Dublin. Så mye billigkjøtt og ... Så mye billig alt egentlig. Eller billigere ;) Liker også veldig godt baconet her. Det er tykkere og større og ikke sååå mye fett. Er ikke så glad i så mye fett, spesielt ikke om morgen. Så det passer veldig bra! Her kommer hvertfall ett forslag på en herlig frokost;) 

(Jeg har brukt kokoskjeks uten sukker som jeg har funnet her med bare 4 karbo pr kjeks, så hvis ikke man har noe sukkerfri kjeks kan man bruke foreksempel nøtter)

Du trenger:
1 kiwi
Kokoskjeks (evnt nøtter og litt kokosflak)
Gresk yogurt
Splenda 

Egg
Bacon

Bland yogurt og en t-skje splenda. Knus kjeks og del opp kiwi. Legg lag i lag. Så steker man egg og bacon. Yogurt blandingen er veldig god som en "dessert" til slutt med en kopp kaffe eller te til :)


Blir mye gresk yogurt og nøtter her tror jeg!
Enkel sunn og deilig frokost :)

 

 

Skrevet 27.08.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
8

 

Noen ganger glemmer jeg nesten hvor glad jeg egentlig er i laks. OG hvor godt det faktisk er! Så tenkte jeg skulle anbefalle en nydelig fiskemiddag :) Det er jo så lite karbohydrater og gir en utrolig behagelig metthetsfølelse, for ikke å snakke om sunt. Så, dig in ;)

DU TRENGER:

Laksefilet
Smør (urtesmør)
Sitron
Krydder

Avokado
Salatbønner
Fetaost med soltørkede tomater
Seterrømme

Legg en og en filet på en bit med aluminiumsfolie. Legg smør over lengden av fisken. Jeg brukte hjemmelaget kryddersmør søstern min hadde laget (smør, sitron, salt og sitronpepper) men du kan også fin bruke utresmør, hvitløkssmør eller vanlig smør. Så krydrer du med timian, basilikum og sitronpepper. Tett folien rundt som et knytte og stek i ovnen i ca 20 min.

 Vedsidenav hadde jeg avokadosalat. Skjær opp en avokado i biter. Ta en neve salatbønner og en boks med fetaost m/ soltørkede tomater (jeg tar ikke med all oljen), og bland sammen med avokadoen. Smak til med litt salt og pepper. Server alt med seterrømme og sitronskiver til :)

 

 

Nydelig middag,
som også er veldig hyggelig og raskt å servere hvis du får besøk:)

 


 

Skrevet 03.08.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
5

 

Jeg glemmer nesten fra år til år hvor godt det er med jorbær og fløte. Jeg husker jo hvor godt jorbær er, men når man får de renset i en skål med iskald fløte over, DA er det sommer da! Og det beste av alt, det er lavkarbovennelig :) Da smaker det liksom enda bedre! Så må prøve å lure til meg noen skåler til før jorbærene og norsk fløte, plutselig er borte og jeg sitter i Dublin!

Bruker splenda som søtning. Har prøvd meg på sukrin men liker smaken på splenda mye bedre! Er ikke sånn kjempe begeistra for sukrin lengre heller. Har bakt noen ganger med det nå, hvor den bitre sukrinsmaken kommer litt for godt frem! 

Men, med splenda smaker det søtt og friskt og herlig <3Sommer <3
Er du glad i jorbær og fløte? :)

 

Skrevet 01.08.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
0

 

Latte er jo ikke helt lavkarbo vennelig, og jeg ELSKER latte! Spesielt med karamell eller mocca. Men fant ett raskt og enkelt alternativ, som smakte overraskende godt :) Sjokokaffe :) 

Du trenger

1 kopp kaffe
3 ss fløte
1 ts kakao
1 ts splenda
Kremtopp 

Bare lag en kopp med litt stekr kaffe, så blander du inn fløte, kakao og splenda. Med krem topp på, blir det prikken over i'en og kjempekos!

namnam <3

 

 

Skrevet 31.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
3

 

Prøvde kyllingnuggets første gang for en liten stund siden og ble så positivt overraska. Det smaker så godt, og det er skikkelig kose mat som passer perfekt til helgen! Men denne gangen ble det midt i hverdagen, så istedet for å lage med blomkålris til som sist, prøvde jeg nå med bare avokado vedsiden av. Det var heller ikke feil. Da ble det en litt lettere middag med herlige smaker sammen! 

DU TRENGER:
(2 personer) 

1 pk kylling kjøttdeig
1/3 pose bacon gull
1 egg

2 avokado
Chilisaus (noen inneholder mindre karbo enn andre så les på flasken)

 Bland sammen kyllingkjøttdeigen og egget. Kjør bacon gull i miksern eller knus med kjevle og legg på en tallerken. Bruk en spiseskje å lag kuler i hånden av kjøttdeigen og velt dem deretter i baconcrisp smulene. Hele skal være dekket :) Sett de på stekeplate og stek i ovnen på 200 grader i 20 min. For å få de ekstra crispy kan du bruke litt grill mot slutten. Men følg med!! Server med avokado og litt chilisaus til. Ønsker du mindre karbo, kan du bytte ut chilisausen med dressing eller rømme. 
Ca 6 karbo i sausen og 2 karbo i resten. 
Denne må rett og slett bare prøves <3

 
Skrevet 29.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
3

 

Når jeg hadde en lavkarbo pause rundt jul, fikk jeg helt hekta på sandwich. Så enkel og god middag som man blir akkurat passe mett av! Men har slått fra meg det når jeg begynte igjen. Men, nå som jeg har oppdaget fedonbrødet og ett annet lavkarbo brød, er det jo ikke noe stress :) Så, lavkarbo sandwich var en veldig gogo :)

DU TRENGER:
Noen skiver lavkarbo brød
Kylling sliders (Rema 1000)
Cheddar ost
Salat
Rømme
Krydder
Oliven olje
Agurk


Skjær antall siver brød du trenger og legg på en stekeplate (trenger 2 per sanwich). Ta en spiseskje med olivenolje pr skive og fordel det utover. Ha på urtekrydder og havsalt, og stek i ovnen til de er gyldne. Stek kylling sliders i panna og legg ostesiver over mot slutten av steketiden. Så kutter du salat og legger lag med alt på en brødskive og avslutter med skive på toppen :)

Deilig og rask middag.
Ca 14 karbo i en sandwich :)

 

 

Skrevet 28.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
0

 

Jeg foreslo tapas for litt siden som ett perfekt lavkarbomåltid, eller rett og slett en perfekt lavkarbo kveld, og det er fortsatt helt sant! På lørdag samlet vi oss noen herlige jenter på terrassen hos Ingrid, hvor alle tok med litt hver som passet til ett tapas bord. Og når alt hadde havnet på bordet, stod alle bare å spilte bredt! Og det var det stor grunn til, for gud så nydelig, og så enkelt å greit. Det er jo så lett å få til en hyggelig kveld uten for mye styr, ved å bare invitere noen fine mennesker, hvor alle tar med en eller to ting hver. Vi lagde bare ett lukket facebook arrangement hvor man skrev det de tok med på veggen, så ikke alle havnet med det samme!

Og det endte så bra som det her:

Det ble sommer inspirert tapas, med bær, frukt, salater, spekemat, aioli, kyllingklubber, scampi, ost og kjeks! Det som jeg også elsker med tapas, er at maten kan stå på bordet noen timer, også bare spiser man og koser seg så lenge man vil.

Dette ble min lavkarbotallerken. Anja hadde laget så flott spekemat fat, og med min favoritt på. Asparges med parmesan og spekeskinke. DET er så nydelig. Avokadosalat passet også kjempe fint til resten. Og ikke minst jordbær! Nydelig mat, og så anderledes smaker fra forrige gang jeg spiste det!

Hvis du leter nedover på lavkarbosiden min, finner du oppskrift på aioli og avokadosalat :)

Håper det var ett alright tips,
og at du fikk litt inspirasjon til en hyggelig kveld :)

Skrevet 25.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
8

 

Nå tenkte jeg det var på tide å foreslå en ny meny for dere.
Rett og slett forslag på en alright lavkarbo dag! Det er mange som spør "Hva spiser du i løpet av en dag?", så da kan jeg jo fortelle det, enkelt og greit :) 

 

FROKOST

Jeg har blitt helt forelsket i hjemmelaget knekkebrød, og syntes det er en perfekt frokost. Så enkelt og godt, og med så lite karbohydrater. Spiser man 3 knekkebrød med ost og skinke kommer hele frokosten på ca 5 karbohydrater. Og med en kopp te vedsiden av da, blir det perfekt ;)

Oppskriften finner du HER

 

LUNSJ

Lunsjen er noen ganger det vanskeligste måltiden, mens andre ganger det letteste. En god og deilig lunsj kan være en posjon med avokado salat. Du får i deg masse riktig fett også smaker det utrolig godt :) I hele salaten er det 12 karbo, da får du en stor å god lunsj!

Oppskriften finner du HER

 

MIDDAG

En nydelig middag er tapas tallerken. Litt pølse og kyllingklubber, sammen med ost, asparges og rucola salat er nydelig. Selv om det er mye forskjellig og godt er det raskt og slenge sammen og kan lett varieres og kombineres utifra hva man har! Men aioli er ett must til :) I denne versonen av tapastallerken er det ca 4 karbohydrater.

Oppskriften finner du HER


KVELDSMAT

HVis man er sulten eller fyser på kvelden, er det greit å ha noen raske og enkle alternativer. Spiser man middag tidlig er det bra med noe ekstra og raskt på kvelden. Jeg elsker å lage meg en smoothie da. Det er friskt og lett og metter akkurat passe! Bringebær og kokos har blitt en favoritt og inneholder bare 3,5 karbo pr glass :)Oppskriften finner du HER


 Hele dagen kommer da på 24,5 karbohydrater! Det er ikke ille med så mye godt å spise :)
Håper denne menyen var til hjelp og ga litt inspirasjon. Er du på leting etter flere lavkarbo oppskrifter kan du sjekke ut "LAVKARBO" knapper på menyen til venster!

 

 

Skrevet 22.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
0

 

Vet ikke helt hva det er, men når jeg får en tallerken med knekkebrød og en stor kopp med te så er jeg solgt! Det er akkurat som om kroppen og hodet tar litt pause, og jeg bare koser meg! Så elsker å starte eller avslutte dagen med superkombinasjonen:) Som i dag. Og, jeg må bare innrømme at lavkarboknekebrødene jeg lagde med Ingrid,  de er ... OMG. De er så nydelig! Så nå jobber hodet og håper på at alle ingrediensene finnes i Dublin:) 

Oppskriften på knekkebrødene finner du "HER" 

Hodet mitt jobber også med mye annet rart om dagen. Det teller dager, tenker på HVA TAR MAN MED?, tenker på leilighet, om det blir greit å fortsette med lavkarbo der, hvor trist det blir å si hadet til alle og være borte fra kjærsten i 4 mnd, på alt jeg kommer til å oppleve, storbylivet, hverdagen på engelsk, hva jeg må skaffe når jeg kommer dit.... Ja, tenker på litt av hvert da på en måte! Eller jo, TENKER MASSE! Det er en litt sånn stressa-overlykkelig-gira-spent følelse.

Men før alt det her, er det klart for Spania tur! Og det blir så stas det :)

     

     Jaja, forandring er bra. OG jeg liker ting som er spennende.
Så, GUD som jeg kommer til å like det året som kommer :)

Satser hvertfall på det ;)

 

Skrevet 21.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
3

 

I går var det knekkebrødkurs hos Ingrid som har blitt reine knekkebrød bakern selv :) Har alltid syntes det virka som så mye styr, men så smaker de så nydelig. Så, i går ble jeg overbevist om at det var ikke styr i det hele tatt, egentlig bare veldig enkelt :) Så nå må jeg bare dele oppskriften med dere <3

DU TRENGER:
Holder til 2 stekebrett 

200g solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 neve havregryn (kan sløyfes)
1 dl sesamfrø
2,25 dl kli
2 ss fiberhusk
1/2 ts salt
litt søtt (Vi brukte litt sirup)
5 dl vann 

Hell alt det tørre i en bolle. Dupp en ss sirup i 5 dl lunket vann så det løses opp (kan bruke annen søtning for å utte på karbohydrater, men så lite det er snakk om utgjør det uansett ikke mye) Hell så vannet med sirup over i det tørre og rør til alt er blandet. La det hvile i 15 min.

Så fordeler du røren likt på to stekebrett med bakepapir og jobber alt utover til det blir helt jevnt over hele og ingen hull syntes. Virker som med en gang at det ikke er nok, men det er det ;)
Veldig lurt på bruke en stekespade. Da er det lettest å jobbe alt jevnt.Så deler du så store biter du vil ha, så det er lettere å knekke de fra hverandre etterpå :)

Til slutt steker du begge brettene samtidig i forvarmet ovn på 160 grader i ca 1 time. Følg litt med på slutten.
De blir sprø med en gang!

Og vips.
NYDELIG knekkebrød med ca 1,5 karbo pr knekkebrød :) (24 biter)
Disse blir man rett og slett hekta på, og redder MANGE "må ha noe i farta" situasjoner.

namnam :)

 

 Skrevet 20.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
1

 

Tapas er den perfekte sommer maten og kjempe sosialt måltid, og det beste av alt - veldig lavkarbo vennelig! Vi lagde en "enkel" og god tapas på hytta. Med hjemmelaget aioli og masse deilig kjøtt :) Tapas er også ett kjempe godt alternativ å servere når man får gjester. Det er somregel noe alle liker, og for de som ikke kjører lavkarbo kan man lage noen ovnspoteter og brød vedsidenav! 

Enkel og rask AIOLI:

dl majones
1/2 dl rømme
fedd hvitløk
ts dijonsennep
salt og hvit pepper

Bland rømme, majones og sennep. Press eller hakk hvitløksfeddene og bland i. Smak til med salt og pepper. Sennepen kan sløyfes.


RUCOLASALAT:

2 never rucola
1 pk fetaost i olje med soltørka tomater
1/2 pakke salatbønner
Havsalt og pepper
1 dl bønnespirer 
Valnøtter 

Bland alt sammen i en bolle og hell over litt olje fra fetaosten. Mengden over er ett forslag. Varier gjerne med mer av det du liker. Også nydelig med cherry tomater i. Strø litt havsalt og pepper over. Server med valnøtter.
 

Resten på min tallerken er chorizo pølse, kyllingklubber, brie og asparges. Server aspargesen med grovt salt og smør. Det er nydelig!Håper du fikk noen tips,
blir ikke lenge til vår neste tapas kveld hvertfall :)

Skrevet 19.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Reker er jo selvskreven sommermat, og det kan lett nytes i lavkarbo verson også! På bursdagen til pappa lagde vi dette som en forrett men lager man noen fler til hver er det en nydelig middag også!

DU TRENGER:

Avokado
Sitron
Reker
Krabbesalat
Rogn
Majones 

Det du gjør er å dele avokadoen i to, og ta ut stenen. Fyll den med krabbesalat eller evnt majones. Jeg er ikke no fan av hverken krabbesalat eller rogn så da ble det med bare majones til som også er veldig godt :) Så fyller du videre med reker oppå og så rogn til slutt for de som ønsker det! Server med sitron vedsidenav :)


Med rogn og krabbesalat :)


... og med majones :)

Herlig sommer mat med minimalt av karbohydrater!
NAMNAM :) 
 

Skrevet 06.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

 

Pappa hadde bursdag i går, og da ble det kake! Hadde en oppskrift jeg gjerne ville prøve, men fant plutselig ut at jeg manglet noen ting og med litt alergier ble det litt forandringer! Men ble ett godt alternativ fordet :) Legger alikevel ut den orginale oppskriften, da det ikke ble alt for mye endringer:)

DU TRENGER:

100g smør
200g sukrin (20g splenda)
2 egg
50g mandelmel
3ss bakekakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver
75g hakkede valnøtter

Fløte
Bær/frukt 

Smelt smøret og pisk inn sukker. rør deretter inn eggene og så mandelmel. Med noen som hadde nøttealergi ble mandelmelet byttet ut med kokosmel som fungerte veldig fint. Så pisker du inn resten av det tørre til det blir en jevn røre. Til slutt rører du inn de hakkede mandlene. Her knuste jeg bare noen glutenfrie kjeks istedet. Ble en del mere karbo av det, men sånn måtte det bli denne gangen :)

Hell røren i en rund form og stek kaken på 200grader i ca 20-25 min.Når kaken er ferdig og avkjølt serverer du den med pisket krem og bær på toppen. Som sagt så måtte jeg ta hensyn til litt alergi, så på denne kaken ble det banan, blåbær og druer, men det blir selvfølgelig mindre karbo hvis du bare bruker forskjellige bær :)

Herlig sommerkake som er enkel å slenge sammen og med lite karbohydrater! Neste gang skal jeg prøve meg på splenda istedet. Jeg syntes sukrinen blir for spiss i smaken. I denne sammenhengen merker man det ikke så godt pga fyllet, men vil heller prøve å se om det blir bedre med splenda :)

namnam :)

 

Skrevet 03.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
4

 

Blir selvfølgelig masse grilling i sommer og spesielt på hytta! Så tenkte jeg skulle slenge ut noen middagsforslag. På slaktern i byen har de heeeeeerlige hjemmelagde pølser og i sverige kjøpte vi cheddar ost. Så det har blitt både burger og pølsefest på grillen :)

Første forslaget er rett og slett og steke flere forskjellige pølseslag med avokadosala til. Avokadosalaten er mild og veldig godt sammen med kjøtt med mye smak. Stekte også noen kikerter i salt, pepper og smør, DET er godt :)

Salatoppskriften finner du HER

Det andre forslaget er en real burger! Med hjemmelaget lavkarbo hamburgerbrød er det kjempe godt med masse godt fyll og deilig ost! En perfekt middag og slenge på grillen for litt variasjon!

Oppskriften på brødene finner du HERHåper dere likte tipsene :)

 

 

Skrevet 02.07.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4

 

Tenkte jeg skulle dele ett middagstips. For når vi grilla på st. Hans prøvde jeg litt nye kombinasjoner til grillmaten. Havner fort i samme vane og lager det samme tilbehøret men denne gangen prøvde jeg litt nytt og det ble så godt! Så, her har dere dagens middagstips :)

Jeg grillet squash med smør og havsalt på. Sammen med grillribbe og avokadosalat. Avokadosalaten var så godt sammen med de marinerte grillskivene. Mange gode smaker! Og stekt squash er alltid digg med grillmat! 
Oppskrift på salaten finner du HER! Så lite karbo og så mye godt!
Håper du likte dagens tips :)

 

 

Skrevet 26.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1

 

Nå vi spiste reker for en liten stund siden kom Ole med en avokadosalat som smakte så nydelig! Men er ikke så glad i løk, som det var i den, så jeg prøvde meg litt frem med andre ting og det ble utrolig godt:) Så da må jeg nesten dele den med dere. Elsker å finne nye lavkarbo kombinasjoner!

DU TRENGER:
(holder til 2-3 pers som tilbehør)

1 avokado
Fersk basilikum
Snack boks med fetaost og soltørket tomater
Salatbønner
Salt og pepper

Kutt avokadoen i biter og bland sammen med skjært opp basilikum blader. Velt inn en boks med fetaost og bitene med soltørket tomater (snackboks fra denja), ikke ta med all oljen. Og ønsket mengde salatbønner. Jeg brukte ca 100g. Så smaker du til med litt havsalt og grovt pepper.

 Kjempe godt til grillmat, fisk, kylling eller som lunsj!
Ca 12 g karbo i hele salaten. Du kan kutte ut salatbønnene og blande med noe annet hvis du ønsker å kutte ned enda mer på karbohydratene, men jeg syntes de var veldig gode i :) 

Hope you like :)

 

Skrevet 24.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

I dag hadde jeg lyst på noe annet til frokost. Formen er ikke helt på topp og jeg krangler litt med hodet om å ikke bli forkjøla. Så langt går ikke det så bra! Så på morgen i dag mikset jeg og trikset litt og kom frem til noen lapper. De er ikke så søte som vanlige lapper og er derfor perfekt til pålegg på:)

DU TRENGER:
(holder til ca 8 lapper)

5 egg
5 ss fløte
1 ts bakepulver
2 ts fiberhusk (toppa)
3 ts kokosmel (toppa)
2 ss havregryn
2 ss splenda
litt salt

Bland alt sammen, og la røra svelle i ca 15 min. Så steker du de i panna til de er gyldne på hver side. Veldig enkelt og greit! Man kan foreksempel slenge sammen denne før man går i dusjen på morgen og la den svelle mens du dusjer, så har du nydelig forkost en hverdags morgen :)Dette var akkurat den frokosten jeg trengte i dag rett og slett :)
Også ble det litt tykkelse på de, i forhold til frokost pannekakene jeg pleier å lage!

Så disse må dere smake :)

 

 

Skrevet 23.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Jeg må innrømme at jeg er ikke spesielt glad i lavkarbo brød lengre. Spise meg veldig lei for en stund siden og nå frister det ikke i det hele tatt å lage det igjen. Det blir også noen raske frokoster og lunsjer og dagen, og da må jeg innrømme at brød savnet kommer litt tilbake. Det som jeg liker veldig godt er at Nøtterøy Bakeri har fokus på lavkarbo kostholdet og selger både briks påsmurt, i pakker og knekkebrød. Og der så jeg også ett skilt om Fedon brødet. Så når jeg fikk vite at det bare var 18,2 karbo pr 100g måtte jeg bare prøve! 

Har lest en del på lavkarbo.no om det "er lov". Siden jeg har nådd målet midt og fokuserer mere på å holde meg stabilt i vekt er det ikke noe problem i det hele tatt å spise dette brødet, men hvis du føler ketolyse kuren, kan det skje at du går ut av ketose. Så jeg vil anbefalle dette til dere som følger vanlig lavkarbo filosofi, og dere kan alikevel gå ned :) For, jeg har regnet meg ut til at det blir ca 3-4 karbo pr skive, litt etter hvor tykke du tar de, og det er jo ikke akkurat så mange karbohydrater! 

Sååååå, gleder meg til å spise litt mere brød igjen :) 
Og håper dere likte tipset ;) 

 

 

Skrevet 20.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2

 

Har prøvd noen forskjellige pizzaer nå, og dette er favoritten så langt. Prøvde den for første gang i går, og jeg gleder meg allerede til neste gang! Det var søte Linda som anbefalte denne og det skønner jeg. For det første blir det tykkere bunn enn de andre jeg har prøvd også kan man til og med få til å få sprø kant på den :) Nam! Den er det nærmeste jeg har kommet vanlig pizza så langt!

DU TRENGER:
(til ca 3 pers) 

4 egg

3 ss kremfløte

2 ss olje

1 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

2 dl reven ost

2-3 ss malte sesamfrø
litt salt og oregano

 

Bland alt sammen. Jeg brukte blender/kjøkkenmaskin for å få en jevn røre. Også er det jo veldig greit å slenge alt oppi der ;) La den stå å svele 15 min så den blir tykk. Så smører du den utover en stekeplate (fyller ikke hele). Ønsker du til full langpanne kan du doble oppskriften. 

 

 

Stek bunnen til den blir gylden på 200 grader. Så tar du den ut, og tar på ønsket fyll. Jeg har laget med tacokjøttdeig, mais og ost. Stek videre til osten er smeltet og litt gylden :) 

Det er ikke farlig å lage ekstra, denne er kjempe god som lunsj, kald, dagen etter! 
Deilig helgekos, som er lett å like ;)

 

Skrevet 18.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Anniken lagde noen veldig god muffins til oss her om dagen, så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. Og ett lite tips til en herlig dessert. Jeg syntes det er nydelig med is til noen kaker, så jeg prøvde å servere denne muffinsen med vanilje is til. Det var utrolig godt! Vi har kjøpt noen pakker med vaniljeis uten sukker fra isbilen. De er det bare 9 karbo i en posjon. Og jeg trengte bare en fordelt på to muffins, så da ble det hvertfall ikke så ille med karbohydrater;)
DU TRENGER:
ca 12 stk 

1 1/4 dl sukrin
75g smør
3 egg
1/2 ts vaniljesukker
1-2dl kokosmelk (det harde) 
1 1/2 ts bakepulver
1/4 dl fiberhusk
3/4 dl kokosmel
2 ss kokosmasse
Vaniljeessens 
1 1/2dl Blåbær

Rør smør og sukrin til det blir porøst og luftig. Tilsett egg og visp. Bland i vaniljesukker, litt vaniljeessens og kokosmelken. Så rører du i resten, bortsett fra bærene. Rør til du får en jevn røre. Velt forsiktig inn bærene til slutt. Sett røren i muffinsformer eller muffinsbrett og stek i 30 min på 200 grader:)

Så, som serveringstips kan du dele de i to og legge en kule is i mellom. Nydelig dessert! Hvis noen er stressa pga all kokosen, så er det ingen grunn. Den smaker ikke sååå mye kokos:)

namnam <3


 

Skrevet 17.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

I går var jeg sykt stressa til eksamen, og fysa hele tiden etter noe søtt. Også kom mamma og pappa hjem fra hytta, og de hadde med seg sånn krem på boks. Og da ble det kakao. Kakao skal jo gjøre det rolig, eller varm melk da. Har aldri tenkt på at man kan lage lavkarbo verson av kakao, men det går jo veldig fint :)

DU TRENGER:

3dl soyamelk
1 dl fløte
4 toppa ts kakao
3 ss splenda 

Hell alt i en kjele og kok opp. Smak til etter hvor søt du vil ha den med splenda. Jeg brukte 3ss. Leste på kremboksen, og det er bare 25 karbo i hele boksen, så lagde en goood klemtopp med gooood samvittighet.

Ca 9 karbo i hele,
holder til 2 kopper :)

Herlig på terrassen med pledd, en sommerkveld <3

 

Skrevet 14.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
0

 

Har lyst på veldig lite om dagen, og hvis jeg har lyst på noe så er det ting jeg ikke gidder å lage. MEN, smoothie er alltid godt, enkelt å lage, også har jeg sånn ca alltid lyst på det! Så, etter å ha stirret inn i kjøleskapet så lenge at jeg kunne huske hvor alt stod, ble det en tur i frysa i stedet ;)

DU TRENGER:

1 neve blåbær
1 neve bringebær
1 neve isbiter
2 ss Splenda
1-2 dl Soyamelk

Har laget en del smoothie før med fløte i stedet, så det kan man bruke, men syntes det blir litt mye fett noen ganger. Så da har jeg prøvd med soyamelk som heller ikke har så mye karbo ( 2 karbo). Det fungerer veldig fint:) Så over til "how to do". Kjør isbitene litt først så de blir ordentlig knust, så har du i bærene og 1 dl melk. Se da om du ønsker mere melk alt etter hvor tykk du vil ha den! Jeg liker den når du må spise den med skje ;) Så smaker du til med splenda. Bbruker 2 ss selv. Da blir den litt søt, men fortsatt veldig frisk!
 

Heeerlig frokost eller melommåltid. Oppskriften holder til to glass og har ca 6 karbo i hele.
Så denne kan nytes med den beste samvittigheten <3

 

 

Skrevet 13.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Jeg har blitt så glad i lavkarbo gele. Det første fordi det er såå lite karbo i den og for det andre fordi den smaker nydelig. Gleder meg til å prøve mange flere smaker. Prøvde bringebær smak først, og denne gangen ble det jordbær og rabarbera, med jordbærbiter i :) Namnam <3

DU TRENGER:

12 plater gelantin
3 dl jordbær og rabarbera fun saft
7 dl vann
Jordbær

Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Kok opp 7 dl vann og legg oppi de bløte gelantinplatene. Til slutt tilsetter du saften. Kjøl av litt. Finn fram skåler eller en bolle du vil ha de i. Jeg pleier å lage det i små prosjonskåler. Da er det lett og ta med seg en til lunsj eller lignende. Skjær opp jordbærbiter og legg i skålene og hell saften over. Sett i kjøleskapet til den blir stiv. Ca 4-5 timer alt etter hvilke størrelse det er skålene :)

Nydelig i sola :)
bare ca 1 karbo per skål (på størrelsen jeg har brukt)

Nestegang tenkte jeg å prøve blåbær smak med blåbær i .... :)
Herlig!!


 

Skrevet 11.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
4

 

Verdens beste søster var så herlig og lagde middag til oss her om dagen, og det smakte heeeeelt perfekt. ELSKER asparges, men glemmer det litt bort noen ganger. Og siden blokål og brokoli er vesentlig billigere havner jeg ofte på det! MEN, det spørs om det blir litt mere asparges fremover, for det er jo så godt! I tillegg er jeg faktisk forelska i en ferdig saus. Og det er fjordland sin bearnaise saus. Får vann i munnen faktisk. Bare 2,2 karbo i den å, så passer perfekt til en lavkarbo middag:)
 Namnam :)

Men tilbake til middagen. Det ble kokt fersk asparges med smør og havsalt på. Også stekte hun kotteletter i kryddersmør og litt kokosmelk (merker ikke kokossmak) og la ost på til slutt og lot den smelte. Veldig mange gode smaker sammen. Og prikken over i'en med fjordland sin redning :)


Godt jeg ikke er sulten nå og stuck på jobb ;)
Anyways, håper dere likte tipset :) Skrevet 09.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
7

 

En klassiker middagsrett er jo brent kjærlighet. Altså potetstappe og pølsebiter og bacon oppå. Så jeg tenkte, at det måtte man jo kunne lage på lavkarbo vis også! Så det gjorde jeg:) Og det ble veldig vellykka. 

DU TRENGER:

1 blomkålhode
1-2 dl fløte
2 ss smør 
1 pk bacon
2-4 pølser

Rømme og litt reven ost.

Lag blomkål purre av blomkålen. Da bare deler du blomkål i biter og koker med smøret med lokk til de er møre. Følg med så det ikke blir brent. Til slutt tilsetter du salt og pepper og slenger alt i miksern eller moser med stavmikser. Så deler du pølsene i biter og steker sammen med bacon. 

Jeg brukte 2 pølser. En tacopølse og en hvitløkspølse for litt mere smak!
Server med rømme og reven ost. NAM :)

En enkel og rask hverdagsmiddag :)

 

 

Skrevet 07.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
1

 

Har lagt ut oppskrift på denne fylte squashen før, men i dag lagde jeg den med litt andre smaker. Og det ble så godt:) Og smakte så forskjellig at jeg tenkte jeg måtte legge ut denne også! Dette er en av favoritt middagene mine. Blir perfekt mett, også smaker det så herlig! I tillegg er det veldig raskt å greit å lage:)

DU TRENGER:
(til 4 pers)

2 squash
1 pk kjøttdeig
1/2 pose tacokrydder 
2 ss smør
Ost
Salsa 

Det er en del karbo i tacokrydder, men elsker smaken. Så valgte å bare bruke halve pakka. Da ble det ikke ille i det hele tatt, og det er verdt smaken syntes jeg ;)

Skjær squashen i 2 og skrap ut det myke i midten. Fyll med litt ost i bunnen.
Stek kjøttdeigen og bland inn det du har tatt ut av squashen.

Tilsett tacokrydder, 2 ss smør og evnt litt vann hvis det trengs. Det skal ikke ble rennende saus. (se bildet) Så fyller du kjøtt fyllet oppi den delte squashen og legger ønsket mengde salsa over. Til slutt dekker du med masse ost :)Server gjerne med rømme til. Det smaker heeeerlig. Og evnt mere salsa hvis man trenger og liker det:)Denne gangen regnet jeg litt mere nøye på hvor mange karbo det ble pga krydderet. Og det kom på 6,7 karbo i hver porsjon. Altså pr halve squash. En halv squash holder i massevis til en person:)

Håper det smaker:)

 

 

Skrevet 06.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Blitt litt hekta på smoothie de siste dagene bare ;) Sykt deilig i sola, og skikkelig sommerfølelse. Og siden jeg elsker sommerfølelse smaker smoothie ekstra godt! I hvertfall, så lekte jeg litt med bringebær og kokos i stad, det ble til en bringebær og kokos smoothie, og GUD så herlig det smakte! Det var hvertfall smaken av sommer, og veldig gode smaker sammen. Så da må jeg nesten dele den med dere ;)

 

DU TRENGER:

2 dl kokos melk (mest av det harde)
2 dl fløte
1/2 dl isbiter
3 ss splenda
100g bringebær
Også regulerer du med litt vann, ut i fra hvor tykk du vil ha den!

Sleng alt i miksern og kjør på til isbitene er knust.
Strø gjerne litt kokos på toppen, for prikken over i'en ;) Ca 14 karbo i hele som holder til 4 glass. 
Så, det blir bare 3,5 pr glass:)

 

Skrevet 05.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Denne er for dere som liker kokos, naturlig nok:) OG for de som liker det, er det en helt fantastisk sommerdrikk. Syntes det ble litt lite smak, men når jeg drakk litt mere var det bare helt nydelig! Så lett å drikke uten at det ble kvalmende. OG deilig å kjenne smaken av melk, men med så lite karbo. Denne blir det mange av i sommer, og er nok veldig god vedsidenav frokosten eller lunsjen:)

DU TRENGER:

2 dl kokosmelk, bruk mest av det "faste"
1 dl fløte
1 ss sukrin
2 ss kokosmasse
1 egg
Vaniljepulver eller vanilje essens
Isbiter (brukte ca 1/2 isbiter)

Bland alt sammen i blenderen og vips så har du en nydelig smoothie:)


Ca 9 karbo i hele :)
Holder til 3 glass ish :)

NAMNAM :)

 

 

Skrevet 04.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2

 

Jeg har lagt ut denne en gang før, men da ble det ikke så fristende bilder. Og denne er UTROLIG fristende, så da legger jeg den ut igjen, men med en liten vri. For de som ikke så den forrige så er dette NYDELIG bringebæris på bare 3 minutter:) Jeg er STORSPISER av is, og har falt helt pladask for denne! Og det beste av alt er at den er ferdig før du nesten rekker å lage den. Denne gangen putte jeg også sjokoladebiter i, og det ble himmelsk. 

DU TRENGER: 
(ca 4 skåler) 

1/3 plate (minimum) 70% sjokolade
300g bringebær
2 dl fløte
2 ss splenda

Hakk sjokoladen i blenderen først, så har du i bringebær og fløte. Reguler med fløte litt selv alt etter hvor stiv du vil ha den. Men la den gå litt rundt noen minutter, siden den blir såpass tykk bruker den litt tid på å blande seg! Smak til med splenda, etter hvor søtt du liker det. Jeg bruker 2 ss og liker den frisk og god:)Ca 23 karbo i hele! så det blir 5,7 karbo pr posjon. Det er ikke så gæli. Men vil du kutte ned på karbo kan du droppe sjokoladen, da blir det 13 karbo i hele, og 3, 25 karbo pr skål. Men, det var herlig med sjokoladebiter :)Så, denne MÅ rett og slett bare prøves! 
Lavkarbo favoritten min :) 

NAM!!!

 

 

Skrevet 04.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Favoritt lunsjene mine er uten tvil lunsjtallerken. Bare samle masse godt sammen. Pleier alltid å ha egg, noe kjøtt og agurk. Syntes noe lavkarbo mat blir litt for tungt innimellom, så agurken redder alltid meg ;) I går hadde lagde jeg en veldig god lunsj så tenkte jeg skulle vise dere, til litt inspirasjon kanskje? Det er jo så enkelt å greit å slenge sammen, men det man har i kjøleskapet! Men denne kombinasjonen ble hvertfall kjempe godt!

Du trenger:
En pølse (jeg hadde hvitløk)
1 egg
Agurk
2 skiver kavli ost
Majones

Sett ovnen på 200 grader, og legg osteskivene på ett brett. Stek til de er gyldene og avkjøl. Så bare skjærer du agurken og pølsa i biter. Og steker pølsebitene og ett egg. Veldig godt med ostekjeksen vedsiden av med majones på! 

En deilig lunsj eller enkel middag!
Ca 6 karbo tilsammen:)

 

 

Skrevet 03.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Jeg er skikkelig tacomenneske, men hadde nesten glemt litt hvor godt det var, før vi spiste det igjen i går. Det eneste med lavkarbo og taco, er at noen av favorittene mine mangler. Nemmelig lompene og natchosen. Paff... Derfor ville jeg prøve å spise det med noe annet tilbehør i går. Da ble det kavliost kjeks vedsiden av. Ganske genialt egentlig! namnamnam!!Ikke veldig imponerende bilder på meg denne gangen, men dere får hverfall ett intrykk. Jeg hadde litt dårlig tålmodighet når jeg skulle lage kavli kjeksen, så lot dem ikke stå lenge nok. Det gjorde at de ikke ble så harde jeg hadde håpet på. Men smaken var hvertfall kjempe god til, og det var deilig å bare ha noe ekstra vedsiden av. Så neste gang skal jeg ha litt bedre tid, og nyte SPRØ kjeks vedsiden av taco'n:)

Man kan også legge osteskivene over kopper i ovnen (som tåler varme) med bakepapir i mellom. Da former de seg som skåler, så man kan ha alt oppi istedet. Det skal prøves neste gang:)

Dagens lille middagstips:)

 

Skrevet 02.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

I travle skole dager, har jeg skjønt det at jeg ikke kan bruke så lang tid på å lage masse greier. Nå er det bare akkurat to uker igjen, så de må brukes bra:) Og siden frokost og lunsj ofte er de vanskeligste måltidene fordi jeg alltid er på farta, så er det greit med en reserve løsning. Har vært veldig glad i RugSprø før, men gikk litt lei, så når jeg fikk smake den i havre versonen her om dagen, ble jeg helt i hundre. De har nemmelig ikke så mange karbohydrater :)

Så det er så enkelt som det egentlig, det lille tipset mitt. Det er bare 6 karbo pr skive og hvis man kjører på med pålegg metter 2 ganske greit egentlig for min del. Og det er ikke mere enn 12 karbo. Det kan man tillate seg:) Er veldig knekkebrød menneske, så derfor nyter jeg det ekstra godt! Har ikke kommet så langt å lage lavkarboknekkebrød ennå;)

De er forresten syyyyykt gode med eggerøre og ost på! NAMNAM :)Også redningen min om dagen. Stoooore kopper med søt te. Det hører liksom sammen med knekkebrød, og gir meg alot of energi. Blir en kopp kaffe innimellom å, men er ikke såååå voksen ennå til at det smaker uber digg! 

Så, hvis du savner noe raskt å enkelt å spise på jobb eller skole, eller bare i farta...
... så er dette et veldig godt alternativ :) 

Skrevet 01.06.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Hei :) Mange har spurt om hva jeg spiser til de forskjellige måltidene! Så tenkte jeg skulle lage ett forslag på hva man kan spise i løpet av dagen:) Som nevnt tidligere er det ofte lurt å planlegge litt hva man vil spise. Da slipper man å hele tiden ende opp med dårlige reserveløsninger fordi man ikke har alt man trenger! Også kan man kose seg med masse godt istedet :)

 

FROKOST:

Lager meg veldig ofte pannekake! Den er genial og rask og metter godt! Jeg pleier å spise den med ost og skinke, eller med bær og rømme hvis jeg vil ha noe skikkelig godt!

Oppskriften finner du HER

Ca 4 karbo

 

LUNSJ:

Lunsj syntes jeg er det vanskeligste noen ganger. Kommer litt ann på hva jeg gjør, men denne lunsjer er veldig grei både hjemme og på jobb eller skole. Rett og slett en speke tallerken. Spiser du hjemme er det jo bare å lage og spise, og hvis du skal ha med deg legger du det forskjellige i en matboks med flere rom. Da smaker det best!

Jeg har laga eggerøre med spekeskinke, rømme og honningmelon.
Honningmelon er melonen som har minst karbohydrater.

Ca 7 karbo

 

MIDDAG:

Så til en av mine favorittmiddager. Fylt squash. Denne oppskriften er egentlig med tomatsaus, men jeg har endret en del og laget den med sitron og urtesmak istedet. Det er sååå mye bedre og friskere syntes jeg:) Dette er en litt anderledes og god middag som er super enkel å lage!

Oppskriften finner du HER

Ca 5 karbo i en halv som holder for en person

 

Og det lille ekstra......

Jeg blir veldig fysen på kvelden for tiden. Og liker å unne meg selv gode ting, som en liten belønning;) Rent psykisk, men så godt da gitt! Og når belønningen kan nytes med godsamvittighet er det ikke noe å lure på en gang. Dette er en mega favoritt og lages på null komma niks. Det er bringebæris :)

Oppskriften finner du HER

Ca 5 karbo i en posjon.

Så, der har du en dagsmeny med masse god mat :)
Og grovt regna med ca ca hodematte så kommer det på ca 21 karbohydrat for hele dagen.
Tenk at man kan spise så masse godt, med så lite karbo ;)

Håper dette var til nytte <3

 

 

Skrevet 31.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Det er så utrolig mange gode "spesial" pølser å få tak i nå i grillsesongen, som har mye mindre karbo enn vanlige grillpølser. Og det liker vi :) Det gjør også at man lett kan lage en god og kjapp lavkarbomiddag, uten alt for mange karbohydrater. Så tipset mitt er rett og slett å steke noen pølser. Og som tilbehør blander du cottage cheese med ønsket krydder og blander med litt vårløk. Vedsiden av har du de pølsene du liker eller vil prøve!

 Det smaker veldig godt sammen og Cottage cheese fungerer som en slags potetsalat. Jeg har blitt spesielt glad i tacopølsene til Coop serien, så de burde prøves ut ;)

Håper du likte middagstipset :)

I morgen tenkte jeg å lage ett innlegg med forslag på frokost middag og lunjs. Mange som spør etter det om dagen, så skal være litt flink til å komme med sånne forslag:) 

 

Skrevet 30.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
5

 

Jeg er så hekta på jordbær om dagen. BIG TIME. Drømmer om en egen jordbær hake, jordbær regne, strawberry daiquiri, jordbær sorbet, jordbær digg.... Så da lagde Ingrid og Anniken jordbærdigg på torsdag :) Liker å finne ting som kan slukke søtsuget, og siden jeg elsker jordbær og sjokolade, er dette perfekt!!Kjempe deilig som kveldskos, eller når du får gjester!
Og så enkelt. Bare smelt sjokolade og dupp jordbæret i sjokoladen. Det kan være lurt å tre de på pinner. Da er de litt lettere å spise ;)

Enkelt og nydelig <3

 

Skrevet 29.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
2

 

Jeg har vært sikkelig på jakt etter den perfekte vaffelrøra. Har hørt mange som har prøvd forskjellige rører som ikke har fungert så bra. Men fant en til slutt som jeg syntes hørtes lovende ut, også gjorde jeg noen små justeringer selv også. Har ikke jbkm, så det ble byttet ut med litt mere fiberhusk og kokosmel :)

Gode ble de hvertfall uansett og perfekt å slenge sammen hvis det kommer overraskelses besøk på døra, eller man bare fyser på noe godt! 

DU TRENGER:

6 egg
200g naturell ost
2 ts bakepulver
4 ss sukrin
6 ts fiberhusk
2 små ss kokosmel
2 ts splenda
kardemomme (eller kanel)
Vaniljeessens 

Visp eggedosis så stiv som mulig. Jeg syntes det er lettere å gjøre det uten sukrinen først og så tilsetter jeg det søte når den begynner å bli tykkere. Tar litt tid;) Så tilsetter du kremosten og pisker godt! Til slutt tar du i alt det tørre og rører på lav hastighet til røren er jevn. Blir den for tykk kan du tilsette litt fløte. Smak til med vaniljeessens og kardemomme. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 min :)


Grovt regna i hodet er det kanskje ca 7 karbo i hele røra! :)
Smaker kjempegodt med bær og rømme på!!Vi orket ikke så mange i går så lot røra stå i kjøleskapet over natta, men da hadde den blitt så tykk, så laget lapper av den i stedet. Og det smakte like godt, hvis ikke bedre. Så røren kan fint brukes til begge deler. Syntes også de ble veldig like vanlige vafler, litt mere kompakte, men deilig smak! 

Disse blir det flere av;)
 

 

Skrevet 28.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Vi tok skikkelig fredagskoskveld i går, på en torsdag like så godt. Og da ble det lavkarbo kyllingnuggets og blomkål ris. Lenge siden jeg har eksprementert så mye med middager, og det skal jeg ikke slutte med, for det smakte så herlig! Og anderledes. Middager kan fort bli like syntes jeg med kjøtt og grønnsaker, men dette var noe helt annet. Skikkelig junk egentlig, MEN igjen, med god samvittighet:)

DU TRENGER:

1/3 av bacongullpose
1 pk kyllingkjøttdeig
1 egg
Krydder

Ett blomkålhodet
Smør
Salt og pepper

Bland kjøttdeig og egg med ønsket krydder. Kvern/knus bacon gull så det blir smulete. Ta en spiseskje og form kjøttdeigen i kuler, vend de i smulene og sett på stekebrett. Stek i ovnen i 20 min :)Rasp blomkål på den grove siden på rivjernet. Kok i 2-3 min og renn av vannet. Bland med smør i panna eller rett i bollen og smak til med salt og pepper :)

Jeg MÅ ha sweet chilli til nuggets, så målte så jeg visste hvor mye det innholdt ;) ble ca 8 karber på sausen og resten har kanskje 3 karbo tilsammen. Så da ble det ikke så ille :)

Uansett, UTROLIG godt <3

 

Skrevet 27.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Nå har jeg lekt litt med oppskriften på hamburgerbrødene og laget rundstykker. Syntes de ble veldig vellykka egentlig, og smaker SÅÅÅ mye bedre enn lavkarbobrødet. Har savnet litt lettere erstatter for brød, for syntes mye blir veldig tungt med mye frø. Så, dette ble ett godt alternativ. Også er det veldig lett å slenge sammen uten at det tar for mye tid :)

Du trenger:

2 dl reven ost
4 egg
1 dl sesamfrø
1 dl blanding av mandler og solsikkekjerner
2 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
Litt salt og litt splenda

Mal mandler, solsikkekjerner og sesamfrø i miskeren. Tilsett resten av ingrediensene og la den gå til den blir jevn og tykk. Blir den for tykk kan man bruke litt fløte. Sett røra på brettet i ønsket størrelse på rundstykkene. Jeg hadde litt valmuefrø på. Men det bestemmer man selv hva man vil. Man kan også eksprementere med forskjellige frø og nøtter, alt etter hvilke smak man vil ha, bare det er lik mengde:)

Stekes i ovnene på 200 grader i 20-30 min, 
litt etter hviken størrelse det er på de;)

Jeg tok en med ost og kryddersmør på i ovnen til osten smeltet i stad, og det var kjempe godt! Så de fungerer fint til å lage ostesmørbrød av:) Ellers så er det jo kjempe gode med pålegg, eller jordbær på <3

Namnam :)

 

 

Skrevet 26.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
3

 

Har hatt så lyst til å prøve sjokoladekake eller sjokolademuffins, lenge nå. Så på oppskrifts-ferd fant jeg ut at det var jo veldig enkelt å få til. Endret bare litt på oppskriften. Var egentlig oppskrift på vanlig muffins, men la til litt kakao, splenda og smøreost. Også ble de med biter av sjokolade og valnøttkjerner. Det var IKKE feil:)
De ble UTROLIG gode og smaker akkurat som vanlig muffins !!

Du trenger:
(9 muffins) 

3 egg
2 ss smør
3 ss fløte
3 ss sukrin
1 ts bakepulver
20-25 g kokosmel
2 ts splenda
2 ts kakao
litt vanilje essens
2 ss kremost (kan sløyfes) 
70% mørk sjokolade (kan sløyfes)
Valnøttkjerner (kan sløyfes)

Pisk sammen eggene så de blir litt luftige. Pisk inn smeltet smør og resten uten sjokoladen og nøttene. Rør godt. Smak til med litt vaniljeessens. Til slutt hakker du nøtter og sjokolade og velt inn i røren. Fyll muffinsformene nesten fulle og stek i 20 min på 200 grader.

Hvis du ønsker topping på lagde jeg ostefyll. Det ble nydelig :)

Da trenger du:
1/2 boks kremost naturell
4 ts splenda
1 ts rømme
Vaniljeessens

Pisk alt sammen med en gaffel. Smak litt til med vanilje essens og splenda hvor søt du ønsker den :) Namnamnam.
Tenk at man kan spise denne,
med SÅÅ god samvittighet :)

 

Skrevet 25.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
1

 

Jeg er som regel litt for streng mot meg selv, og endre med å spise kjip mat hvis man skal ut med folk, og ikke unner meg så mye ekstra. Så nå vi skulle i konfirmasjon en helg til kusina til Fredrik, bestemte jeg meg for å spise normalt den helga. Da fikk jeg erfart to ting: savner ikke så mye alt jeg har kutta ut, og MAKAN så dårlig man blir av det! Jeg ble så kvalm og følte meg så dårlig den helgen, noe som ble kjempe irriterende. Gleda meg til kaker, brød, poteter og karbohydrater, også blir det liksom ikke feiring, og hurrahurra. Så, da leste jeg meg rundt for å finne en løsning. For i noen sammenhenger, går det bare ikke å spise lavkarbo.

Så her er løsningen:

 

Karboblokker! Karboblokker hindrer opptaket av karbohydrater i kroppen. Man tar 1-2 tabletter 10 minutter før ett måltid med mye stivelse. Som måltider med ris, pasta, poteter og brød. Så, hvis man ønsker å skeie ut en dag, eller er bedt bort, kan man bare ta en tablett før måltidet så blir man ikke dårlig. I tillegg tar jo ikke kroppen da opp alle karbohydratene. Jeg var ute å spiste kina mat i går med Anette, og tok en tablett før vi skulle spise. Og jeg følte meg verken oppblåst eller dårlig som jeg pleier å bli hvis jeg spiser høykarbomat. Så, tror dette kan være en god løsning fremover :) Hadde til og med gått ned litt når jeg veide meg på morgen i dag!

Noen har spurt om man burde gå på dette sammen med lavkarbo, og det er det INGEN vits i. Når man spiser lite karbohydrater er det jo ikke noen karbo å blokkere. Enkelt og greit ;)Har også begynt å ta betakaroten i håp om ett hint av brunfarge i år, og litt mindre rød hud. Så nå kan sommer og sol komme så jeg kan bli uberbrun!! (eller noe i nærheten)

Hvis dette også fungerer er det hvertfall ingen tvil om at disse to blir gode å ha fremover <3Begge deler får man kjøpt på helsekost!
Betalte 180,- for betakaroten,
og 205,- for hagebønne:) 

 

 

Skrevet 24.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
20

 

Har lagt ut oppskrift på noen andre hamburgerbrød før, men etter jeg prøvde denne i går, kommer jeg nok ikke til å lage de andre igjen. Disse ble utrolig bra, og har konsistensen til brød. Det er ganske mye mat i de, så en hamburger ble en bra middag:)

Du trenger:
(2 hamburgerbrød) 

1 dl sesamfrø (pluss litt til toppen)
1 dl reven ost
2 små egg
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk 

Litt salt og splenda

Bland alt i blenderen og la den gå i ca 3 min, så det blir en grøtaktig røre.
Blir den for tykk kan du regulere med litt fløte.

Søtt røren på ett stekebrett på størrelse med hamburgeren. Røren holder til 2 stk, men jeg doblet røra og fikk fire. Det blir stor og fin størrelse på de:)

Stek i ovnen i 20 minutter på 200 grader og avkjøl litt etterpå så de ikke detter sammen. Og vips, nydelig hanburgerbrød! Med bare ca 6 karbo i hele røra.Namnam :) Hadde en til overs på morgen i dag, så brukte den som rundstykke, og det fungerte så bra! Deilig frokost, som mettet godt:) Så nå skal jeg prøve å bruke røra å lage rundstykker. 

God middag ;)

 


Skrevet 23.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 20 kommentarer
1

 

Elsker når man har en deilig morgen! Hvor alt klaffer og man bare har en kjempe god følelse. Sånn morgen har jeg i dag. Begynte å kikke på klokka lenge før den ringte, fordi jeg følte det var på tide å stå opp. Det skjer sånn ca aldri! Og med sol ute, koselig avslutning på helga i går, deilig lavkarbofrokost, stor kopp te og trafikk på jobb. DA blir man glad, og fornøyd. I tillegg skal jeg møte Anette søta etterpå for kaffe og en lite bytur. Så, tror rett og slett dette blir en herlig dag :)

Prøvde en ny oppskrift på lavkarbo hamburgerbrød i går. Og de var jo så utrolig mye bedre enn de andre jeg har prøvd! Så gode og nære brød at de var perfekt som rundstykke til frokost! Så lurer på om jeg skal eksprementere litt med denne oppskriften og lage noen egenkomponerte rundstykker. Og hvis ikke det går, var disse ett veldig godt alternativ! Legger ut full oppskrift etterpå :)

Kos dere i sola dere som kan:)
DET skal jeg etterpå! 

 

 

Skrevet 23.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
9

 

Siden jeg har hatt 17. mai to ganger nå mens jeg har gått på lavkarbo syntes jeg det var morsomt å sette bildene opp mot hverandre for å se om man så forskjellen bra. Det er med to forskjellige bunader. Siden min bunad var alt for stor i år, var jeg jo så heldig å få låne herlige Anniken sin:) DET satt jeg så pris på! Nå er jeg veldig nære målet mitt, derfor ville jeg legge ut noen resultatbilder igjen. 19 kg er tatt av med lavkarbo og det er 1 kg igjen til målet jeg vil ligge på. Når skole stresset er over må jeg komme ordentlig i gang med trening også! Trenger å stramme opp litt;)
Fant ingen bra bilde bra kvelden, men får ett lite inntrykk hvertfall:)

Jeg har nok sagt det mange ganger nå, men jeg sier det igjen fordet! Syntes lavkarbo er en fantastisk måte å gå ned på. Det er så mye godt man kan spise og man blir ikke gående sulten som med mange andre slankemetoder. Det er lett å følge det, selv om man er i selskap eller hjemme, og kroppen blir så mye mere avslappet! Så vil igjen, absolutt anbefalle det videre til andre som vil miste vekt :)

For de som ikke har sett det, er det en meny knapp under headeren min,
hvor det ligger oppskrifter og andre tips :)
Skrevet 22.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 9 kommentarer
1

 

Husket faktisk ikke at jeg var så glad i gele. Men DET er jeg. Hvertfall denne. Kommer til å lages noen liter av herligheten i løpet av sommeren for å si det sånn! Smaken bestemmer du selv, alt etter hvilke fun saft du vil bruke. Så der har du mange valg:) Jeg valgte bringebær saften, og tok frossene bringebær i etterpå, og det ble NYDELIG:)

Så, her er det du trenger (1 liter)

3 dl Fun saft
7 dl vann
12 gelantin plater
ca 150 g bær

Legg gelantin platene i kaldt vann i ca 10 min. Når de er bløte, legger du de i 7 dl kokende vann og rører til de er oppløst. Til slutt tilsetter du saften. Hell ønsket bær i porsjonskåler, eller en stor bolle og hell vesken over. Så er det vare å vente og ha tålmodighet. Det varierer med tid alt etter hvor stor bolle du har men ca 4-5 timer så er det klart :)

 I selve gelen er det 0 krabohydrater,
men med bringebær som jeg tok, blir det 4,5 karbohydrater i hele skåla :)

GUD, gleder meg til å lage mer :)

 

 

Skrevet 20.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

 

Det er herlig å kunne spise junk food med god samvittighet, og siden jeg følte jeg hadde dagen der på i går, var det ikke noe tvil om at pizzasnurrer skulle testes ut! Veldig enkel oppskrift og helt geniale og ta med til lunsj. De ble litt igjen i går, så det har jeg kosa meg veldig med på skolen i dag :)

Du trenger: 

BUNN:
2 egg
1/2 boks cottage cheese
75g reven ost
Litt salt

 FYLL:
1 ss tomatpurre
1 pk kjøttdeig
Reven ost 
Og evnt grønnsaker du vil ha, jeg brukte litt mais.

Skill eggeplommene og eggehvittene i hver sin bolle. Bland cottage cheese med eggeplommene med stavmikser eller svnt gaffel. Så blander du inn den revene osten. Pisk eggehvittene med litt salt, stive. Så velter du blandingene forsiktig sammen. Pass på så ikke all luften slås ut.

Fordel blandingen ut på ett stekebrett og stek i ovnen i ca 20 min på 180 grader. 

Så tar du den ut og legger den opp ned på ett nytt bakepapir og drar forsiktig av det andre. Smør ut tomatpurre, kjøttdeig og rikelig med ost (dette fungerer som lim, så ta litt ekstra i den ene kanten). Ta på ønsket krydder og evnt grønnsaker og rull sammen.

Stek nederst i ovenen som en rull til osten har smeltet (ca 10 minutter) og når du er ferdig skjærer du den i passe tykke biter. VIPS! Herlig middag og lunsj til dagen etter;)Ca 3 karbohydrater i hele bunnen og ca 12 i fyllet!
(kan minskes ved å droppe mais, men den må jeg ha med)

 

 

Skrevet 19.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
3

 

Nå var det på tide å prøve å lage en kake. Og da måtte det bli suksessterte til 17 mai med bær. NAM. Lagde den dagen før, og det gikk veldig fint. Den er god i dag og til og med ;) Det er fantastisk å kunne spise kake uten å måtte tenke på at man tar for mye eller skeier ut. Veldig rar følelse egentlig, men gud så herlig å! 

Bunn:

5 eggehviter
0,5-1,5 dl sukrin og/eller sukrinmelis
250 gr mandler, grovmalte
0,5-1  ts bakepulver (kan sløyfes)

Solkrem:

5 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 dl sukrin og/eller sukrinmelis
100-150 gr smør (alt etter hvor mye smørsmak man liker)
1-4 ts vaniljesukker (gjerne hjemmelaget, utskrap av vaniljestang eller vaniljeessens etter smak)
 


 

 1. Mal mandlene. Stivpisk eggehvitene, tilsett søtningsmiddlet litt etter litt og vend til slutt forsiktig inn de malte mandlene med en slikkepott. Vend det sammen i maks 1 minutt ellers vil eggehvitene falle helt sammen.
 2. Smør en rund form (jeg brukte 24 cm) og fyll den med mandelrøren. Stekes ved 160 grader i ca 30-35 minutter på nederste rille. Avkjøl.
 3. Rør sammen plommene, fløte, søtningsmiddel og vaniljesukker i en kjele. Varm det opp over svak varme og rør hele tiden. Trekk kjelen tilsides når den første boblen kommer. Kremen skal nå ha fått en fyldig konsistens. Avkjøl et par minutter og rør smøret kuttet i terninger inn i kremen. Rør til den blir jevn og glatt. Ha over i en bolle og avkjøl.
 4. Ha smørkremen over mandelbunnen i formen og glatt det utover. Alternativt kan du bre kremen utover mandelbunnen når du har lagt bunnen på et fat. Pyntes med foreksempel oppkuttet sjokolade eller med bær som jeg gjorde. Det er VELDIG godt!
   
Ser veldig fristende ut på papptallerken, men godt var det uansett ;) 

Det er litt vanskelig å få kremen stiv nok. Jeg lagde den dagen før, da ble den stiv i kjøleskapet over natten. Man må bare passe på å røre lenge nok! Den er nok ENDA deiligere helt fersk ;) Neste gang skal jeg prøve med sukrin melis i kremen, i stedet for sukrin. Sukrinen kan lage litt skarp smak innimellom. Men det ble veldig godt, og den skal absolutt lages igjen :)

Og med ca 13 karbohydrater i hele kaka...
.... kan den spises med GOD samvittighet. 
DET er herlig det :)


 

Skrevet 18.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
3

 

Jeg ELSKER fløtegratinerte poteter, elsker generelt poteter egentlig. Prøver hele tiden å finne ting som kan erstatte potene, så var nødt til å prøve denne oppskriften da jeg fant den. Nemmelig fløtegratiner sellerirot. Den smaker ikke potet, naturlig nok. Men veldig godt alternativ. Jeg brukte litt for mye veske. Tenkte at det måtte til, men det måtte det ikke, så neste gang blir det mindre veske og enda litt mere ost :)

DU TRENGER:

1/2 sellerirot
300g ost
2 dl fløte
1 dl vann 
Olje
Hvitløksfett og vagfritt krydder

1. Riv selleriroten med ostehøvel
2. Del opp/riv all osten
3. Ha olje, selleri, ost og krydder lagvis i en ildfast form, start med fløten
4. Avslutt med ost på toppen, og hell over vesken.
Jeg hadde litt ekstra sellerirot og ost, så lagde litt mer. Det var det som gjorde at det ble for mye veske, for skal mindre til enn jeg trodde. Smaken var god, så skal absolutt lage denne igjen, men da med mindre veske og enda mere ost. NAMNAM.

3,2 karbohydrater pr 100g :)

 

 

Skrevet 16.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
5

 

Jeg blir fort fysen på mørk sjokolade. Liker ikke noe særlig annet godteri lengre. Syntes det blir alt for søtt. MEN, mørk sjokolade er en GOGO. Og siden jeg er i skikkelig eksprementering om dagen, måtte jeg prøve å lage noen konfekt. For en litt annen smak. Så sånn ble det:)

Du trenger:
Mørk sjokolade (jeg brukte 2 plater 70%)
Peanøtter (eller hvilke som helst ande nøtter)
Kokos
Mini muffinsformer


(Gikk tom for små former så ble noen store også, men det gjorde ingen ting)

Smelt sjokoladen i vannbad. Fordel formene utover og fyll dem med ønsket fyll. Det ble kokos (NAM) og peanøtter som nevnt på meg, for det er de nøttene mamma tåler. Så vil man kutte litt på karbohydratene er det andre nøtter som inneholder mindre, men kokosen er veldig grei på karber!
Så heller du bare sjokoladen over. La de stå i kjøleskaper i ca 1 time. Litt etter hvor store formene er. Her er det egentlig bare fantasien som stopper deg på hva du vil ha oppi. Men de blir veldig gode, og kjempe koselig å servere hvis du får besøk :) Dette er jo ett sunnere alternativ uansett om man går på lavkarbo eller ikke siden det er mørk sjokolade. 
Og det er jo ikke feil å spise en sjokoladebit ..

... med litt god samvittighet :)

 

 

 

Skrevet 15.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
0

 

I dag har Anniken og jeg prøvd en ny lavkarbo pizza. Det finnes jo så uttallige mange oppskrifter der ute, så er jo litt gøy å prøve litt forskjellig. Og etter de himmelske muffinsene i går, ville jeg prøve noe som kunne være enda likere vanlig pizza. Og DET var absolutt denne. Den smaker veldig nære fullkorn pizza egentlig :) Man får selvfølgelig ikke så sprø bunn som med mel, men smaken var veldig lik. Og den ble enda mere mettende. Greit å tenke på, før man hiver innpå godsakene ;) Holder til ca 3 personer.

DU TRENGER:

5 egg
35g kruskakli
0,5dl kremfløte
2ts bakepulver
2ss olje
4,5dl reven ost 

Rør først sammen ost og egg, så rører du inn resten. Bland alt godt sammen og smør den jevn utover en langpanne. Stek den i ovnen i ca 20 min på 200 grader. Så legger du på ønsket fyll. Vi lagde med tomatpurre+krydder+fløte som tomatsaus, og med mais, ost, vårløk, bacon og skinke som fyll :) Stek i ca 10 min.Ca. 5 karbohydrater i hele pizzabunnen. Så grovt regna er det kanskje 25 karbohydrater i hele pizzaen. Hvis man ønsker å kutte ned en del karber kan man ta vekk maisen, men den MÅ jeg ha ;)

Og vips. Deilig og god lavkarbo pizza. Denne er nok enda lettere for folk som ikke går på lavkarbo å like. Men for folk som ikke liker grov pizza bunn er nok ikke denne så gogo. Anyways, konklusjon fra søstrene Simonsen.

DIGG pizza :)
enkelt og greit!Skrevet 14.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
7

 

Jeg ELSKER å oppdage nye lavkarbo oppskrifter for virkelig fungerer. Noen ting blir man glad for, fordi det er en god erstatning for ting man savner, mens andre ting smaker bare himmelsk. DET gjør disse mufinsene! Når jeg smakte på røra underveis, ble jeg litt sånn "jaja, blir sikkert alright". Men når lukta spredde seg fra ovnen og de nærmet seg ferdig ble forventningene litt høyere. Og det var ikke noe problem. Det er ikke annet å si enn;

MÅ prøves;)

Dette trenger du:

1 1/4 dl Sukrin
75g Smør
3 egg
1/5 ts vaniljesukker
100g Philadelphia ost 
1 1/2 ts bakepulver
1/4 dl Fiberhusk
3/4 dl mandelmel (malte bare mandler fine)
2 dl blåbær og bringebær

Rør smør og sukrin luftig. Tilsett eggene og visp. Bland i vaniljesukkeret og osten. Rør deretter inn alle de tørre ingrediensene. Tilsett bærene til slutt og vend forsiktig. Sett røren i muffinsformer. Holdt til 12 små muffins. Man kan fylle de opp til kanten. De hever ikke like mye i ovnen som vanlig muffins gjør.

200 grader i 25-30 min :)
Vet ikke helt hvor mange karber det er i hele røra, men grovt regna er det kanskje ca 2 karbohydrater pr muffins. I tillegg får man kjøpt alle ingrediensene på butikken. Enkelt som bare det! For å gjøre de til en herlig dessert kan man piste krem å ha på toppen med friske bær over. NAM! 

Kanskje det blir muffins til 17 mai? :)

 

 

 


 

Skrevet 13.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
2

 

Jeg fikk helt panikk da jeg skulle prøve bunaden i år. Hadde ikke tenkt på at den kanskje ikke passet etter lavkarbo og vektnedgang siden forrige 17. mai. Men jo, det ble som jeg ikke håpet... Den passet ikke, i det hele tatt! Det fant jeg ut for et par uker siden. Da er det ikke lett å finne flinke damer som vi sette seg ned å sy! De sitter nemmelig allerede med en fin liten annen bunke bunader, klistra til symaskinen frem til Norges bursdag... Så HVA GJØR MAN DA? Jeg ELSKER bunaden min og liker ikke tanke på å ha på meg noe annet en gang! Så jeg har prøvd desperat å finne andre løsninger.....

     

For all del, utrolig deilig følelse at den ikke passer mer, men tanken på å ikke ha på bunad 17. er liksom kjipere. Men så har jeg en så fantastisk herlig bestevenninne som ikke er hjemme 17. i år (som er veldig kjedelig egentlig), som har latt meg låne hennes! Og GUD den er fin:) Gleder meg til å ha den på! Så NÅÅ er alt redda igjen og vi har litt lengre tid på å sy inn herligheten min <3


(17. mai 2010)


Så, DA blir det happy nasjonaldag likevel <3
HURRA HURRA HURRA!

 


Skrevet 13.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Slenger inn ett lite tips.
Er nok mange lavkarboere som har smakt dette før, men for de som ikke har gjort det, så er det en super enkel snack som kan brukse til kos, eller til frokost, lunsj, middag og kveldsmat:) Har sett at flere bruker de som natchos til taco'en, så det skal jeg prøve!

Alt du trenger er en ovn med 200 grader og en pakke med kavli ost.
Smaken velger du selv, etter hva du liker:)
 

Legg de på stekebrett i ovnen og la de steke til de blir gyldne. FØLG MED.........
La de hvile til de blir kalde. Vips, så har du deilig oste kjeks :)

Helt genialt rett og slett:)
OG så enkelt da gitt...

Yummi <3

 

 

Skrevet 11.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Er inni en sykt bra lavkarbo periode med inspirasjon til å lage alt mulig:) Så nå har jeg til og med laga meg kokebok. For hånd. Eller skriver den for hånd. Har hatt mac'en oppi eggeknusing og røring en stund nå, og det er ikke helt heldig. Samtidig veldig tungvidt. Så nå ble det oppskriftsbok the old way, med favoritter og nye ting:) Joho!I går hadde jeg sykt god frokost. Klassisk lavkarbofrokost med en vri. Så jeg tok tre skiver lavkarbo loff med olivenolje, havsalt og urter på i ovnen litt og med agurk og hjemmelaget dressing til! DET ble godt:) Urteloff er jo godt sammen med mange middager også. Så det er en gogo :)Nå er det skolejobbing,
heeeele dagen..... 

HURRA!
 

 

 

Skrevet 11.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

I går var det tid for å prøve lavkarboloff. Har prøvd å få tak i kokos mel en stund og endelig fant jeg det i går. Det var ganske dyrt egentlig, men merker at når det kommer til lavkarbomat, godtar jeg liksom at noen ting koster litt ekstra. Den er utrolig lett og lage, men hvis du ikke liker kokos, skal du styre unna tror jeg, for det smaker litt kokos av loffen. Du trenger:

6 egg
1/2 ts salt
90g Kokosmel
2ss fiberhusk
1 ts bakepulver
100g smeltet smør
2 ss Sukrin

Bland alt sammen til en røre. Den skal bli litt potetstappe aktig. Så tar du alt i en liten brødform og steker den på 180 grader i 50 minutter. Enkelt som bare det!


LEste senere at det kan være lyrt å sikte melet for det er veldig tungt. Smaken på loffen er god og inneholder nesten ingen karbohydrater, så DET er digg. Men syntes den ble litt tørr, så må prøve å finne en løsning på å få den mere saftig. Så skal prøve meg litt frem! :)

MEN, verdt og prøve :)

 

 

 

Skrevet 10.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

I dag ble det sommer middag med skinke og brokoli purre. Veldig lenge siden jeg har lage purre selv nå, og det er jo så godt! I tillegg lagde vi en yogurtdressing til. Namnam. Sommer mat i sola er IKKE feil.

Brokolipurre lager man enkelt som bare det. Du skjærer bare opp ett hode og koker det sammen med 1-2 dl fløte, 2 ss smør, salt og pepper. Kok det med lokk i ca 10 min. Så tar du bare stavmikseren og moser alt sammen. Smaker ekstra godt med en smørklatt og grovt kverna salt på:) Man kan også fint blande med blomkål, eller lage det på samme måte med bare blomkål alene. Det er redningen min når jeg er mat lei. NAMNAM.

Dressingen er bare dressingposer fra butikken. Grønne små poser, som man bare blander med yogurt og litt vann. Veldig god :)

Etterpå skal jeg lage lavkarbo loff. OG gud som jeg gleder meg!
Hvis det blir suksess hopper jeg i taket!
Slenger ut en blogg om den når den er laget og smakt :)

 

 

Skrevet 09.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0

 

Jeg ELSKER hjemmelaget potetsalat, så da jeg fant oppskrift på noe som kunne erstatte det var jeg helt i ekstase når jeg skulle prøve, og det ble ingen skuffelse:) Det er egentlig en blomkålsalat, og det finnes mange versoner av de. Jeg valgte å lage min egen verson på grunnoppskriften vi bruker til potetsalat. Da ble det så nærme jeg kunne komme:)

Du trenger:

1 pk remulade
2/3 av en rømmeboks
1 ss sennep
Sylteagurk
Ett blomkålhode 
Salt og pepper 

Del blomkålen opp i små biter og kok til de er møre. Skyll i kaldt vann så de blir avkjølt. Skjær opp ønsket mengde sylteagurk i små biter og bland sammen med remulade, rømme og litt sennep. Smak til med salt og pepper og pland inn blomkålen. VIPS, så har du er nyyyydelig erstatning til potetsalat. I tillegg går det raskere! Det er også veldig godt med vårløk eller gressløk i men det glemte jeg...Jeg stekte sommerkotteletter til, for å virkelig få smaken av sommer. Dette blir garantert en slager i grillsesongen. Ser veldig kjedelig ut på bildet uten noe grønt,

men GODT var det:)

 

 Skrevet 08.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
4

 

Gud jeg er så glad. Er vilt glad i is, og er det noe jeg bruker opp karbohydratene mine på så er det det! Så har lenge hatt lyst til å prøve lavkarbo is, så jeg kan spise med god samvittighet. Men syntes det er pain å vente så lege til den er ferdig!! Men nå, er det null stress. For jeg har prøvd is som er klar på bare 3 minutter:)

Du trenger:

300g frossene bringebær
En liten boks med fløte
2 store ss splenda 

Sleng alt i mixern og la den gå til den blir jevn. (se bildet)

Og vips, på null komma niks, har du BRINGEBÆR IS :)

NAMNAMNAM <3

Den smaker helt fantastisk. Jeg drysset litt sjokoladebiter over også (70%) og da ble det helt perfekt! Du kan mikse med forskjellige bær utifra hva du vil ha, men det er jo minst karber i bringebær.

17,5 karbohydrater i hele 
(holder til fire dessert skåler)

Skrevet 05.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2

 

Nå vurderer jeg mye rart... Lære meg å døgne en mnd på rad, flytte inn på skolen en liten stund, prøve å finne en måte å oppdage flere timer i døgne, jobbe supermann fort, jobbe i søvne, flytte meg selv frem til 16. juni, finne opp en data som jobber på egenhånd, ansette personlige hjelpere.... Ja, har så mye å velge mellom at det blir vanskelig å velge. Kanskje jeg tar en "ja takk, alle deler". En ting er hvertfall sikkert, og det er at jeg har nok å finne på fremover!!Har hatt en digg lavkarbo dag. Begynte med at jeg gikk på vekta og har gått ned enda litt til. Så nå er det bare 2 kg igjen ca til måle og jeg har tilsammen gått ned 18 kg på lavkarbo:) Så har jeg prøvd ut nye ting i dag. Lagde blomkålsalat som skal erstatte potetsalaten, og det smakte så herlig! I tillegg spiste jeg årets første sommerkottelett. NAM. Etterpå prøvde jeg å lage lavkarbo is, som er ferdig på 3 minutter bare, klar til å spises! NAM igjen. Skal selvfølgelig legge ut oppskiftene til dere, men har vært paaaal skole frem til nå, så de kommer i morgen! Ser virkelig ut som jeg kan nå målet mitt før sommerferien og DET er ikke feil :)

Nå er det natta.
Jeg skal drømme om 12 dagers lage uker og 39 timer i døgnet! 
Så det så! 

 

 

Skrevet 04.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Det ar uberkos på grilling hos Ingrid på lørdag, og da miksa jeg med masse godt. Gud, grill mat har aldri smakt så digg før tror jeg :) Malin hadde med cheddar ost så vi slang det på kottelettene, NAM. Også var det salat, brokoli purre og tacopølse vedsiden av. Tacopølsa er fra coop sin serie og det er bare 3 karbo pr 100g. DET er bra til å være pølse og den var så god:) Deilig å variere litt!Brokoli eller blomkål purre er kjempe nydelig til grillmaten.
OG igjen, cheddar på kjøttet og tacopølser var en GOGO på grillen :)


Nesten ingen karber og så mye godt!

 

 

Skrevet 02.05.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Andre grillingsen i går hos Anniken søta, og det er IKKE feil. Jeg syntes nesten den letteste tiden å gå på lavkarbo er på sommern. Det er så lett å bare slenge no godt kjøtt på flammene og herlige grønnsaker, så har man en perfekt lavkarbo middag. I tillegg er det mye mere kos rundt vært måltid. Og da er det nesten ikke like viktig hva man spiser.

I går lagde vi grillspyd. Vi tok med litt forskjellig kjøtt og grønnsaker hver, så det ble masse godt å smake på! Helt genialt egentlig :) I tillegg spiser jeg ikke det så ofte. Så da blir det litt ekstra stas!
Blir litt minitapas på grillen ;)

Jeg ELSKER maiskolbe, så selv om det er litt mere karber i den, MÅ jeg bare ha det! Og det er heeelt greit å spandere litt av dagsbehovet i den ;) Så stekte jeg squash, kalkunboller, kyllingfile og marinert svin. Også med rømme dipp tid :) NAM.

Så til dessert spiste vi bær med vanilje kesam og sjokoladestrimler på :) Også en veldig god lavkarbo dessert egentlig. Også så friskt og godt <3

Så, på tide og planlegge grillsommern og bli kreativ til hva man kan slenge på grillen.
Jeg er hvertfall kjempe klar for 
sol, sommer, terrassekos og grillsesong!!

Er du? :)Skrevet 19.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

I dag måtte jeg improvisere litt middag til Fredrik og meg, og med uber flaks hadde jeg nok ingredienser til å lage lavkarbo hamburgerbrød. Så med hamburgere i frysa ble det digg middag :) Syntes de ble veldig gode! DEe smaker egentlig ikke så likt som vanlig hamburgerbrød gjør, men ett kjempe godt alternativ fordet :)3 egg
100 gr kremost
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk 

Alt slenges i mixern og kjøres til det blandes. Sett røren på platen og stek på 150 grader i 10-15 minutter. Ha evnt. sesamfrø på hvis du ønsker.
Ca 5 karbohydrater i hele røra :)

 


Skrevet 17.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Tenkte jeg skulle gi dere noen lavkarbo tips:)
Jeg har sååååå søtsug om dagen, så her er rett og slett det jeg gjør for å stoppe det;) ....

Dette har blitt veldig min redning til litt kos foran TV'n. Det er så enkelt som hakka 70% sjokolade og mandler. Syntes mørk sjokolade alene kan bli litt tørt på en måte, men så blir man alikevel litt hekta. Så når jeg blander med litt mandler trenger jeg ikke så mye sjokolade også smaker det sååå godt sammen!En annen ting som hjelper veldig, hvis man liker te da, er å lage seg en stoooor kopp med te! Og hvis man lager den litt søt (med f.eks splenda), så stopper det virkelig søtsuget! I tillegg så finnes det ikke noe mere avslappende enn en stor varm kopp med deilig te:)

Til slutt må jeg dele 2 middager jeg helt har glemt å poste, med veldig lite karbohydrater i! Dette er en veldig enkel middag, som tar null tid og smaker veldig godt! Det er så enkelt som hjemmelaget hamburger (kjøttdeig av svin, ett egg og krydder), ost, salat, agurk og balsamico. Det er UTROLIG godt med balsamico til. Har ikke likt det før, men mamma har kjøpt en som er krema og uten eddik. Den heter "CREMA DI BALSAMICO" og er absolutt en løp og kjøp!

Ca karbohydrater i denne middagen er: 3g

Den andre middagen lagde mamma til oss etter trening og det var så godt! OGså en veldig enkel og rask middag. Laks, asparges, ruccola og balsamico. Det er veldig deilig med litt lettere middager innimellom, og stekt laks er jo nydelig:) Igjen, balsamicoen gjør mye med smaken og var veldig godt til!

Ca karbohydrater i denne middagen: ca 3g

Skrevet 15.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Oh what a beautiful morning, oh what a beautiful day... 

Gud for en herlig kveld det var i går! Og så sykt deilig å våkne opp i dag og ha FRIII. Ingrid har sovi over og vi er nettopp ferdig med frokosten. Det er så deilig med sånne dager. Hvor man bare kan gjøre akkurat det man vil, og sove så lenge man vil og bare slappe aaaaaav <3 Dagens forkost/lunsj/middag eller noe i den duren, ble spekemat:) Det er digg det, og så deilig med melon til. I tillegg er det bare kos med lavkarbo om dagen. Har nå gått ned 17 kg tilsammen på ett år av og på med lavkarbo og har bare 3 kg igjen til målet mitt :) Håper det fortsetter som nå, så når jeg målet før sommern!
Hurra <3

I kveld blir det lavkarbo pizza, men før deeeet,
nyyyyte mere fri <3

Skrevet 14.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Jeg skjønner IKKE at jeg ikke har prøvd dette før, for gud, det smakte jo kjempe godt! Fikk litt prestasjonsangst da jeg snakka med en som hadde fått servert lavkarbopizza som ikke var god. Men det gikk over all forventning og det blir ikke siste, her i huset;) Noe som også er helt fantastisk er at den er glutenfri. Så siden mamma har cøliaki, er det jo helt perfekt :)

4 egg
1 ts bakepulver
2 dl revet ost
salt
1 ss olje
2 ss fiberhusk 

Bland alt i en bolle og smør det i et tynt lag over en stekeplate. Stek den på 225 grader i 8-10 minutter. Ha på ønsket fyll og stek videre til osten er blitt gylden. Fyllet ble tacokjøttdeig, mais og ost. Skikkelig slager;) 

Ca 6 karbohydrater i bunnen. Antall karber i hele pizzaen varierer med hva du har som fyll.Speilrefleksen sover litt, så ble iPhone bilder. Men dere ser greit hvordan det blei hvertfall :) Veldig enkelt å lage, ingen heving og kjempe god smak <3 Så jeg er i litt ekstase som dere kanskje skjønner. Over en pizza. Rett og slett. Jaja.. Er jo fredag. Da er det vel lov? eller.. ANYWAYS...

.... løp å lag lavkarbopizza;)
Hilsen Anette og Marthine <3 

 

 

Skrevet 08.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Glemte helt å dele denne oppskriften. Prøvde meg på kjeks her om dagen. Ble ikke heeeeelt vellykka, for jeg tror jeg stekte de litt for kort. Så de ble myke. Men er klar for å prøve igjen! For smaken var veldig god. Skulle bare ønske de ble som kjeks og ikke kake ;)  100 gram malt mandel (jeg maler de med skallet på)
50 gram smør
1 egg
75 gram mørk sjokolade (min. 70%)

Gni smøret i mandelmelet, bland i egg og sjokolade.
Settes som topper på bakeplate og stekes på 160 grader i 10-12 minutter.

 Oppskriften over var den jeg fulgte. Men som sagt ble det litt kort steketid, så jeg ville anbefalle å steke de noe lengre enn det :) Men digg snack og ser for meg at de blir enda diggere nå man får til å få de sprø nok! Spent på å prøve igjen :) Veldig enkelt å lage!

Ca 1,5g karbphydrater pr kjeks.

 

 

 

Skrevet 08.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Dette har virkelig blitt ny lavkarbofavoritt :) Syntes mange av disse lappene og pannekakene smaker veldig egg. Og da er det litt begrensa hva man kan putte på, men denne oppskriften var nydelig. Det går kjempe raskt å lage den, og det holder leeenge med en pannekake per person. Jeg liker å lage den til frokost med for eksempel ost og skinke. De er også nydelig med rømme og bær.. 

2 egg
 1ss splenda
1ss havregrynBland alt sammen til en røre (best med stavmikser). Stek på svak varme med lokk.  
Fungerer like godt til både middag lunsj og frokost. Eller hvis du bare vil ha noe godt! Røra holder til en pannekake:)

Ca 4g karbohydrat.

 


Skrevet 07.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

 

Bare en lite update til nye lesere først. Jeg gikk på lavkarbo fra april til september i 2010 og tok da en pause frem til mars i år. Har begynt ordentlig igjen nå de siste ukene. Tilsammen på min tid med lavkarbo har jeg gått ned ca 16 kg og har aldri vært mere fornøyd med en måte å miste vekt på, noen gang, som det jeg er nå! Slenger med noen før og nå bilder undervei i innlegget som kanskje kan motivere litt:)

Flere og flere kaster seg på lavkarbo bølgen. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage ett innlegg med mine erfaringer gjennom tips og råd om hvordan man kan holde ut lengre, stoppe søtsuget og holde seg motivert! Jeg har ikke vært så flink til å bake mye og kjøpe inn forskjellige inngredienser på helsekost osv. Rett og slett fordi jeg er student og ikke har penger til å bruke på det, og da har prøvd å finne andre løsninger. Det har fungert helt fint! :)Det viktigste er å være flink til å planlegge litt. Det kan være en utfordring noen å ta ting på sparket. Så for å gjøre det enklest mulig så kjøpe inn mat til litt flere dager fremover og tenk litt grovt over hva du vil spise i løpet av dagen. Spesielt frokost og lunsj. En perfekt lunsj kan foreksempel være rester fra middagen dagen før. Så lag en litt større middag, så er lunsjen også i boks. Vend deg også til å spise mindre. Mange er vant til å spise 4 brødskiver til frokost og to posjoner til middag. Det trenger man ikke. Spis heller mindre og oftere! 

Så er det søtsuget..! Enten så har man det fordi man er sulten eller så er det fordi man bare rett og slett har lyst på noe godt og søtt. Da er det greit å ha en sjokolade liggende med minimum 70% kakao i. Noen biter av den så er mye løst. Eller så fungerer det også fint å ta en kopp te istedet, noen bær, ett glass lett brus eller noen nøtter. Man må ikke skeie helt ut for å stoppe søtsuget ;) Det hjelper ofte å bare få en liten smak!En god måte å holde seg motivert er å være flink til å ta mål og veie seg. Ha foreksempel en veie og måle dag en eller flere dager i uka. Og ikke minst, sett realistiske mål! Ved å sette små og flere mål er det ikke så langt til målstreken. Det er lov til å skeie ut en dag i ny og ne, men gjør deg fortjent til det. Det er viktig å være streng med seg selv! 

For å klare å leve på lavkarbo over lengre tid er det viktig å gjøre seg orientert. Vært flink til å lese på etiketter og gjør deg kjent med hva som inneholder mye og lite karbohydrater. OG hva som er go-go mat og no-no mat! Da går ting mye lettere av seg selv. Fokuser heller på ALT du kan spise enn alt du ikke kan spise.

I tillegg kan det være en kjempe motivasjon å følge andre som gjør det samme. Lese blogger eller følge med på foreksempel lavkarbo.no. Vær flink til å se løsninger og ikke begrensninger. Blir du bedt i bursdag, ta med en egen lavkarbokake. Blir du bedt på middag, så la heller være å ta poteter eller ris og kos deg heller med resten. Det er også veldig godt å finne alternativer til lørdagskos, fredags mat og lignende. Når man ofte vil kose seg litt ekstra. Hvis man gidder å bruke litt tid i bøker og på nettet, så er det så mange gode oppskrifter rundt om kring og gode løsninger. Vær kreativ. Hvis man er flink til å variere kosten, blir man ikke så fort lei :)

Det er viktig å finne løsninger, oppskrifter og mat man liker og er komfortabel med. Så fort det blir ork mister man motivasjon, og kan lett dette ut. Det er også viktig å se på lavkarbo som en kostholdsendring i stedet for en slankekur. Har du venner som også prøver å gå ned, så inviter dem på en middag en kveld, med bare lavkarbo. Så ser de hvor godt og enkelt det er! Det er ofte lettere å være sammen om ting;)

Sjekk ut oppskrifter og oppdateringer om min lavkarbo HER.
Så håper jeg det var til litt hjelp :)

 

 

Skrevet 06.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
4

 

Jeg er jo som nevnt tilbake på lavkarbo, og har prøvd å være skikkelig flink den uka som har vært, og det har gitt resultater. Skal selvfølgelig ta med i betraktningen at matlysten ikke har vært helt med meg i helga. Så har ikke blitt like mye mat som det kanskje normalt ville blitt. Men har alikevel trøsta meg selv med litt kake og is. 

Det som er ekstra deilig med å spise lavkarbomat igjen, er også det at magen kjennes mye lettere. Jeg føler meg ikke stappmett hele tiden, som jeg syntes jeg ofte gjør når jeg spiser hva jeg vil. Så jeg gleder meg til å fortsette og se om jeg kan nå målet mitt før sommerferien starter i slutten av juni. Vekttap denne uka som har vært: ca 2,5 kg 
4 kg igjen til målet er nådd :) 

Har nok vært veldig heldig med vekta denna uka, får vet at ikke ukene fortsetter sånn. Men en utrolig deilig start som motiverer UTROLIG mye!!

 

Skrevet 04.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
3

 

Ingrid er fasinert av lavkarbo om dagen, så prøver å vise henne noen spennende lavkarbomeals. Prøvde meg litt fram til en verson av fylt squah for en evighet siden, også fant jeg ut nå at det er jo en perfekt lavkarbo middag. Så det havna på tallerken vår i dag :) namnam.

1 sitron
1 squash
1 pk kjøttdeig
Ost 
Rømme
Timian, pepper, salt og basilikum 

Del squashen i 2 og skrap ut litt av innmaten, så du får plass til å fylle den etterpå. Stek kjøttdeigen og tilsett krydder. Skjær det du har tatt ut av squashen, i biter, og stek sammen med kjøttdeigen og saften til en halv sitron. Til slutt blander du inn en halv boks rømme. Fordel kjøttblandingen i squashen og legg på ost over. Til slutt setter du dem inn i forvarmet ovn, i ca 10 min på 200 grader til osten blir litt gylden. Server med en dæsj me rømme :)Karbohydrat: ca 10g 
(med litt grov hode regning) 

Vi ble stappmette på en halv hver så dette holder fint til 2 personer :)
namnam <3

 

 

Skrevet 01.04.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Visste ikke hva jeg skulle lage til middag i dag, og orka ikke dra på butikken. Så da ble det fort "man tager det man haver". Med en koks med hakkede tomater og litt fløte ble det plutselig lavkarbo tomatsubbe litt på slump, men skal prøve å gi dere en ca oppskrift, for det smakte veldig godt!

1 boks hakkede tomater (med oregano og hvitløk ca 400g)
1,5 dl kremfløte
3 ss smør
2 dl vann
Timian og basilikum
1 pk bacon

Smelt smøret i en kjele (evnt. sammen med hvitløksfedd og purre hvis du ønsker), så tilsetter du bare resten og koker opp. La det småkoke i ca 10 min. Skjær Bacon i småbiter og stek de sprøe i panna. Strø over til slutt. (man kan selvfølgelig også/eller bruke egg til)
Veldig enkelt og veldig godt! Holdt til ca 2 personer.

Karbohydrater i hele suppa: ca 23g
(Landlord har hakkede tomater med bare 1,5g kbh pr 100g, da kommer hele suppa på ca 10 kbh i stedet. Men siden jeg hadde eldorado sin brukte jeg den, denne gangen)Namnam <3
Likte du tipset? :)

 

 

Skrevet 24.03.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Som dere kanskje har skjønt har jeg klart å komme igang med først nyttårsforsettet mitt, nemmelig å trene! Drømmen om en kondis å kunne satse på og en rygg som orker litt er overaskende god motivasjon nå ;) Og, jeg skal jo ikke legge under en stol at jeg trener selvfølgelig også for å stramme opp og gå ned litt til! Det som er ekstra koselig med å prøve å være så sporty om dagen er at det er makan så sosialt å. For Stine, Anette, Malin og Ingrid er også med ;) 
Målet er å få til å trene tre ganger i uka, og så langt går det veldig fint! Er fantastisk følelse å ha kommet i gang og jeg bare gleder meg til å fortsette og komme skikkelig inn i det!

Men, til overskriften. Jeg gikk jo på lavkarbo fra april til september i 2010 og gikk den 13kg på de månedene. Utrolig fornøyd, og det har gjort så mye med meg. Men når man går på lavkarbo føler man seg mye lettere i kroppen, og magen blir da naturligvis også mindre eller slankere. Så når jeg begynte å spise normalt igjen har jeg følt meg så stor i magen. Selv om vekta har overraskende nok holdt seg der den skal føles det ikke sånn i resten av kroppen. DERFOR, skal jeg ta en liten tid med lavkarbo igjen.


(Dagens lavkarbo frokost - kyllingomelett med agurk - nam)

Man spiser jo lavkarbo opp til 100 karbohydrater om dagen. Så jeg skal ikke følge den "harde" versonen nå, som jeg gjorde tidligere. Prinsippet mitt blir egentlig bare å spise sunt, og droppe brød, pasta, ris og poteter der jeg kan. Jeg kommer til å være streng i hverdagene og bruke helgene til å kose meg litt ekstra hvis jeg vil. Siden jeg nå skal bruke denne versonen av lavkarbo, skal jeg også unngå å ha i meg så mye fett, som det man skal hvis man spiser mindre enn 25 karbohydrater om dagen, som jeg gjorde før. Så det blir en liten omstilling. MEN, til gjengjeld skal jeg leve på masse frukt. NAM!

Målet mitt er å gå ned 3-4 kg innen sommerferien rett og slett. Og det er ett ganske realistisk mål! Ønskemålet mitt er å ligge rett under 70. Men, det er ikke like realistisk å rekke på tiden frem til sommern. Så det bare drømmer jeg litt om imens, og kanskje håper litt :)

Men, nok vekt, trene og karbo prat for i dag.
Nå er det hvertfal out there! Sååå, enda mere motivasjon :)

Skrevet 26.01.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1


Jeg har vært veldig spent på hvordan det skulle gå å spise lavkarbo i ferien, og ikke minst når jeg skulle på hytta, Roskilde og Spania! Men det har gått over all forventning, og jeg er veldig fornøyd og glad for at det hele fungerer :) Jeg har ikke vært så streng i ferien og på Roskilde og i Spania spiste jeg akkurat det jeg ville. Og etter de to ukene gikk jeg opp ca en kilo etter hver av turene. Og det regulerte seg fort når jeg kom hjem igjen. Merker at det begynner å bli veldig seigt å komme ned de siste kiloene før jeg er fornøyd nå. Så er klar for å komme igang med trening snart, og få strammet opp en del. Ikke minst komme i bedre form :)Uansett. Veldig fornøyd med hva mnd med lavkarbo har gjort! Merker det så godt på selvtillitten og humøret :) Gleder meg til å nå neste mål og begynne å trene igjen. Nå er jo tross alt ferien over!


Skrevet 13.08.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3


I dag ble det kylling med bacon rundt til middag :)
Ved siden av hadde jeg brokoli og blomkålpurre og litt ost! Super godt :)

Først stekte jeg kyllingen. Når de var halvstekt surret jeg bacon rundt og lot de steke seg ferdig :) Så kokte jeg ett halvt hode brokoli og ett halvt hode blomkål i 1,5 dl fløte i 10 minutter. Til slutt moste jeg det med stavmikser og krydret med salt og pepper! Jeg spiste det med litt ost ved siden av og smør på purre'n. mmmm :)Jumjum :)

Skrevet 26.07.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
1


Ser at det er veeeldig lenge siden jeg ha sakt noe om hvordan det går med lavkarbo tida mi nå, så tenkte jeg skulle oppdatere litt igjen :) Har nå gått på lavkarbo siden midten av april og holder fortsatt på! Har vært noen dager jeg har skeia litt ut og har hatt to uker til sammen hvor jeg har spist "normal" kost. Men,totalt vekttap sålangt er ca 11 kg, noe jeg er kjempe fornøyd og kjempe glad for! Merker at klesstilen og selvvfølelsen har endret seg en del, noe jeg virkelig trenger og har trengt! Det første ordentlige målet mitt er det 2,5 kg til. Når jeg har havnet der, skal jeg starte med litt mere karbohydrater om dagen for å holde det mer stabilt, og heller gå ned/bli slankere ved hjelp av trening i tillegg.

Sånn det er NÅ, er jeg ganske lei lavkarbo egentlig. Middagene går veldig bra, men det at jeg nesten hele tiden må lage noe til frokost og lunsj er slitsomt. I tillegg går det en del penger med på det. OG, merker at kiloene er vanskeligere og vanskeligere å bli kvitt nå som jeg har gått ned en del. Det er ikke SÅååå motiverende. MEN, når jeg ser hvor stor hjelp det er for så "lite" innsats i lengden, fortsetter jeg selvfølgelig. Jeg har bare noen perioder innimellom hvor jeg VIRKELIG savner brød, poteter, juice osv. Men, er ikke den som gir opp så lett heller så skal hvertfall ikke det :) Dessuten føler jeg meg så bedre inne i kroppen å! føler meg letter, og ikke så "stappa". Så jeg vil uansett og alltid anbefale lavkarbo til folk som vil ned i vekt :)
Det var dagens lille/store lavkarbo snakk :)
Ha en fiiiin fin dag :)
Skrevet 23.07.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1


I dag ble det baconomelett med avokado til lunsj. Har spist veldig mye kjøtt og gått veldig lei av egg i det siste så nå smakte det overraskende godt med omelett:) Vender meg også mer og mer til å spise avokado. Det var veldig friskt og godt i sommet varmen nå og jeg skal bli MYE flinkere til å spise mer av det :) NAMNAM <3
Uansett, omelett og avokado passer perfekt til lunsj og frokost da man ikke blir så "tung" mett etterpå :)
Ca 3,5 karbohydrater.

Skrevet 14.07.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
4

Nå er det lenge siden jeg har posta noe lavkarbo mat, så det er det vel på tide :) I dag ble det kyllingomelett til frokost og en stor kopp med te! Mamma har rydda opp i te skapet og plutselig kom alle posene med løsvekt te frem, GAD LOVES! Så jeg koser meg som bare det:) Har også gått ned 9 kg tilsammen nå, og det er kjempe deilig før Roskilde :)Veldig enkel omelett med veldig lite karbohydrater!:) Smør stekte kyllingen først i litt timian, så helte jeg over blanding av egg og fløte og drysset jeg gressløk og salt over til slutt. Også med fersken te ved siden av, i verdens fineste teholder! <3

Bon apetit;)


Skrevet 21.06.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1

ENDELIG har jeg nådd første målet mitt med lavkarbo på vekta :) og et føles heeeelt fantastisk. Gleder meg til å slå neste mål, og gleder meg til at sommern ikke blir så gæ'ærn med sommerklær allikevel. Det er ubeskrivelig deilig å kjenne. For jeg elsker sommer og jeg elsker å bade, men når man hater å gå i sommerklær og HATER å gå i bikini blir mye ab gleden borte. MEN sommerklær er null problem nå, og bikinien skal jeg nok klare å vende meg til etterhvert! 
Målet mitt var ett spesielt tall på vekta jeg ville se (som jeg holder for meg selv) Men antall kg jeg har gått ned nå deler jeg gjerne! For siden midten av april har jeg nå gått ned over 8 kg, og DET er stas :)

så glad er jeg :)
Neste målet nå er 4,5 kg til ca og når det er nådd skal jeg gå over til å spise mere "normal" mat, og ikke være sååå streng som jeg er nå. Tenkte å ligge på rundt 70 karber om dagen istedet for ca 20 som jeg gjør nå :) Så det blir stas! Merker jeg savner å kose meg myyye oftere med is;) Det skal ejg hvertfall uansett i Roskilde <3
Siden bikini ikke har vært noe mega suksess de siste årene tenkte jeg, jeg kunne belønne meg selv med en ny en. Så etterpå skal Stiniusen min og jeg på bikini hunting:) Det blir stas!
Skrevet 10.06.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

Tenkte det var på tide å sammenligne noen før og nå bilder siden jeg startet lavkarbo:)
Så her er noen bilder :)

FØR:


Bildene er fra Barcelona i mars 2010

mars

ETTER:

     


Bilder fra slutten av mai :)

Og bilde av meg i dag :) 
Jeg må bare si igjen, hvis du vil ta av noen kilo, er det ikke noe å lure på en gang :)
Må absolutt anbefale lavkarbo! :)
I slutten av juni blir min første ordentlig utskeielse :) Da er det ROSKILDE TID! Så målet er jo å gå ned enda litt til før det, for da skal jeg leve livet i en uke ;)
Skrevet 04.06.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

Jeg sjemmes bort i herlig nye lavkarbo middager om dagen. Siden jeg ikke spiser pasta og ris og poteter osv. har det rett og slett blitt til at mamma og pappa ikke gjør det heller. Det kommer meg veldig til gode:) For makan så mange gode lavkarbo middager jeg har spist i det siste;)
På fredag prøvde jeg å lage lasagne, som var oppskrift fra en lavkarbo bok jeg har:)
Man bytter egentlig bare rett og slett ut pastaplatene med skiver av squash.
Det jeg brukte var:
Squash
Kjøttdeig
En bok hakkede tomater
Oregano og basilikum
En løk og ett hvitløksfed
fløte og ost

10g karber i hele forma :)
     

 

Først skjærte jeg squashen på langs og la de på ett håndkle med salt på. (for å trekke ut vannet). Så freste jeg løken i ca 1 minutt i stekepanne. Deretter stekte jeg kjøttdeigen og hadde i krydderet og de hakkede tomatene og løken. Deretter skulle det stå å småkoke i 20 min.
Til slutt la jeg lag på lag med køttdeig og sguash, helte over 1,1/2 dl rømme og så med ost på toppen :)
Til slutt i ovnen i 20 min!
Syntes ikke det smakte helt som lasagne, og jeg skjærte nok skivene litt for tykke så vil anbefale å kanskje skjære de med ostehøvel eller litt tykkere, MEN det var RÅ godt :) Så anbefaler uansett!
NAMNAM :)

Skrevet 31.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

Jeg lagde min egen lille kose-lavkarbo-meal nå, som skulle hjelpe mot sukkersuget! 
Og det gjorde det, så da må jeg bare dele det med dere:)
Det er enkelt som bare det og gir deg smaken av noe litt søtt og godt å kose deg med :)
3 ss yogurt naturell
1 flat ts natreen (sukkererstatning) 
1 ts blåbærsyltetøy
Bland yogurt og natreen i en liten skål med blåbærsyltetøyet på toppen.
Ca 3g karbohydrater
NAM :)


Enkelt og greit :)
Skrevet 28.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

.... til mitt første mål nå! Eller for å være HELT nøyaktig så er det 1.7 kg igjen, MEN 2 kg da har jeg litt å gå på hvertfall ;)
Og det er rett og slett lavkarbo som fortsatt redder meg! Siden jeg begynte på det i midten av april har jeg gått ned ca 6.5 kg, og fortsatter å gå ned. Det er en helt fantastisk følelse og jeg føler ikke jeg går på noe slanke kur heller. Bare en endring i kostholdet mitt :)
Jeg merker jeg begynner å glede meg mere til sommeren nå å. Køpe ny bikini som jeg kan føle meg mye bedre i, i år. Og gå med sommerklær uten å tenke "den ser jeg stor ut i". Har fortsatt en del å ta av, og det skal kroppen få lov til å, mens jeg koser meg videre med lavkarbo og deilig følelse :)
Ha en super helg alle mann! <3
Skrevet 28.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

Jeg fikk ånden over meg i stad og ville bake. Og jeg må innrømme at jeg savner brød ganske mye. Så, da tenkte jeg, jeg skulle prøve å bare mitt første lavkarbo brød. Og jeg er overbevist! Det var super enkelt og lage, smakte kjempe godt og blir ett veldig bra alternativ til forkost, lunsj eller kveldsmat. 
I tillegg er det bare 24 karbohydrater i hele brødet, så da er det egentlig litt opp til deg selv hvor mange skiver man deler det opp i forhold til hvor mye kh det blir pr. skive :)
Her er hvertfall oppskriften:

 

 

4 egg
1/2 boks creme fraiche eller kesam
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli
50 g sesamfrø
45 g solsikkekjerner
3 ss olje

 

Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje
tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min.. Nederste rille..

Oppbevares i kjøleskap..

(oppskriften er fra lavkarbo.no)

 

 

Jeg hadde Litt for stor form, så ble veldig flatt. Så neste gang bruker jeg nok en mindre ;)

Men smaken er hvertfall god!

 

 

 

Skrevet 11.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
3

Jeg har blitt veldig vant til å bare spise egg til frokost, i flere forskjellige varianter. MEN, i dag hadde vi ikke egg, så da måtte jeg prøve å være litt kreativ, så da ble det små squash kuverer på en måte!?
Det jeg brukte var så enkelt som spekeskinke, maiones og squash.
Først delte jeg opp skiver av squashen og stekte den litt i smør. Så la jeg dem på en tallerken, med maiones og spekeskinke oppå. Og det smakte MEGA godt :) 
Deilig med noe annet enn egg egentlig til frokost og sååå enkelt!


NAMNAM <3
Er inni noen gode lavkarbo dager for tiden å! Og det gjør meg utrolig motivert. Siden jeg begynte på lavkarbo igjen etter en liten pause da jeg ble syk, har jeg nå gått ned 2 kg. Og det er siden mandag for en uke siden. 
Gleder meg litt til 17. mai nå. For å se om jeg merker det på bunaden, den har nemmelig vært lii trang de siste åra.. såe, venter i spenning <3
I tillegg er det så deilig å ha rutine på ting, ikke minst trening. Man får SÅ mye energi av det. Såe jeg sier bare..
... Happy Times <3

Skrevet 11.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

I dag ble det "man tager det man haver" middag;)
OG det ble overraskende godt! 
Jeg har funnet ut at jeg må sjekke ut mye mer før jeg spiser det da. Spiste en pære i stad, og den var det 16g karbohydrater i :O Men den var vilt god, så da får vi vel kalle det dagens utskeielse? ;)
Anyways. Middagen ble laget på 400 g kjøttdeig som jeg rørte ut i ett egg og tacokrydder. Til slutt blandet jeg inn reven ost. Deretter lagde jeg boller av de og stekte dem i steke panna (lager du de litt store kan det være lurt å steke med lokk).
Ved siden av hadde jeg reven ost, og avokado. 
NAM!


Det var utrolig mettende og jeg klarte nesten ikke spise opp alt en gang. Og det er ennå nok til ett måltid til, og det er jo bare praktisk :)
 
Skrevet 04.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

Nå som jeg er frisk som en fisk igjen er det lettere å følge opp lavkarbo igjen:)
Så jeg er tilbake på ny uke med nye muligheter, og har fått matlysten tilbake igjen. Har funnet ut at man blir avhengig av bøker og inspirasjon for å tenke litt nytt når man legger om kosten så "dramatisk".
Jeg har funnet min favoritt bok førløpig: "De beste GI-Opsskriftene". Det er sååå mye godt der, og veldig mange gode alternativer for ting man savner litt når man spiser lavkarbo.
Jeg følger fortsatt ikke noe diett men prøver å holde meg under 20g karbohydrater om dagen:) Og har kommet igang med trening! Målet mitt er å gå ned ca 10 kg før juli. Og det er 1.25kg i uka. Det er kanskje litt for høyt mål, men liker å ha noe å strekke meg til :)
De to ukene jeg rakk å gå på lavkarbo før jeg ble syk, likte jeg det veldig godt! Det er enkelt og man merker resultater raskt. Man slipper også å gå sulten. Det krever litt mere planlegging av mat, men det er absolutt verdt det. Da gikk jeg ned ca 4 kg på 2 uker. Og det har jeg klart å holde nesten nede (gikk opp 0.4kg) den uken jeg har spist "normalt" nå. OG det er hvertfall god motivasjon.

Dette var lunsjen/middagen min i dag:
Eggesalat med skinke og akurk. (ca 5g karbohydrater)
Jeg lagde en stor posjon så jeg har til litt kveldsmat og frokost. Jeg kokte 4 egg i 10 min og delte de i små biter. Så skjærte jeg opp 5 skiver skinke og blandet det med 2 ts rømme og en del majones. Til slutt tilsatte jeg litt sitron, salt og gressløk. Også hadde jeg akurk ved siden av for å gjøre det litt friskere:)


Det var mega godt og jeg gleder meg til å spise resten :)
Skal holde dere oppdatert med hvordan det går med prosessen framover også, og prøve å dele litt oppskrifter!
Har du prøvd lavkarbo før?
Skrevet 03.05.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

Jeg har prøvd alt for mange metoder og gir nesten alltid opp etter kort tid. Enten liker jeg det ikke, eller så går jeg lei, eller så fungerer det ikke!
Men NÅ tror jeg, jeg har funnet løsningen! og Lav-karbo er svaret! Det går rett og slett ut på å ikke spise mat med mye karbohydrater. Man kan veldig selv hvor streng man ønsker å være med seg selv! Jeg har valgt å ha litt avslappa forhold til det men være forsiktig. Ønsker du å være litt streng skal man spise kun 20g karbohydrater om dagen. Det skal du gjøre i 2 uker, så etter det øker du med 5g pr. uke :)
Du skal også være forsiktig med sukker.
Spis masse kjøtt, egg og ost! Fett er ikke farlig. Du kan spise så mye du vil og grønnsaker er også bra! Og det beste av alt. Du er mett, og mister sukker suget!
Det som er forklaringa på hvorfor det fungerer med lav-karbo er rett og slett at karbohydrater gir energi til kroppen. Når man ikke får i så mye karbohydrater lengre, begynner kroppen å ta av fettet istedet for å gi deg energi. 
Jeg har gått på lavkarbo siden mandag nå og har gått ned ca 0,5 kg om dagen og jeg elsker det! Jeg har også vent meg til å spise små porsjoner, noe som er veldig deilig. Da får man ikke følelsen av at man overspiser seg.
Så hvis det fortsetter som dette vil jeg gå ned ca 7 kg på 2 uker, og DET er det jo ikke noe feil med;)


Har du prøvd dette før?

Skrevet 15.04.2010. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
hits