7


I går trengte vi noe raskt og enkelt, samtidig som jeg virkelig hadde lyst på noe nytt. Man blir fort gående i samme hverdagssporet med mange like middager når det blir litt hektisk. Noe jeg ikke er så god på er å lage noen deilige salater til middag. Det er jo så godt og så enkelt, men jeg glemmer det litt. Men i går ble det deilig biffsalat med chili bearnaise til. Mmmmm....
  

Du trenger:
♥ Strimlet kjøtt av storfe
♥ Crisp salat
♥ Ruccola
♥ Avokado
♥ Fetaost i olje med soltørkede tomater
♥  Cherry tomater
♥ Lohmanders chili bearnaise 

Jeg fant "Bearnaise Hot" fra Lohmanders på Kiwi sammen med grillmaten. Den smaker herlig, er ikke alt for hot og inneholder kun 1,0 g karbo pr 100 g. Dette blir uten tvil en favoritt til sommermaten. Når det gjelder salaten trenger du bare å steke biffstrimlene. Bland sammen alle grønnsakene og osten. Topp med kjøtt og hot bearnaise!
 
Namnam! 
 

__________________________________________________
#matblogg #lavkarbo #lchf #karbolett #oppskrift #middag 

Skrevet 04.06.2015. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
8

Jeg var litt sulten og veldig fysen her om dagen, så med grønne epler på benken og vaniljekesam i kjøleskapet, ble det deilig eplekos til kveldsmat. Alt du trenger å gjøre er å forvarme ovnen på ca 200 grader. Kutt et eple i små biter og legg i en ildfast form med litt havregryn, kanel og litt honning. Bak i ovnen til bitene har blitt møre. Jeg lot de stå i ca 20 min. Til slutt topper du det hele med vaniljekesam!

Super godt og så enkelt! :)

Skrevet 28.01.2015. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
5


Disse herlige pannekakene er perfekt som en god start på dagen, kalde som lunsj på jobb og skole, eller kanskje kveldkos? Det er så enkelt å lage og du trenger bare noen få ingredienser. Det finnes mange kombinasjoner, men jeg har eksprementert meg frem til en kombinasjon jeg syntes ble veldig god! Denne oppskriften er både glutenfri og meierifri. 

Du trenger:
♥ 1 banan
♥ 2 egg
♥ 3 ss mandelmel
♥ 2 klyper kanel  
♥ 1 ts JBKM (evnt. fiberhusk eller bakepulver)

Miks sammen alle ingrediensene med stavmikser så det blir en jevn røre. La den svelle i noen minutter. Deretter steker du i panne med smør til de er gyldne på hver side. Jeg laget 2 stk, men som kveldskos kan det være kos å lage små lapper. Server med gresk yoghurt (eller kesam), banan, jordbær og litt søtning og kanel.
NAM! 

 

 

 


#oppskrift #matblogg #helse #kosthols #sunt #frokost #matblogg #karbolett 

Skrevet 24.10.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
4


Det finnes ikke noe bedre enn et avbrekk i arbeidsdagen med en skikkelig lunsj. Når jeg sitter med hjemmekontor disker jeg gjerne opp med noe litt mere spennende enn knekkebrød, bare fordi jeg kan. Det er rart hvor mye litt farger på tallerken gjør. Plutselig ser det så mye mer fristende ut. En god slager som fungerer supert til lunsj er stekte egg, kjøtt eller kylling sammen med tomat og salat. Lett og god kombinasjon som smaker herlig! Dette kan man også lage på morgen å ta med i matboksen. Da går jeg gjerne for eggerøre istedet, det smaker mye bedre kaldt om du ikke har mulighet til å varme lunsjen. Så, med en kopp med deilig kaffe til, blir det en ekstra god lunsjpause!
Til denne lunsjen brukte jeg kyllingkjøttboller! 
God lunsj :)
#lavkarbo #kosthold #helse #matblogg #mat #lunsj #lchf 

Skrevet 29.09.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
5


Vi har blitt så glad i pulled pork. Så saftig, godt og enkelt. I går prøvde vi det i sandwich form, som vi har spist i USA, med hjemmelaget coleslaw. Supergodt! 

Du trenger:

300 gram kål
1-2 gulrot
1 grønt eple
1/2 dl creme fraiche
1 dl majones
2-3 ss sitronsaft
Salt og pepper

Pulled pork
Lavkarbo brød
Evnt. litt BBQ saus 

Kutt kålen i tynne strimler og riv gulrot på rivjern. La det ligge i kaldt vann i ca 1 time så det mykner litt. Bland sammen majones og creme fraiche, så smaker du til med salt, pepper og sitron. Hell vannet av bollen med kål og gulrot og press litt godt med et håndkle eller tørkepapir så det ikke ligger igjen så mye vann. Riv opp eplet og bland det hele sammen. 

Pulled pork stekes som anvist på pakken. Vi brukte Tulip sin som skal stå i ca 25 min. Bruk evnt ekstra BBQ saus som du ønsker det (dette har litt mer karbo).
Server coleslaw og kjøttet mellom to skiver lavkarbobrød. NAM! 

 

 


#lavkarbo #lchf #lavkarbomat #kosthold #helse #matblogg #oppskrift #middag #foto 

Skrevet 04.09.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
8


Med herlig sommer og feire følger det med mye herlig mat og sosiale happenings. Det er fort lett å legge til seg et ferie kosthold og glemme hvor lett det er å spise sunt og godt, selv med ferie. Det er jo egentlig så lite som skal til. Bruk grønnsaker på grillen som tilbehør, istedet for potetene. Lag deilige friske frokoster med cottage cheese, vaniljekesam eller gresk yoghurt og bær. Lag en stor salat eller sunne wraps med kylling og jordbær. Bak et sunt brød eller deilig knekkebrød til late frokoster. Skjær opp nydelig frukt i flotte sommerfarger når du fyser, og lag sukkerfri is til sommervarmen. Det krever litt mer planlegging, men så deilig det er å kose seg med sunne gode alternativer. I dag var jeg på lunsj hos Leonor. Hun hadde laget deilig lavkarbo lunsj til oss! Det var en fin overraskelse, for ikke å snakke om hyggelig!Klarer man å holde kostholdet nogenlunde stabilt gjennom ferien, smaker det ekstra godt å skeie ut de dagene man ønsker det. For det kan man ikke legge under en stol at man koser seg jo ekstra når man har ferie. Men klarer man å være litt fokusert, gir det gjerne resultater, uten at du må ofre all verdens. Det merket jeg da jeg gikk på vekten i dag og har holdt meg stabil gjennom sommeren! Og JEG er svak for is! ;)

Håper dere nyter det fine sommerværet! 

 

 


#lavkarbo #kosthold #mat #matblogg #oppskrifter #middag #frokost #lunsj #lchf 

Skrevet 30.07.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
5


Det er helt merkelig hvor mye treningstøy og sko har å si på treningsøkten min. Uansett hvor forfengelig det er, blir jeg faktisk mer motivert av sterke farger og spesielt om det matcher. Så økten i går ble virkelig en super økt. I nye sko og hot pink! Jeg kjøpte mine første nike free run i fjor da jeg var i USA, men klarte å dra med meg en størrelse for stor. Selv med litt for lange sko har jeg vært utrolig fornøyd, så det ble et bare nye Nike, i riktig størrelse, denne gangen. I går kjørte vi sirkeltrening og gerilja kardio. Det har blitt en favoritt og fy så effektivt det er. Det er også deilig å være tilbake til et sunt kosthold igjen. For all del, jeg har kosa meg som en gud i USA med masse is og fantastiske hamburgere, men det er ikke noe tvil om hva kroppen min trives best med. Derfor er det ekstra herlig når man kommer hjem og ser at vekten justerer seg tilbake etter bare noen dager med sunn mat igjen. Og sånn siden vi er inne på kosthold kan jeg jo dele menyen min så langt i dag:

FROKOST: Gresk yoghurt med hjemmelaget sukkerfritt syltetøy og litt nøtter
LUNSJ: 2 knekkebrød med pålegg og urtete
MELLOMMÅLTID: Litt vaniljekesam og cottage cheese blandet sammen, toppet med norske jordbær
 Jeg er helt hekta på jordbær om dagen. Tenkt at noe kan være så sunt og godt på en gang!
Nå skal jeg hjem å nyte solen litt <3


 


#lavkarbo #meny #kosthold #trening #sommer #shopping #lchf #oppskrift #matblogg 

Skrevet 08.07.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
3


Cottage Cheese er jo veldig sunt. Rik på proteiner og naturlig fett, men jeg må innrømme at jeg er veldig opp og ned hvor godt jeg syntes det er! Har prøvd miksen med epler og pærebiter, men den syntes jeg ble litt kunstig og rar i smaken. Har tenkt å prøve flere varianter så lenge nå, men kommer meg aldri dit, før i går. Da gjorde jeg det så enkelt som å kjøpe en kurv med jordbær og en boks med Cottage Cheese og jeg har uten tvil funnet en favoritt. Så godt og så enkelt. Og ikke minst, så sunt! 


Hvis man vil gjøre enda litt mer ut av det kan man strø over litt splenda og kanel og toppe med nøttebiter.
Det blir neste gang!

 

 


#lavkarbo #oppskrift #kosthold #helse #lchf #sunt #matblogg #vekt

Skrevet 06.06.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
7


Det kiler helt i magen når jeg skriver det, men om litt under 4 uker sitter vi på flyet til Miami. Kan nesten ikke vente til å kose meg med verdens beste kjærste på veien med fantastisk natur, fantastisk vær og herlige byer. USA og roadtrip betyr også mye dårlig mat. Man kan selvfølgelig unngå det også, men det blir en del av hele greia egentlig. For ikke å snakke om praktisk enkelte dager man har mange timer på veien. Det blir også strender, palmer og bikinivær. Derfor er jeg i gang med noen litt mer bevisste uker før vi drar. Unngår utskeielser når jeg ikke "må" og har lagt opp litt bedre plan for treningen. Kondisjon 4 dager i uken, kombinert med styrke 2 av dagene. Det er jo så deilig å jogge ute om dagen. Bare fyre opp med musikk på øret og nyte frisk luft mens man kjenner at kroppen jobber. Kondisjon krever jo også svært lite tid. Jeg jogger ca 20-30 min kombinert med litt gående utfall underveis på turen og litt intervaller. En halvtime har man jo gjerne å ta av i løpet av dagen! 
I dag prøvde jeg også en ny tvist av gresk yoghurt til frokost - tropican style. Jeg spiser ofte en tvist av dette til frokost og syntes det er en deilig og lett start på dagen! Perfekt å mikse med forskjellige bær og biter av frukt, kombinert med nøtter! Dette er også en god kombinasjon av riktige karbohydrater, proteiner og naturlig fett :) 

Du trenger kun:
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ Biter av mango
♥ 1 neve kokos
♥ 1 neve nøtter

NAM!

 

 

 


#kosthold #trening #lavkarbo #frokost #lchf #mellommåltid #matblogg #lavkarboblogg 

Skrevet 20.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
5


I går måtte jeg rive med meg noe på butikken før bussen gikk. Fyset på mango og fyset på kylling, så det endte med en deilig og frisk middag! Jeg så på firestjerners middag her om dagen, der lagde de mangosalat og jeg har hatt lyst på det siden da. Denne gangen prøvde jeg den sammen med avokado og det var så godt! Dette blir en sommerfavoritt :)

DU TRENGER:

♥ 2 kyllingfilet
♥ Noen skiver ost (evnt. naturell smøreost)
♥ Pesto
♥ Serranoskinke

♥ Mango
♥ Grønn salat
♥ Avokado
♥ Sitronsaft
♥ Salt og pepper

Skjær et snitt på langs av kyllingen og fyll med ost og pesto. Surr skinken rundt og brun i pannen med smør. Stek med lokk eller kombiner med 10 min i ovnen for raskere gjennomsteking. Kutt opp mango, avokado og salat i biter og bland godt. Smak til med litt sintronsaft, salt og pepper. 

 


Herlig sommermat 
 
 


#lavkarbo #oppskrift #mat #middag #kosthold #lchf #sunt 

Skrevet 20.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
4


Hva er vel ikke bedre enn en frokost på trappa i solen etter en fantastisk helg? Det ble en velig bra måte å starte uken på hvertfall. Jeg får så mye energi av dette været og det er så herlig! Når det er dsagt må jeg bare beklage lite blogging for tiden. Uken som var, var helt kaos. Når jeg går inn i perioder som nå, detter fort bloggen litt ut. Det er litt frustrerende til tider for jeg har så mye jeg vil dele, men tiden strekker ikke helt til. Det blir litt anderledes nå. Jeg har tenkt en del på dette med bloggen for tiden også. Jeg får så mange herlige kommentarer av dere og mye spørsmål om lavkarbo og kosthold. Derfor blir det litt mere fokus på dette fremover. Vi går jo en tid i møte hvor vi har på mindre klær og fokus på kropp og vekt blir også større. Man skal ikke trenge å gå på strenge dietter og kutte ut alt kos for å føle seg bra i egen kropp og det vil jeg fokusere på. Jeg har egentlig en Facebook side "Et lavkarbo kosthold", hvor tanken var å dele mange oppskrifter og tips med dere. Så langt har jeg aldri kommet, så nå tenkte jeg å få det skikkelig i gang! 

Men, over til et frokosttips jeg ofte spiser:
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 1 neve hakkede nøtter
♥ 1 ss sukkerfritt eplesyltetøy 
♥ Litt kanel og splenda 

Perfekt med en kopp kaffe!Mange planer med bloggen fremover, så håper dere vil følge med! :)

 

 

 


#lavkarbo #vår #mai #frokost #kosthold 

Skrevet 19.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4


Vi glemmer fort litt å spise nok fisk. Vi er begge veldig glad i det, men i en travel hverdag er det lett å glemme det bort litt. Men, i dag ble det laks med ny vri. Jeg ville prøve noe nytt og er er veldig inspirert matmodus om dagen. Eksprementere med forskjellige kombinasjoner og retter. Det er deilig! I dag ble det stekt laks med chili, kremet saus, sommerkål og sure gulerøtter. 

Du trenger:

♥ 2 laksefilet med chili
♥ 1/2 hode sommerkål
♥ 2 store gulerøtter
♥ Sitron

♥ 1 sjalottløk 
♥ 1 vårløk
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl kesam 
♥ 1 ts dill
♥ Hvitløkspepper og salt 

Stek laksen i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Kutt opp sjalottløk i små biter og det samme med vårløken. Stek sjalottløken i litt smør til det er litt gyldent. Tilsett purren og vend det sammen med resten noen sekunder. Så tilsetter du vannet og kesamen og rører godt. Smak tilmed dill, hvitløkspepper og litt salt. la det småkoke noen minutter. Rasp gulerøttene og tilsett ønsket mengde sitronsaft. Jeg elsker sue ting så jeg har nok oppi litt mer enn normalt. Kutt opp kålen i strimler og kok den i noen få minutter. Hell av vannet og sett den tilbake på ettervarmen så mere vann damper bort. Strø over litt grovkvernet salt og litt smør om ønsket. Så er det bare å nyte 


 

 


#lavkarbo #lchf #oppskrift #kosthold #middag #fisk #mat #matblogg 
 

Skrevet 12.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4


I dag ble det en veldig god "påsparket" sen lunsj eller tidlig middag om du vil. Hadde veldig lyst på wrap og hadde veldig lyst på noe nytt, så da prøvde jeg meg fram til en kyllingwrap med salsa. Det ble veldidig godt, og en rask og god middag i hverdagen. Finnes ikke noe bedre enn å spise god mat med god samvittighet! 

Til 2 personer trenger du:

♥ 2 stk kyllingfilet
♥ ca 8 små tomater
♥ Litt vårløk
♥ Fullkorn tortillalomper
♥ Salat
♥ Salsa
♥ Rømme

Kutt tomatene og kyllingen i biter. Gjennomstek kyllingen med litt smør og hell så over et halv glass med salsa. Tilsett så hakket vårløk og tomatene og la det småputre noen minutter. Varm lompene i ovnen og server med salat og rømme! Saftig og godt :)


NAMNAM 


#lavkarbo #karbolett #oppskrift #matblogg #kosthold #kylling #wrap 

Skrevet 09.05.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0


I går prøvde vi bakt søtpotet for første gang! Det var så godt at jeg er bare nødt til å dele det med dere. Søtpotet er jo en fantastisk grønnsak. Rotgrønnsaken inneholder litt mer karbohydrater enn vanlig potet men har en mye lavere GI (Glykemisk indeks) som gjør at den ikke påvirker blodsukkeret like lett. Derfor blir gjerne søtpotet anbefalt til diabetikere. I tillegg til dette gir den guloransje fargen i søtpotet deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A. Betakaroten virker beskyttende på alle kroppens celler, blant annet mot skader på arvestoffet. Den gir deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Betakarotenet kan også gi huden din en fin brunfarge, uten noen bivirkninger. Så, med andre ord er søtpoteten en perfekt erstatning til potet og super sunn!
 Den finnes mange muligheter med søtmotet. Den kan egentlig brukes på akkurat samme måte som en potet. Som chips, mos og bakt i ovnen. Vi bruker den ofte som mos men lagde den i ovnen til entrecote i går. Alt du trenger å gjøre er og vaske den godt, smøre den inn med litt olje og stikk hull med gaffelen. Stek den i ovnen i va 1 time til den er mør. Fyll med smør, ost, rømme, bacon og vårløk. Server med ønsket kjøtt til! 
Det var rett og slett helt nydelig
og det blir ikke lenge til det lages igjen! 

 


#lavkarbo #karbolett #middag #oppskrift #matblogg #søtpotet #kosthold #biff

Skrevet 27.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
0


En deilig hverdagsmiddag med kremet smak. Sausen og kålen er faktisk hentet fra "Godt Levert". Fikk det servert hos foreldrene til Fredrik en dag og syntes smaken var himmelsk. Då, da måtte jeg prøve min egen vri og lavkarbo versjon. 

Du trenger:
(til to personer)

 ♥ 300 gr strimlet svinekjøtt
 ♥ 1/2 sommerkål

 ♥ 1 dl krem fraiche
 ♥ 1 dl vann 
 ♥ 1/2 terning kyllingbuljong
 ♥ 1 charlottløk
 ♥ 1 bunt bladpersille
 ♥ Salt og pepper
 ♥ Smør

Hakk kålen i strimler og skyll den godt. Kok den med en spiseskje smør, litt salt og pepper, i ca 5-7 min. Kutt løken i biter og brun de i pannen med smør. Mot slutten tilsetter du bladpersillen og vender noen sekunder sammen med løken. Kok opp 1 dl vann med buljong. Tilset deretter løken, persillen og krem fraichen. Miks med stavmikser så den blir jevnere og gi den et oppkok, la den småkoke noen minutter etterpå. Smak til med salt og pepper. Stek til slutt svinekjøttet. Så godt og enkelt!  ♥
(Ønsker du gjøre denne magrere gan du sløyfe smøret i kålen og velge krem fraiche lett) 

 

 


#lavkarbo #kosthold #oppskrift #matblogg #middag #lchf #inspirasjon 

Skrevet 22.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
2

 

Jeg har postet denne oppskriften en gang før, men favoritter må nesten gjentas. Dette er en klassiker på hytta og passer pefekt når man er flere rundt middagsbordet i påsken. Deilig kyllingform med brokkoli. Om man ikke vil kjøre lavkarbo versjonen koker man også litt ris som tilbehør.

DU TRENGER:
(til 6 persjoner)

♥ 2 hele kyllinger
♥ 2 løk
♥ 2 små bokser sjampinjong
♥ Fløte/helmelk
♥ Reven ost
♥ Kyllingkrydder og hvitløkspepper

♥ Brokkoli
♥ Rømme

 

Rens kyllingen og kutt kyllingbitene i passe store biter. Hakk løken og stek i pannen til den blir gylden med litt smør. Hell over vesken fra sjampinjong og la løken putre på svak varme i ca 5 min. Legg først kyllingen i en ildfast form og strø over godt med kyllingkrydder og hvitløkspepper. Legg deretter lag med løken, sjampinjongen og topp med reven ost. Hell til slutt over fløte til du ser det nærmer seg osten. Her kan du også mikse med melk og fløte. Jeg brukte en stor boks med fløte og det siste jeg trengte med helmelk.
  Stek i ovnen på 200 grader til osten blir gylden.
Server med kokt brokkoli og og rømme.Skrevet 14.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
6

 

Det er så lenge siden jeg har spist lavkarbo pizza nå så i dag måtte jeg bare lage, i mini form. Det er helt genialt å lage pizza i posjoner så de lett kan fryses ned eller ha til lunsj dagen etter. Denne gangen ble det med kylling som gjør den ekstra saftig, så absolutt en innafor middag på en tirsdag. Dette er også en ny oppskrift jeg har prøvd på bunnen, inspirert av fotballfruen sin bunn med litt justeringer. Dette er absolutt en av favorittene sålangt!

Du trenger:
♥ 4 egg
♥ 2 ss fløte 
♥ 1 ts bakepulver 
♥ 3 never reven pst
♥ 2 ts JBKM (alternativ - fiberhusk)
♥ 4 ss soyamel
♥ 2 ss olje 
 
♥ Litt salt og urtekrydder 

Fyll:
♥ 400g kyllingkjøttdeig 
♥ 2-3 ss tomatpurre
♥ 1 dl fløte 
♥ Hvitløkspepper og urtekrydder
♥ Ost
♥ Mais 
♥ Vårløk 

 Bland sammen fløte og eggene godt. Rør deretter inn alt det tørre så det blir en jevn og fin røre. Til slutt tilsetter du osten. Fordel røren i små posjoner. Jeg fikk 5 stykker. Stek på 180 grader til de blir gyldne. Imens bunnene står i ovnen steker du kjøttedeigen og blander inn 2 toppede spiseskjeer med tomatpurre og fløten. Smak til med urtekrydder og hvitløkspepper. Fordel på bunnene når de er klare og topp med mais, vårløk og purre. Om du ønsker å kutte ned enda mer på karbohydratene kan du fint sløyfe maisen, jeg er bare litt avhengig av det på pizza. Stek videre i ovnen til osten har smeltet. Så er det egnetlig bare å nyte en god middag!

 

 


#lavkarbo #oppskrift #lchf #matblogg #kosthold #middag #pizza 

Skrevet 08.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
4


Det er så deilig å våkne opp på mandagen etter en rolig helg. Føler jeg har fått ladet skikkelig opp og klar for en ny uke. Denne uken kommer også til å fly avgårde, for til helgen er det tid for påske på fjellet. Elsker denne tiden med skiturer, sol (håper jeg), appelsin, påskeegg, gode middager og familietid. Å ja, ikke minst, bare slappe av! Det skal rett og slett bli helt herlig nå. Tenkte jeg skulle komme med et lite tips også, en god, sunn og enkel lunsj! 

Alt du trenger er...
♥ Vaniljekesam
♥ Blåbær
♥ Nøttemiks 

Så lett å dra med seg fra butikken og mikse sammen på jobb eller skole! også kan du spise litt flere blåbær og nøtter til mellommåltid før middagen :)
Ha en super mandag 

 

#mandag #hverdag #lavkarbo #kosthold #ukensblogg #selfie #oppskrift #lunsj

Skrevet 07.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2

 

Malin og jeg hadde nydelig lunsj her om dagen! Det passet perfekt på trappa i solen men kaffe og go'helg stemning. Dette er også en veldig enkel lunsj å ha på jobb eller på farten.

Du trenger bare...
♥ Reker  
♥ Avokado
♥ Kokte egg
♥ Majones
♥ Pepper

Denne rette smaker selvfølgelig best med ferske reker, men vi brukte i lake og det funket også perfekt. 

Så enkelt og så godt!
Dette er jo også en rett som passer bra som forrett eller som følge i piknik kurven, det er jo tross alt snart tid for det!

 

#lavkarbo #lchf #kosthold #mat #oppskrift #lunsj #middag #frokost #matblogg #lavkarboblogg 

Skrevet 01.04.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
5

 

I går var det vaffeldagen og hvor herlig dag er ikke det? En god unnskyldning til å kose seg med deilige vafler. Men, disse vaflene kan du kose deg med selv om det ikke er vaffeldagen også. De inneholder veldig lite karbohydrater, uten sukker og smaker helt himmelsk! Jeg hadde den perfekte kvelden rett og slett sammen med Malin, sofaen og ett stk romantisk film. Skikkelig jentekveld, på en tirsdag! Hverdagsglede :)

DU TRENGER:

3 egg
2 dl seterrømme
1 dl mandelmel
1 ss splenda
2 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
4-5 ss fløte
og kardemomme etter smak 

Miks alt godt sammen og la røren svelle i ca 10 min. Så er det bare å fyre løs vaffeljernet og finne frem sukkerfritt syltetøy, rømme og kaffe. Røren holder til ca 6 vafler. 

Når kosen er formet som hjerter, blir det jo ikke annet enn godt! ;)

 

#lavkarbo #lchf #oppskrift #kosthold #matblogg #mat #vaffel #kos 

Skrevet 25.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
4


Det er veldig snart helg og jeg er så klar for en veldig bra en. I morgen har jeg bursdag og helgen skal brukes til å feire! På lørdag skal en hau med herlig venner skåle med meg i black and white stil. Jeg elsker detaljer og elsker temafester, så nå håper jeg alle planene går som jeg ønsker og at lørdagen blir helt konge! (Det er jeg egentlig veldig sikker på at den blir med så mye bra mennesker). Prøver også gradvis å snike inn litt vår i stua også. Mintgrønt gjør jobben og jeg elsker hvordan det frisker det opp:) farger må man jo bare bli glad av!


Også må jeg bare minne dere på en oppskrift som jeg bruker ofte!! Nemlig lavkarbolapper. Mikser den gjerne litt ut i fra hva som frister. Med blåbær, bringebær, kanel, kardemomme eller bare rene. I går spiste jeg det til frokost med litt rømme og sukkerfritt syltetøy til.

Jeg mikset 2 egg, 2 ss gresk yoghurt, 1ss splenda, 1 ts fiberhusk og en neve mandel mel. Blander godt og steker til de blir gyldne og fine på begge sider. Så enkelt og så godt!


Enjoy:)
Nå er det natta <3

 

#lavkarbo #bursdag #interiør #DIY #oppskrift #inspirasjon 

Skrevet 20.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2


Hadde lyst til å prøve noe nytt og friskt med fisk og kom over dette tipset! Vi laget en halv porsjon da det ble middag litt sent, men legger ut oppskriften for to til tre personer.

Du trenger:

♥ 4 filet av laks
♥ Pesto
♥ 2 epler
♥ 1 paprika
♥ 1/2-1 hel brokkoli

Skrell eplene og kutt de i biter sammen med de andre grønnsakene. Legg de i en illfast form med litt smør, salt og pepper. Legg fisken over og smør på pesto. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

Namnamnam:)


#lavkarbo #oppskrift #fisk #mat #matblogg #kosthold #sunt

Skrevet 18.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1


Vi har fått så mange fine, nye tekstiler på jobben nå. Vårkolleksjonene er på plass og det er så deilig å se farger. Grafiske mønster fortsetter og det er mye petrol og gult. Herlig! Det er også ganske herlig at solen skinner igjen. Og for å starte uken ganske perfekt har vi blitt booket til ny spillejobb! 24. juli skal vi spille på den fete festivalen - RockArt. Det blir utrolig stas. Tror også dette kan bli en veldig fin uke. Til fredag har jeg nemmelig bursdag! HURRA! Litt skummelt at jeg plutselig er halvveis til 50, men med en super feiring i vente og jeg er som litt over gjennomsnittet glad i bursdager, blir det nok ikke så ille likevel. Jeg prøvde meg på milkshake her om dagen også. Det ble SÅ godt, så må nesten dele oppskriften med dere! Det ble veldig på sparket men resultatet ble supert, så da er det jo ikke noe å lure på! 

Du trenger:

♥ 1 neve isbiter
♥ 1 dl fløte
♥ 2 dl styrk sjokolademelk
♥ 1 ss kakao
.. og litt splenda. 

Misk alt i en blender og vips. En kald fristelse! Inneholder ca 15 karbo.Om man ønsker å kutte ned på karbohydratene kan man bytte ut styrk melken med soyamelk og justere med litt mer kakao. Jeg måtte bare prøve styrk melken. Den har jo lite tilsatt sukker og inneholder bare en karbo mer enn vanlig melk. Lov når man skal kose seg litt hvertfall :)

 

#lavkarbo #interiør #inspirasjon #selfie #milkshake #oppskrift #kosthold #

Skrevet 17.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
7

 

Det er fredag. Det er sol. Det er helg! Hvor herlig er ikke det? Det er en fantastisk følelse å våkne glad. Det gjorde jeg i dag. Var selvfølgelig først vanvittig trøtt, men når jeg kom meg opp hadde jeg så mye energi. (eller så mye energi man kan ha etter å nettopp ha våknet) Så jeg eksprementerte litt med frokosten og det ble veldig godt! Det var så enkelt som et halvt beger Cottage Cheese blandet med litt splenda. En neve rørte bringevær. Disse bare rørte jeg på svak varme i en kjele i ca 3 min. Til slutt - toppet med hakkede mandler. Så sunt, proteinrikt og godt! Super frokost rett og slett! I går var jeg på spa kveld hos Anniken. Ei venninne av Anniken selger Forever Living og introduserte oss for mange herlige produkter. Alt inneholder alovera, til og med sminken. Vi fikk fotbad og hadde skikkelig ansiktspleie med rens, skrubb, toner, ansiktsmaske og tilslutt serum og dagkrem. Følte meg som et nytt menneske ennå. Til slutt sminket flinke Therese meg med Forever Living sminken. Jeg har vært litt på jakt etter en foundation om dagen så det kunne egentlig ikke passet bedre, for jeg ble så fornøyd! Det dekket så naturlig og fint og lå så deilig, lett på huden. Så nå er jeg veldig spent på å prøve det fremover og se om forventningene holder! 

HA en fantastisk dag i solen 

 

#foreverliving #vår #lavkarbo #interiør #frokost #oppskrift #natur #sminke #spa #motivasjon #helg #lykke

Skrevet 14.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 7 kommentarer
6

 

Jeg ELSKER gulerotkake. Enkelt og greit. Så når jeg kom over en lavkarboversjon av den, var det egentlig ikke så veldig mye å lure på!

Du trenger:

♥ 4 egg
♥ 4 ss splenda eller annen søtning
♥ 4 ss kokosmel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljepulver
♥ 1 1/2 ts kanel
♥ 1/2 ts kardemomme
♥ 100 g smør
♥ 3 dl finrevet gulrot 

Ostekrem:

♥ 200 g Philadelphiaost
♥ 1 ts vaniljepulver eller essens
♥ 6 ss sukrinmelis (jeg brukte 4 ss splenda da jeg ikke hadde sukrinmelis)
♥ 100 gr mykt smør 

Riv førs gulrøttene med fint rivjern. Siden kaken ikke steker så lenge er det viktig at gulrøttene er finrevet. Smelt så smøret. Deretter lager du eggedosis med egg og søtning. (Dette tar litt lengre tid med splenda) Sikt deretter kokosmelet og bland det sammen med de andre tørre ingrediensene. Når eggedosisen er ferdig vender du det tørre forsiktig inn i den. Tilsett til slutt smør og gulerot. Ha røren i en form og stek i forvarmet ovn på 180 grader i ca 20 min. Når kaken har fått kjølt seg ned litt ha du på (godt med) ostekrem.

Ostekremen lager du ved å piske osten luftig. Feretter rører du inn resten av ingrediensene til det blir en jevn krem. Pass på at smøret er mykt nok eller så vil det lett klumpe seg. 


ENJOY!


 #lavkarbo #gulrotkake #oppskrift #sukkerfri #matblogg #kosthold #kake 

Skrevet 09.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
5

 

Tenkte jeg skulle skrive litt om dette med vekt og kontroll. Det finnes utallige mange meninger og det er svært individuelt hvordan folk forholder seg til det. Mange hater den og vil ikke veie seg. Mange er fornøyd og bryr seg ikke så mye om den. Noen er svært opptatt av det. Noen bruker den som mål mens andre mener det er uvesentlig. Det er et litt vanskelig tema også, for vi er jo så forskjellige alle mann. Men en ting som er sikkert er at det å ha full fokus på vekt er ikke spesielt sunt. Det er så mye mer som henger sammen. I perioden jeg jobbet for å gå ned fokuserte jeg kun på vekt. Jeg angrer som en gud i dag på at jeg aldri målte meg. Man mister jo centimeter på de rareste steder. Fingrer, håndledd, ankler og selvfølgelig mage og lår. Når det er sagt har vekten hele tiden vært en slags motivator for meg. Hadde jeg ikke hatt en vekt å gå på de siste 4 årene tror jeg ikke at jeg hadde klart å nå de målene jeg ville. Jeg veier meg hver morgen og følger nøye med. Det er så enkelt som at hvis jeg ser jeg har gått opp en kilo, motiverer det meg til å være ekstra flink noen uker. Er jeg fornøyd eller har gått litt ned igjen, vet jeg at det jeg har spist er riktig og vil fortsette med det. En slags vinn/vinn situasjon føler jeg. Men det er utrolig viktig å holde det på et sunt nivå. Det er viktig å se hvilke tall som er realistisk at vekten skal vise og det er viktig at man kan ta pause fra hele fokuset en periode for å rett og slett bare kose seg og koble ut! Jeg er ei jente som ofte har mange baller i luften og mister kanskje litt kontroll over ting innimellom. Men akkurat vekten føler jeg at jeg har hatt full kontroll på de siste årene. Jeg vet når jeg gjerne svinger noen kilo, og jeg vet hva jeg må gjøre for å få vekten stabil igjen. Denne kontrollen må jeg innrømme er fantastisk. Det er ikke noe jeg har hatt kontroll over før. Etter jeg nådde hovedmålet mitt, var jeg livredd for å fyke opp igjen. Kroppen min fungerer som mange andre kropper - jeg kan ikke spise hva jeg vil, når som helst og hele tiden uten at det påvirker vekten min. Men ved å ha lagt om kosthold, fremfor å kaste seg på dietter, har jeg hatt et veldig sunt vekttap. Poenget mitt er vel egentlig dette - ikke se på vekten som noen skremmende tall. Se på det som mål, realistiske mål og motiver deg til å nå de målene. Ikke gå ut i fra noen BMI målinger eller hva venninnen din veier. Jeg har stor tro på ordet "trivselsvekt". En vekt man føler seg vel med og trives med! Når man når denne vekten, vil kroppen rett og slett være der - for å trives! (med litt hjelp fra deg, naturligvis)
 
Hva er ditt forhold til vekt?

 

#vekt #kosthold #vektnedgang #lavkarbo #inspirasjon 

Skrevet 06.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
3


Nå er det skjerpings fra min side, makan så treg jeg er med oppdateringer om dagen. Har jo egentlig så mye jeg vil dele! Så, da begynner jeg med å dele en perfekt start på dagen. Det er så herlig å ta seg tid til frokost og våknet litt på morgen. Favorittfrokosten min om dagen er gresk yoghurt med hakket hasselnøtter, mandler, kokos, litt splenda og kanel! Med en kopp kaffe til da og tid til litt lesing, er det en killer kombinasjon rett og slett. Jeg har ikke vært noe flink til å ta meg tid til frokost før, men nå som jeg endelig har fått en rutine på det, føler jeg meg så mye bedre når jeg går ut døra på morgen. Det blir plutselig ikke bare stress og ikke minst, jeg får kroppen i gang!Så, det ligger nok noe i at frokosten er dagens viktigste måltid;)#lavkarbo #oppskrift #lchf #kosthold #frokost #matblogg

Skrevet 06.03.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
3

På hytta i helgen fikk jeg i oppdrag å lage dessert. Har hatt lyst til å prøve panna cotta lenge nå, men aldri kommet så langt. Det ble kjempe suksess, så dette blir ikke siste gang! Så enkelt og så godt!

Til 4 personer:

6 dl fløte
4 plater gelantin
2-3 ss Sukrin/Splenda eller annen søtning
1 ts vaniljepulver

Rørte bringebær med litt søtning som topping.

 Legg gelantinen i kaldt vann til de er bløte. Kok opp fløten med søtning og vaniljepulver. Kjøl av litt før du rører i gelantinplatene. Hell deretter blandingen i 4 glass og la de stå i kjøleskapet til de har stivnet. Jeg tok ikke tiden men beregn ca 2-3 timer. Jeg serverte kun med rørte bringebær og litt søtning.
 


NYDELIG dessert som er så enkel å lage, at det er nesten dumt å ikke prøve! 
Nytes med GOD samvittighet!Skrevet 24.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
5


Har hørt om Oopsie's flere ganger før men aldri kommet så langt til å prøve de. Det blir det nok mer av fremover. Prøvde de for første gang i går, og himmel, så godt og genialt. Det kan brukes til så mye forskjeliig og så mange forskjellige sammenhenger. Til frokost med ost og skinke, til kaffen med krem og bær, til kveldskos med rørte bær, i lag som en kake, med fyll som en pizza. Ja, det er egentlig bare fantasien som stopper deg. Oopsie er nemmelig en slags lys "bunn" som ikke har så markant smak og kan derfor kombineres med både søtt og salt. Du kan også blande inn forskjellig krydder for å tilpasse de til det du ønsker. Jeg tok en enkel variant, med smør, splenda og kanel. HIMMELSK!

DU TRENGER:

♥ 3 egg
♥ 1/6 ts bakepulver
♥ 100 gram naturell smøreost
♥ Litt salt og litt søtt. 

Del eggevhittene fra plommen og pisk de stive sammen med bakepulvere.  Plasser på stekebrett (9-10 stk) og stek på 150 grader i ca 20 min. Blan plommene, osten og litt splenda og salt. Pisk dette godt til en jevn røre.  Velt så plomme blaningen inn i de stive eggehvittene så det blir en jevn, luftig røre.

Plasser på stekebrett (9-10 stk) og stek på 150 grader i ca 20 min. 

Så er det bare å nyte de på den måten som måtte passe!

#lavkarbo #oppskrift #oopsie #lchf #lowcarb #bake #mat #matbloggSkrevet 14.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
10


Prøvde ut en herlig middag i dag! Så lav på karbohydrater, magert og nydelig på smak.

DU TRENGER:
(2 stk - en pr person)
♥ 4 egg
♥ 2 ts jbkm
♥ 4 ss vann
♥ Salt og pepper

♥ 400 gram kjøttdeig
♥ Tacokrydder 
♥ Reven ost

♥ Avokado
♥ Lime
♥ Tomat
♥ Pepper og salt

Stek kjøttdeigen med krydder. Pisk sammen egg, vann, johannesbrødkjernemel, salt og pepper til en jevn røre. Stek deretter en og en i pannen med litt smør. Stek den kun på den ene siden i ca 2 min. "Hell" den over på et stekebrett og fyll med litt ost og kjøttdeig. Brett over så det blir en halvsirkel, topp med ost og stek i ca 20 min på 220 grader. Del avokadoen i biter og mos med gaffel. Tilsett deretter saften av en lime og småkuttet tomat. Smak til med salt og pepper.Server med guacamolen og rømme! 
(Beklager litt halvbra bilder, men var middag i full fart i dag)

 

#lavkarbo #lchf #middag #oppskrift #matblogg #kosthold 

Skrevet 12.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 10 kommentarer
4


Ingen ting er som å spisse burger med verdens beste samvittighet. Spesielt når den er supersaftig, hjemmelaget og innholder svært lite karbohydrater. 

DU TRENGER:

Burger:
♥ 400 gram kyllingkjøttdeig
♥ 1/2 hakket løk
♥ 1 egg
♥ Salt og pepper

Brød:
♥ 1/2 dl Soyamel 
♥ 1/2 dl Sesamfrø (Du kan bruke 1 dl sesamfrø også)
♥ 1 boks tine kremost naturell
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts fiberhusk 
♥ Sesamfrø, grovt salt og urtekrydder 

♥ Ost, salat, avokado og majones.


Pisk sammen egg og ost til en jevn røre. Ha i resten og la røren svelle i ca 10 min. Form så deigen til fire, flate sirkler og strø over salt, urtekrydder og litt sesamfrø. Stek i ovnen i ca 10 min på 200 grader. (til de blir gyldne) Bland sammen kjøttdeigen, egg, hakket løk, salt og pepper. Lag 2 store hamburgere og stek til de er gjennomstekte. Ha litt ost på mot slutten så den smelter. 

Legg på avokadoskiver, salat, majones og de nystekte brødene.
Spis og nyt!
#lavkarbo #lchf #oppskrift #mat #hamburger #middag #matblogg #karbolett #kosthold

Skrevet 10.02.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
5


Det er helt utrolig. Jeg har levd på et lavkarbokosthold i snart 4 år nå og prøvde vafler først nå i helgen. Nå må jeg faktisk si at jeg angrer litt, på at jeg ikke har prøvd det før altså, for det var rett og slett herlig. Det smaker som litt grovere vafler på grunn av mandelmelet og er nyelig med rømme og blåbær. Dette blir søndagskos fremover for å si det sånn!
 
Du trenger:

♥ 4 egg
♥ 4 ss splenda (eller annen søtning)
♥ 1 boks seterrømme 
♥ 1 dl mandelmel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss fiberhusk
♥ Kardemomme og/eller kanel etter smak
 Pisk egg og splenda luftig. Blan deretter inn rømmen og så det tørre til slutt. La røren svelle noen minutter. Stek deretter i vaffeljern og nyt! 
 


Jummy for my tummy!


#lavkarbo #vafler #lchf #oppskrift #mat  

 

Skrevet 30.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
0

I dag har vært en vanskelig dag å både spise regelmessig og spise i det hele tatt. Men etter en (veldig kald) første dag med musikkvideo innspilling, var der veldig innafor med thai mat. Vi er så heldig å ha en thaikaway rett oppi gata med fantastisk mat. Og med så mange gode wook retter var det ikke så vanskelig å velge bort risen!

I dag så min meny slik ut:

Frokost: knekkebrød med ost og skinke.
Lunsj: 2 kokte egg.
Middag: thaiwook.
Kveldskos: en kopp søt te og 70% sjokolade.

God natt <3

 

#lavkarbo #meny #mat #oppskrift #frokost #lunsj #middag

Skrevet 21.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
2

Ny uke nye muligheter! Dette blir en veldig spennende uke også. Vi skal spille inn musikkvideo med bandet. Veldig spent, litt nervøs og enda litt mere spent. Skal oppdatere med litt bilder når vi er i gang. Skulle egentlig ha postet dette innlegget i går, men med hårfarging og revyøving i går kveld datt det helt bort..

Dette var hvertfall min "meny" i går:

Frokost: Knekkebrød med egg.
Lunsj: knekkebrød med ost og skinke.
Mellommåltid: Proteinbar og kaffe.
Middag: Mammas superomelett med salat.
Kvelds: noen kyllingklubber.

Jummy :)


#lavkarbo #lchf #kosthold #meny #mat #middag #lunsj #frokost #inspirasjon

Skrevet 21.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

En uke er over med mye god mat, sunn mat, trening og motivasjon. Det er så deilig å være i gang igjen, deilig å være fokusert og deilig å ha litt kontroll! Så, som en bra avslutning på en fin uke har jeg kosa en hel del med min herlige nevø i dag, hatt litt kvalitetstid med familien min, hatt en konge bandøving og sist men ikke minst, film under teppe på sofaen. En helt innafor søndag rett og slett!

Dette ble menyen min i dag:

Frokost: Omelett med bacon og pølse.
Middag: Kalkunfilet med wook.
Kveldsmat: lavkarboknekkebrød med ost og skinke.
Kos: 70% sjokolade og Pepsi Max.

Håper dere har hatt en fin helg:)

 

#lavkarbo #lchf #baby #mat #meny #middag #frokost #lunsj #kosthold #band #musikk

Skrevet 19.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

I går fikk jeg virkelig prøvd meg. Vi var bedt i bursdagen til hanne på Becks restaurant i Tønsberg. Både poteter, brød og dessert fristet stort, men klarte å kose meg med en fantastisk entrecote salat og noen glass med vin. Det er deilig kunne si nei og deilig at man fint kan spise ute på lavkarbo også! Normalt sett så hadde jeg nok kost meg litt ekstra på en dag som dette, men siden jeg har bestemt meg for å være streng en periode nå ble det sånn. Veldig hyggelig kveld og veldig god mat!

Dette var "menyen" min i går: 

Frokost: Lavkarbo knekkebrød med egg, ost, skinke og tomater. 
Lunsj: Gresk yoghurt med kiwi, nøtter og mørk sjokolade.
Mellommåltid: Knekkebrød med ost og falukorv.
Middag: Entrecote salat.
Kos: 70% sjokolade til litt vin.  Bra helg og bra mat! :)

 

#lavkarbo #meny #middag #lunsj #frokost #lchf 

Skrevet 19.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Dagen i går bare fløy så dette innlegget ble forskyvet til i dag. Kommer selvfølgelig nytt i kveld som vanlig, men da har dere to menyer å kose dere med! Helger kan jo alltid være en utfordring. Man vil gjerne kose seg og glemme alt som heter regler og kosthold. Men, dagen min i går er egentlig et veldig godt eksempel på at man kan ABSOLUTT kose seg fordet. På kvelden ble vi bedt på taco, og du kan jo faktisk spise alt utenom shell og lomper. Om man vil, kan man fint ta et shell eller en fullkornslompe men siden jeg kjører litt strengere løp nå ville jeg ikke ta noe. Det gjorde heller ikke noe, for det er jo så godt uten også. Til kos etterpå hadde jeg tatt med Baconsvor og 70% mørk sjokolade. Så vil ikke akkurat si at jeg kjipet ned på fredagskosen! :)

Min "meny" i går så slik ut:

Frokost:
Blåbærpannekaker. (oppskrift ligger på bloggen)
Lunsj: Knekkebrød med skinkesalat, skinke og ost.
Mellommåltid/tidlig middag: Kyllinglår mer brokkolisalat. (Denne salaten får du på meny, himmelsk)
Middag: Taco (eller tacosalat om du vil)
Kveldskos: Baconsnacks og mørk sjokoladeGod helg alle herlige 

 #lavkarbo #kosthold #oppskrift #mat #middag #frokost #taco # pannekaker #lchf 

Skrevet 18.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
6

 

I dag har vært en travel dag. Det vil også si enkel mat og dårlige bilder, men sånn er jo hverdagen! Det som er veldig deilig er at jeg har orket tre knalløkter på stamina på tre dager nå. Sålangt ser 30på100 utfordringen veldig lovende ut. Vi er på dag 97 og 3 økter er unnagjort. I dag hadde jeg 30 min med intervall og litt armer og rygg igjen. Er HELT VILT støl i dag så løping var ikke det diggeste, da tilstanden tilsier at jeg bør ha støtte når jeg skal sette meg. Tragisk. Men godt å kjenne at kroppen har jobbet godt. Gleder meg til fortsettelsen og hovedmålet - sommerkropp 2014. 

Dette var min "meny" i dag: 

Frokost: Kesobrød med ost og skinke (nå er oppskriften ute)
Lunsj: Knekkebrød med skinkesalat, kalkunfilet og agurk.
Mellommåltid: Proteinbar og kaffe.
Middag: Keso-ostesmørbrød med italiensk salat og kyllingvinger.
Kveldsmat: Knekkebrød med eggerøre. I morgen er jeg alt for klar for helg!

#kosthold #trening #lavkarbo #lchf #meny #mat 

Skrevet 16.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
6

 

Kom tilfeldig over en oppskrift på "keso" brød, eller cottage cheese brød. Det så så godt ut at jeg måtte bare prøve. Det har blitt en ny favoritt, da det smaker herlig og er så lett å lage. Jeg har spist det både varmt med bare smør, som ostesmørbrød og kaldt til frokost med pålegg. Fungerer til alt! Det er kokos mel i det så det er litt "søtt" så det blir en slags loff lignende sak, selv om det ikke smaker loff. Det må bare prøves rett og slett! 

Du trenger:
♥ 1/2 boks cottage cheese
♥ 3 egg
♥ 5 ss mandelmel
♥ 4 ss kruskakli
♥ 1 ss fiberhusk
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 klype salt

Miks sammen egg og cc med stavmikser. Bland det tørre og miks det så sammen med eggeblandingen. Fordel deigen utover et stekebrett med va 1-2 cm tykkelse. Det går lettere om du bruker litt vann på hendene. Strø ocer valmuefrø om du ønsker. Stek i ovnen på 200 grader i 10-15 min. 
 

Enjoy :) #lavkarbo #kesobrød #lchf #middag #mat #oppskrift 

Skrevet 16.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
4


FOR ET VÆR det har vært i dag. Forstå meg rett, jeg liker snø og er på alle måter takknemmelig for at den har kommet. Men, med litt kjøring på jobb i dag mellom Tønsberg og Larvik med kuldegrader, våtsnø, dårlig brøyting og is om hverandre var ikke snø fullt så stas lengre! Når det er sagt - har jeg hatt en fantastisk treningsøkt i dag. Beindag er aldri kjempe stas men godt å kjenne på kroppen at man har jobbet bra. I tillegg prøvde jeg en ny oppskrift på sparket i stad. Cottagecheese brød, eller keso brød. Det smaker himmelsk og til og med Fredrik ble entusiastisk. Skal slenge ut oppskriften i løpet av uken!

Dette var min "meny" i dag:

Frokost: Lavkarboknekkebrød med 2 egg og ost.
Lunsj: Kyllingsalat og urtete.
Middag: Buffalowings med agurk og kesobrød.
Kveldsmat: En proteinbar og gresk yoghurt med nøtter og blåbær.
 Nå er det godt natt <3


 

Skrevet 15.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2


I dag har vært en utrolig bra dag. Masse energi, god mat, første dag tilbake på #trening og kjærestetid! Det er så deilig å være i gang igjen, og ikke minst at det bringer med seg masse ny motivasjon.

I dag har "menyen" min sett slik ut:

Frokost: Gresk yoghurt med kiwi, nøtter og kokos.
Lunsj: 2 Fiskekaker med et Knekkebrød og urtete.
Mellommåltid: Herbalife proteinbar og kaffe. (Pluss en del kopper til....)
Middag: Hjemmelaget #lavkarbo kyllingburger. (Oppskrift kommer)
Kveldsmat: Bringebær og blåbær smoothie med litt mørk sjokolade og gresk yoghurt.

Jeg må ha mål for å være fokusert og holde meg til ting. Derfor har Fredrik, Ole og jeg gått inn for en challange også. 30på100 som stamina har kjørt tidligere. Det er så enkelt som at man skal trene 30 ganger på 100 dager. Veldig lett å holde seg til og bra mål for tiden fremover. Hvis noen vil være med på denne utfordringen også, er det helt konge! :)

 

 

Skrevet 14.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

Her kommer første update fra min lille kickstart. Har valgt å gjøre det til en liten oppfordring til dere også, om å være med å starte året med en litt strengere lavkarbo periode for å komme skikkelig i gang. Følte selv at jeg datt helt ut før jul med annenhver dag med #lavkarbo og annen hver med dårlig mat. Ikke spesielt bra, derfor er jeg så klar for en liten periode nå med litt strengere regler. Så, som jeg lovet skal jeg oppdatere "menyen" for hver dag så det er lettere å få litt ideer og inspirasjon selv.

Frokost: Tyrkisk yoghurt med nøtter, kokos og litt havregryn.
Lunsj: 2 Knekkebrød med gulost, serano skinke og agurk, med protein te.
Middag: Salat med kylling og fetaost.
Mellommåltid: En farsekake.
Kvelds: Omelett med krydderost og pølser.
 


Normalt pleier jeg å spise mellommåltid mellom lunsj og middag, men i dag ble det veldig tidlig Middag og derfor mer naturlig å spise litt mellom middag og kvelds isteden.

Deilig start på uken:)
i morgen er det i gang med trening også!

 

Skrevet 13.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Det er helt utrolig hvor kjip man kan føle seg etter jula. Det er først en god følelse av en fantastisk julefeiring og feire. Så kommer hverdagen, et par ekstra kilo man har lagt på seg og et enormt søtsug etter litt for mye godt i julen. Jeg bestemte meg for forrige mandag at nå er det skjerpings, men ser at helgen har blitt fylt med øl, kaker og diverse "dritt" mat. Det gjorde at selvfølelsen når jeg la meg i går ikke var spesielt bra. Det hater jeg. Kroppen bruker tid på å vende seg til og av forandringer, så nå trenger jeg en kick start for å være fokusert og minne kroppen på at nå er det tilbake til hverdagen igjen. Derfor skal jeg nå kjøre et par strenge uker og det merker jeg skal bli utrolig deilig! Jeg tenkte i den forbindelse at jeg også skulle dele en oppsummering hver dag om hva jeg spiser. Da er det lettere for meg å være bevisst og lett for dere å få inspirasjon til sunne hverdager. Så hvis noen vil være med på en slags 2 ukers streng #lavkarbo challange er det utrolig gøy! 
 

Skrevet 13.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4

 

Følte meg plutselig litt kreativ en morgen og endte med en improvisert amerikansk pannekake røre med blåbær. Utrolig mettende, utrolig godt og så sunt.
Hva er vel ikke bedre enn det?


Til to pannekaker trenger du:
♥ 2 egg
♥ 1 ss kokosmel
♥ 1 ss havregryn
♥ 1 strøken ss splenda
♥ 2 ss blåbær (jeg brukte fryste)
♥ 1/2 dl fløte
♥ 2 ts fiberhusk

Pisk sammen splenda og egg luftig. Tilsett deretter resten utenom blåbærene. Vend inn blåbærene til slutt. La røren svelle i ca 10 min. TIPS! lag røren når du våkner og la den svelle mens du er på badet. Stekes med litt smør og serveres med rømme og litt splenda over!

Denne frokosten kan du leve på en stund utover dagen,
så det er virkelig en perfekt start:)Skrevet 08.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1


En enkel og perfekt kveldsmat eller hvis du trenger en rask middag. Fransk toast med krydret kalkunskinke og ost. 

DU TRENGER:
4 skiver lavkarbobrød
2-3 egg
Krydret kalkunfilet
Revet ost
Salat og rømme 

Pisk sammen eggene med litt salt og pepper. Dypp skivene godt i blandingen og press litt på de så eggene trekker godt igjennom skivene. Stek i pannen med litt smør. 

Når de er gjennomstekte senker du varmen og strør over revet ost. Legg deretter på skivene med kalkun og vend. Stek på svak varme til osten har smeltet.

Server med litt salat og rømme! 
Namnam!

Skrevet 07.01.2014. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1


Det blir mye tung mat i julen og da får jeg et kjempe behov for å spise noe lettere innimellom. Lagde dette til mamma og meg her om dagen og det passet perfekt! Om du ikke har prøvd Squash pasta eller fylt tomat ennå, må det prøves. Jeg har blitt litt forelsket!

Du trenger:
♥ Krydret kyllinglår
♥ Små tomater
♥ Tine urtekremost
♥ Squash
♥ Smør
♥ Salt, pepper og hvitløkskrydder

Sett kyllingen i ovnen til den er gjennomstekt (ca 20-25 min) på 175 grader. Kutt opp tomatene i to og fjernlitt av innholdet med en skje. Fordel deretter ost i alle tomatene og strø over hvitløkskrydder. Stek deretter i ovnen i va 10 min. Skjær skiver av squashen med ostehøvel og kutt deretter skivene i strimler. Stek i panna med smør, salt og pepper. Det er veldig smaksak hvor lenge du vil steke de, jeg liker de best når de fortsatt har grønnfargen sin men har blitt helt myke. (ca 5 min)

Perfekt hverdagsmiddag med herlige smaker :) 

Skrevet 19.12.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

 

Man skal virkelig kose seg i juletiden. Det er jo det julen handler om - slappe av og kose seg med venner og familie. Hvertfall for meg! Men, julen bringer også med seg mye mat, fet mat og en god dose søtsaker. Men man kan kose seg godt, uten å gå på en skikkelig kilo smell. Siden jeg er veldig bevisst på mat i hverdagen merker jeg fort når jeg skeier ut eller koser meg med annen mat at jeg blir veldig fort mett og utrolig stinn. Jeg kan også bli litt uvell. Spesielt i julen. Jeg ELSKER julemat og hele kosen rundt denne tiden, men jeg elsker på ingen måte følelsen av å hele tiden være stappmett og føle at kiloene kaster seg på uten at de egentlig gjør det. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen gode råd fra Fedon Lindberg og julekos og juleselskaper. 

♥ Ikke sult deg på forhånd selv om du vet at du skal spise treretters middag eller koldtbord på kvelden. 
♥ Sørg for at du spiser tilstrekkelig med proteiner tidligere på dagen og vær spesielt oppmerksom på å velge lavglykemisk mat på forhånd.
♥ Forsyn deg godt av fisk, kjøtt og grønnsaker til middag.
♥ Ta én potet istedet for 3 store, eller evnt. en liten porsjon med pasta eller ris. 
♥ Drikk vin til maten istedet for øl, lettøl eller alkoholfri øl.
♥ Smak for all del på desserten!
♥ Velg drinker av hvitt eller brunt brennevin fremfor søte likører eller drinker.
♥ Velg kaker bassert på nøtter og sjokolade, eller frisk frukt fremfor hvetebakst og sukkerbrød.
 Og litt julestemning med bilder fra desember i fjor...


Så, en liten konklusjon. KOS DEG og nyt juletiden, men hver litt bevisst på hva som havner på tallerken din! 
Vinn vinn situasjon :) 

Skrevet 04.12.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
6

 

Det finnes ikke noe bedre enn å føle at man virkelig har gjort et godt kjøp. Jeg elsker smoothie og har savnet VELDIG en blender, men med dårlig erfaring med blendere tidligere har jeg ikke fått meg til å kjøpe noen. Så kom jeg over den fantastiske Smoothie Twist Blender'n til OBH Nordica. Det er en slags mini blender med to flasker som du lager drikken direkte i. Helt genialt. Jeg har v?rt spent på om den i det hele tatt ville fungere og det gjorde den absolutt. Så enkelt og raskt. Og det beste av alt, du bare drar med deg flasken dit du skal, eller kose deg med den hjemme så klart :)Så, hallo mange sunne deilig smoothier!

 

Skrevet 29.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
4

Det er Thanksgiving og med en kjæreste som har bodd i USA et år og er generelt veldig glad i landet, ble det kalkun på menyen i dag. Fløtesaus, søtpotet og selvfølgelig kalkun er tre typiske ting, så med litt egen vri ble det en veldig innafor, sunn og god torsdagsmiddag! Thanksgiving inspirert ;)

Du trenger:
♥ ca 400g Kalkunfilet
♥ Salt, peppet, hvitløkspepper og urtekrydder

Søtpotetmos:
 ♥ 2 store søtpoteter
♥ 1 dl fløte
♥ 2 ss smør
♥ salt og pepper

Fløtesaus:
♥ 2 dl fløte
♥ 3 dl vann med 1 kyllingbuljong
♥ Kraft fra stekeposen
♥ Salt og pepper 
♥ 2 ts jbkm
 
♥ Brokkoli Det var tilbud på en stor kalkunfilet på Meny så jeg valgte å dele den i tre, det ble ca 450 g på det stykket vi hadde. Denne hadde allerede litt marinade men jeg satte litt mere smak med hvitløkspepper, urtekrydder, salt og pepper. Deretter stekte jeg den på 180 grader i stekepose i ca 40 grader. 

Skrell søtpoteten og kutt den i biter. Kok til de blir møre (5-10 min). Bruk en stamp (om det er det det heter) eller stavmikser så det blir til mos. Rør deretter inn 2 ss smør og fløten. Smak til med salt og pepper. 

Kok 3 dl vann, rør deretter ut kyllingbuljongen. Tilsett fløten og kraften fra stekeposen. Rør godt. Tilsett deretter jbkm og gi det et oppkok. Småkok i ca 5 min. Smak til med salt, pepper og hvitløkspepper.

Server det hele med brokkoli. Smaker herlig med tyttebær til :)Og, med et glass vin ble det en veldig koselig torsdagsmiddag!
Hverdagsglede <3

Skrevet 28.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
4


Ingen ting er som en skikkelig start på dagen! Med god og sunn frokost, God Morgen Norge og soloppgang. Det er så vakker himmel på morgen nå for tiden, at man blir jo helt forelsket! En god start på dagen er viktig. Havregryn er perfekt til dette og gir deg det kroppen trenger. I tillegg metter det godt og lenge. I dag gjorde jeg en miks med nøtter og jordbær. Sammen med en kopp kaffe er det himmelsk :)Havregryn har lav GI og er langsomme karbohydrater, derfor gir det deg den energien du trenger og metthetsfølelse lengre. Kroppen bruker lang tid på å bearbeide det, som gjør det til en perfekt frokost :)

 

Skrevet 27.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
2


En omelett som passer perfekt til søndag morgen ...

Til to personer trenger du:
1 pk bacon i skiver
4 egg
8 ss kremfløte
Skiver av brie
Skiver av gulost
Salt og pepper
Gressløk 

Miks sammen egg og fløte, salt og pepper. Kutt bacon i små biter og stek til de blir crispy i pannen. Ta de ut av pannen, hell i eggeplantingen og legg skiver av ost og brie på toppen. Strø bacon og gressløk over og stek med lokk på middels varme til den er gjennomstekt. 

Deilig frokost :)

 

 


 

Skrevet 14.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
0

Mamma lager en helt fantastisk tomatsuppe som er både lavkarbo og sunn. Har prøvd å fange opp hvordan hun gjør det så mange ganger nå men siden det er en slags "man tar hva man har" suppe så har det somregel blitt litt glemt underveis. MEN, spiste den igjen nå og den ble like fantastisk og denne gangen skrev jeg ned det som ble gjort. Den er laget med en basis også setter man ekstra smak med det man har i skapet egentlig. Dere kan selvfølgelig gjerne følge hele oppskriften, men det er veldig lov å sette sin egen liten vri på den såklart. Oppskriften er stor, så det blir mye mat. Derfor passer den perfekt hvis man vil lage noe raskt og godt til storfamilien, eller enda bedre, fryse den ned. Den er like god å varme igjen og blir da til en veldig enkel løsning for travle hverdager. Neste gang blir det like stor posjon på meg hjemme så jeg kan har litt reserveløsninger i fryseren :)

DU TRENGER:
4 stangselleri
4 gulerøtter
1 liten løk
Litt olje
1 liter vann
2 terninger buljong
2 pk hakkede tomater med hvitløk og basilikum
3 ss tomatpurre
1 boks fløte
2 ss rømme
Salt, pepper og hvitløkspepper
Evnt. litt chili for sterkere smak
 

Kutt grønnsakene i små biter og fres i kjelen med litt olje til det blir blankt. 

Tilsett så 1 liter vann og 2 terninger buljong. La det putre på middels varme i ca 5 minutter til alt har blitt mørt. Tilsett så hakkede tomater og tomat purre og bland godt. Så tar du en stavmikser og knuser alt så det blir godt blandet og mikset sammen til en jevn suppe. Så gir du det et oppkok før du tilsetter fløten og rømmen. Gi det et oppkok igjen og suppen er klar :) 

Rør godt og smak til med krydder, salt og pepper. Server gjerne med kjøttboller, kokt egg og rømme.
NAM!!

 

 

Skrevet 12.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Det mange spør meg om når jeg forteller at jeg går på lavkarbo er - men hva spiser du? egg og bacon? Mange har et veldig vridd syn på kostholdet etter utallig hets i media. Men, spiser på ingen måte egg og bacon hver frokost og drikker fett til lunsj, tvert imot. Men, det skal sies, det kan være vanskelig å vite hva man skal spise. Hvordan man skal sette sammen dagen og hvordan man skal unngå fristelser eller søtsuget. Det handler først og fremst om GOD planlegging i starten. Sett deg ned dagen før og legg en plan for frokost, lunsj og middag. I tillegg kan du finne en løsning på noe å ha i vesken eller på jobb som mellommåltid, så du lett kan redde situasjoner hvor sulten kommer for fullt eller man rett og slett bare har lyst på noe. Når man over litt tid da har hatt en variert meny hver dag og fått utforsket diverse retter kommer ting av seg selv etterhvert. Da trenger man ikke planlegge så nøye lengre.

Jeg tenkte jeg skulle gi noen forslag på hverdagsmenyer fremover. En typisk lavkarbo dag for meg. Jeg er en jente som har alt for mange baller i luften av gangen så det er på ingen måte noe krevende retter, men med god variasjon. Og for å starte med skikkelig inspirasjon har jeg slengt sammen en collage av noen av mine lavkarbo hverdagsretter :)FROKOST:
2-3 store ss med gresk/tyrkisk yoghurt
1 ts splenda 
En neve havregryn
1 liten neve knuste valnøtter
Blåbære
 

LUNSJ:
2 hjemmelaget knekkebrød
Kremost 
Kjøttpålegg
Agurk
Klementin
(Husk pålegg med knekkebrød på - ikke omvendt)

MELLOMMÅLTID:
Proteinbar med en kopp kaffe

MIDDAG:
Filet av laks eller ørret
Kremost
Sitron
Hvitløkspepper og salt
Smør
Squash 
Rømme

Skjær et snitt i fisken og fyll med kremost. Stek i ovnen på 180 grader i 12-15 min. Skjær squashen med ostehøvel og så i strimler. Stek i pannen med smør, salt og pepper. Dette blir nydelig squash pasta. Server med rømme og sitron. 

MELLOMMÅLTID/KVELDSMAT:
2 kokte egg
2 skiver brie
1 stor kopp te 


En deilig dag på lavkarbo med masse godt!

Skrevet 08.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

For et par uker siden var jeg på et foredrag om stabilt blodsukker. Jeg har jo nå spist lavkarbo i over 3 år og har trives utrolig bra med dette, men etter jeg begynte å trene og etter jeg har nådd en vekt jeg er fornøyd med syntes jeg det har vært litt vanskelig å finne en ting imellom. Kroppen min trives veldig godt med lite inntak av karbohydrater, men jeg har hatt lyst til å finne ut mer om balanse i kostholdet. Etter dette møte satt jeg igjen med en skikkelig AHA opplevelse. Jeg har aldri fokusert på dette med stabilt blodsukker og på ingen måte forstått hva det gjør med kroppen min. Kosthold basert på stabilt blodsukker er jo veldig rettet mot lite og riktige karbohydrater så jeg kjente meg mye igjen på matpraten, MEN mangler man nok inntak av fett og proteiner vil fortsatt blodsukkere være ustabilt. Derfor har jeg brukt noen uker nå på å sette meg mere inn i dette, lagt om kosten litt og har en haug med inspirasjon jeg gjerne vil dele med dere. For å starte med dette tenkte jeg og skrive en liten introduksjon.

Det jeg først ikke visste var som sagt hva ustabilt blodsukker gjør med meg. Høyt blodsukker gjør deg nemmelig trøtt og slapp, tørst, gir deg humørsvingninger og hyppigere infeksjoner. Dette går også utover vekten din. Flere av eksemplene som ble brukt var ikke matvaner jeg kjente meg så igjen i på et lavkarbokosthold, men det ga meg likevel en oppvekker. Det var mye mat som inneholder MYE mer sukker enn hva jeg var klar over. Jeg har ikke vært så nøye på "rein" mat og lage alt fra bunn, men det endret seg! Det er så mange ferdig produkter som inneholder store mengde sukker som man ikke vet om. Det som ofte skjer er at når man har lavt blodsukker får man behov for å spise noe. Noen stapper da i seg en sjokolade eller lignende. Da skyter blodsukkeret i været som utløser insulin. Har man for eksempel spist en sjokolade, gir det deg energien du trenger i kanskje 10 minutter og blodsukkeret faller igjen. Kroppen har fått den energien den trenger men fettlageret er fortsatt åpent - 24 timer i døgnet. Det du da spiser etter denne sjokoladen eller annet som inneholder mye sukker, lagrer seg i fettlageret ditt og sånn fortsetter dagen i jojo form. Det jeg har kjent mest på er trettheten og lite energi til tider. Som en jente på 24 år bør det ikke være behov for en ettermiddagslur eller følelsen av å ikke orke. 

Siden jeg over lang tid var overvektig før jeg startet på lavkarbo, er jeg veldig glad for å kunne spise en kominasjon av lite karbohydrater men med et stabilt blodsukker. Jeg har aldri hatt så stabil vekt som nå, så dette er såklart noe jeg vil fortsette med. Men, jeg har nå begynt å fokusere på dette med "riktige" karbohydrater også. Mat med lav glykemisk indeks. Altså langsomme karbohydrater som vi gjerne finner i fullkornsprodukter, grønnsaker, frukt og bær og fiberrik mat. Dette er mat jeg har hatt litt strengere regler på tidligere. Prinsippet er enkelt. Som Fedon Lindberg forklarer er dette et typisk middelhavskosthold hvor det er fokus på å spise: olivenolje, grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frø, fullkorn, ost, yoghurt og kjøtt, fugl eller fisk mens mengden raske karbohydrater som, - som pasta, rist, fint brød og fin bakst, poteter og sukker, - reduseres. En ting jeg nemmelig ikke var klar over var at for å ha et stabilt blodsukker må du få i deg litt av alt - karbohydrater, fett og proteiner. Så, jeg har nå fokus på å spise mat med lite,-/langsomme karbohydrater blandet med naturlig fett og mye proteiner.  

Det er viktig med innholdsrike frokoster for en god start på dagen og ikke la det gå mer enn 4 timer mellom hver gang du spiser. Føler du et sug for noe å spise kan du foreksempel ta et eple som mellommåltid sammen med litt nøtter. Da har du karbohydratene i eplet og proteiner og fett i nøttene. Suget blir slukket og blodsukkeret holder seg stabilt :)Så, jeg håper dere vil følge med videre. Mange oppskrifter, råd og erfaringer skal hverfall fortsatt deles! Neste innlegg om dette, tenkte jeg skulle være rundt hva jeg spiser i løpet av en dag. Hvordan en typisk hverdagsmeny ser ut for meg. Etter forespørsel om dette håper jeg det er noe dere vil like :)

 

 

 

Skrevet 06.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3


Ingenting er som en god start på dagen med skikkelig frokost. Jeg elsker kombinasjonsfrokoster så man kan kose seg med mange ting man liker. Akkurat som denne!  

Alt du gjør er å koke 2 egg. Så spiser du de sammen med noen skiver brie - NAM. Så blander du 2 gode spiseskjeer med tyrkisk/gresk yoghurt i en bolle sammen med en liten skje splenda (om du ønsker). Del en klementin i biter, knus en neve valnøtter strø over sammen med litt blåbær. 

Deilig start på dagen <3

 

Skrevet 06.11.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Det er ikke så ofte jeg spiste pai før jeg begynte på lavkarbo og har ikke spist det etter jeg begynte på det heller, før i går. Pai er jo egentlig utrolig godt, så jeg har hatt lyst til å prøve det lenge nå. Derfor ble det pai med brokkoli og bacon lavkarbo style, i går. Det var faktisk utrolig godt, og det blir absolutt ikke siste gang. Så enkelt å greit å lage. Neste test blir å lage en bærpai. Det må jo bare bli himmelsk. Her er hvertfall oppskrift på Fredagspai aka Marthine. PS! denne er også glutenfri!

Du trenger:

Bunn:
♥ 150 g smør
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 eggeplommer
♥ 2 dl pofiber
♥ 2 ss fiberhusk
♥ Liff salt

Fyll:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 egg
♥ 1 dl kremfløte
♥ 100 g philadelphiaost naturell
♥ Salt og pepper
♥ Brokkoli
♥ Baconterninger
♥ Soltørkede tomater
♥ Reven ost
♥ Urtekrydder

Smelt smøret på svak varme. Bland godt sammen alle ingrediensene til bunnen så det blir en jevn deig. Smør en paiform og fordel deigen jevnt utover og opp kantene i formen. Prikk litt med en gaffel i bunn og stek i ovnen på 200 grader i ca 5-7 minutter.

Pisk sammen egg, fløte, salt, pepper og philadelpia ost så det blir en jevn røre. Del opp brokkoli i små biter og ferdel det utover paiformen sammen med soltørkede romater, bacon og reven ost. Strø over urtekrydder. Hell til slutt over eggeplandingen og stek videre i ovnen i ca 20 minutter. Server gjerne med salat og rømme!
NAMNAM 

Skrevet 03.08.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Jeg har lagt ut denne oppskriften før, men siden det har blitt min favoritt pizza oppskrift deler jeg den like så godt igjen.
Dette er perfekt helgekos for meg og blir det noe igjen, smaker det supert til lunsj dagen etter! 

Du trenger: 

Bunn:
  4 egg

  3 ss kremfløte

  2 ss olje

  1 ts bakepulver

  2 ss fiberhusk

  2 dl reven ost

  2-3 ss malte sesamfrø
♥  Litt salt og oregano 

 

Fyll:
♥  Tomat purre
♥  Reven ost
♥  Pølser 
♥  Kjøttdeig
♥  Mais 
♥  Krydder
♥  Oregano
♥  Fløte

 

 


Miks sammen alle ingrediensene til bunnen utenom osten og fiberhusken. Når det har blitt en jevn røre blander du inn fiberhusken forsiktig og til slutt den revne osten. La deigen hvile i ca 10 min. Fordel den så utover et stekebrett. NB! Den fyller ikke hele brettet. Stek i ovnen på 200 grader til den har fått en gylden topp. Bland sammen tomatpurre og jevn den ut med litt fløte så det blir en jevn tomatsaus. Tilsett litt salt, pepper og oregano. Stek kjøttdeig og kutt opp resten av fyllet. Fordel utover den stekte bunnen og stek igjen til osten har blitt gylden. 

 

Smaker herlig med litt rømme :)

 

 

 

Skrevet 31.07.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
0

 

En god og enkel fiskemiddag med en twist. 

Du trenger:
♥ Fiskeburger av sei 
♥ Remulade (gjerne til fisk) 
♥ Lavkarbo brød
♥ Ost

Mammas agurksalat:
♥ 1 agurk
♥ 1 dl eddik 7% 
♥ 1,5 dl vann
♥ 2 strøkne ss splenda
♥ 1 ts salt
♥ Pepper 

Kutt opp skiver av hele agurken med en ostehøvel. Ha det i en bolle. Blans sammen resten av ingrediensene i en annen bolle. Smak til med pepper og evnt mer splenda. hell over agurkskivene og sett salaten i kjøleskapet. 

Stek fiskeburgerne på mellom varme med meierismør. (Disse er også supre på grillen) Skjær tynne skiver av lavkarbo brød, jeg bruker "Ingers Lavkarbobrød". Legg så osteskiver og deretter de ferdigstekte fiskeburgerne over. Server med remulade og agurksalaten. Jeg brukte en remulade som var laget spesielt til sjømat.Herlig fiskemiddag i en fei 

 

 

Skrevet 27.07.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
4

 

Det er så herlig følelse å være motivert til å trene, føle behovet for å reise til treningsstudio og se resultater av det man jobber for. Det er viktig å sette seg realistiske mål. Jeg hadde et mål om å føle meg vel i bikini denne sommeren, men ser at målet må hoppe videre til neste bikini sesong. Jeg startet med treningen for fullt i januar, men har vært igjennom to perioder med sykdom, i tillegg til at jeg har brukt mye tid på å utforske. Det å ha så fokus på styrketrening, har jeg aldri hatt. Det er mye å sette seg inn i, forstå og prøve ut. Jeg syntes det er utrolig spennende, men det tar naturlig nok også tid. Det skal det også ta. Jeg har også vært nødt til å legge om tankegangen litt. Etter flere år på lavkarbo nå, føler jeg at jeg har kontroll over vekt og mat. Jeg fikk raske resultater og klarte å spise meg ned 23 kg uten noen form for trening. Det å da stramme opp denne magen som bærer preg av at den har hatt en del kilo ekstra, har jeg ikke kontroll over. Det tar tid og det har jeg skjønt at det også skal ta. Men, jeg prøver å ikke henge med hodet. Selv om jeg gjerne skulle nådd målet mitt til bikinisesongen i år, er jeg utrolig glad for å nå ha hatt en stabil vekt i nesten 2 år. En vekt jeg trives med. Følelsen av å våkne opp på morgen, og føle seg vel i det første man tar på seg, er en herlig følelse. Jeg har mine dager jeg også, men overgangen fra 3 år tilbake hvor jeg skiftet 15 ganger før jeg gikk ut døra, med en dårlig selvtillitt som tok mye av hverdagen - til nå, er stor. Det er noe jeg virkelig har trengt og er utrolig glad for at jeg har klart. Jeg snakker sikkert alt for mye om kosthold og trening til venner og folk rundt meg, men jeg merker jeg må være fokusert og vil være fokusert. Det er sånn jeg nådde mine første mål og det er sånn jeg vil nå mine neste!
  

 

 

Skrevet 26.07.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0


Prøvde meg på salat med laks for første gang i går og det blir absolutt ikke siste.
Så utrolig friskt og godt, rett og slett perfekt sommermat!


Du trenger:

  • Laksefilet
  • Jordbær
  • Mango
  • Sukkererter
  • Frisk salat
  • Pinjekjerner
  • Sesamfrø
  • Idun mango og chilli dressing
  • Salt og pepper


Stek fisken i forvarmet ovn på 200 grader i ca 12-15 min, med litt salt, pepper og sesamfrø på.
Skjær jordbær, salat, mango, sukkererter og salat i biter på et fat eller en tallerken.
Strø over pinjekerner. Når fisken er ferdig deler du den i biter og legger på toppen. Til slutt heller du over litt mango og chillidressing. NAM!!


Ny sommerfavoritt? :)Skrevet 19.06.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
0


Elsker og hater trening på mandager! Alltid utrolig tungt og komme i gang men en utrolig bra start på uka. Anniken skal kjøre en uke med treningsprogrammet hennes på meg snart så trener meg litt opp til det nå. Ettersom det er et 6 dagers program og Anniken nettopp graduerte fra krigsskolen;) apropo det, hatt en helt fantastisk helg i Trondheim med Get Together, ball, graduasjon og sleepover i nye huset til Anniken. Skal dele bilder så fort jeg har mac'n på plass igjen. Det er nemmelig en annen sak. Mac'n har valgt å ta kvelden så nå er en stk ny på vei i posten! Så over til overskriften, hva er vel ikke bedre enn å starte uka med burger og hjemmelaget hamburgerbrød?


Bland sammen 100g kremost, 2 egg, 1,5 dl sesamfrø, 2 ts bakepulver, 2 ts fiberhusk, litt salt, pepper og urtekrydder. La røra hvile i ca 10 min. Fordel fire deler ut på et stekebrett og stek på 150 grader i ca 10-15 min eller til de blir gyldne. Server meg godt kjøtt og favoritt tilbehøret ditt:)


Håper dere har hatt en fin helg:)Skrevet 17.06.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Jeg har prøvd meg på lavakrabo lasagne før men da kuttet jeg skiver av squash med kniv. Da ble skivene veldig tykke og derfor veldig mye squash smak. Ble rett og slett ikke kjempe imponert. Nå derimot, har jeg funnet en ny supermiddag. Med ny justert oppskrift, ble det rett og slett en ny favoritt til helg kos! 

Du trenger:
(2-3 pers)

1 squash
1 pk kjøttdeig
1 glass tomatpurre (lite glass) 
1-1,5 dl fløte
 1 boks cottage cheese 
Reven ost
Salt, pepper, hvitløkspepper og utrekrydder
Salat 
Rømme

Først skjærer du skiver av squashen på langs med ostehøvel. Fordel alle skivene utover tørkepapir og salt godt. La de ligge i ca 30-40 min så vannet trekkes ut. Stek kjøttdeigen og bland inn tomatpurre. Tilsett så fløten og kryddere så du får en jevn blanding. Tørk av vannet på squashen så de blir "tørre". Fordel derretter lag med kjøttdeig, squash og cottage cheese to ganger og topp med reven ost. Jeg brukte en kvadratisk ildfast form. Pass på så ikke formen blir for stor. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i 25-30 min.
Server med litt salat og rømme:)
NAMNAM!

 

Skrevet 10.05.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
3

Prøvde ut en oppskrift fra den nye kokeboka jeg har kjøpt, fristende lavkabo! Det er virkelig mye fristende lavkarbo der og enkle oppskrifter som er lett å slenge sammen i hverdagen. I tillegg er det mange fine dessert og snacks oppskrifer. Jeg ville prøve ut en "Kaffekos" oppskrift, med litt justeringer ut i fra det jeg hadde i skapet :)

Du trenger:

♥ 2 eggeplommer
♥ 1 dl fløte
♥ 1 ss splenda
♥ 1 ts vaniljeessens (evnt 1/2 ts vaniljepulver)
♥ 50 g smør
♥ 70% sjokolade
♥ 2 plater gelantin

Legg gelantin platene i kaldt vann. Kok opp eggeplommene, fløten, vaniljen og splenda. La det koke i noen få minutter til den tykner. Ta kjelen av plata og rør inn smøret. Til slutt klemmer du vannet av gelantinplatene og rører inn i kremen til den blir jevn. Avkjøl. Når kremen er kald lager du små topper og dupper de i smeltet sjokolade. Jeg brukte en t-skje til å helle over da toppene ikke hadde blitt faste nok. Man kan evnt la de stå litt i kjøleskapet først og deretter duppe de i sjokoladen. 


Sett de til avkjøling i kjøleskapet!
Smaker perfekt til en stor kopp kaffe:)


Skrevet 09.05.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
2

 

Endelig fikk jeg prøvd ut en oppskrift på boller. Har vært utrolig spent på hvordan de kom til å smake og tenkte at med sjokolade må de bare bli enda bedre. De smakte mye bedre enn jeg hadde sett for meg, rett og slett kjempe godt! Så dette blir absolutt en gjenganger i huset her:) Neste gang skal jeg doble oppskriften!

Du trenger:
(til 4 boller)

1 egg
2-3 ss splenda
2 ss fløte
2 ss kardemomme
3 ss kesam
1 toppet ts bakepulver
1 klype salt
50g smør
80g mandelmel
2-3 ss fiberhusk
70% sjokolade 

Pisk godt sammen splenda og egg så det blir luftig. Tilsett så fløten og kesam. Bland det tørre og smelt smør. Ha deretter det tørre i egg blandingen og til slutt blander du i smøret. Kna deigen sammen så det blir en jevn konsistens. La den hvile i 15 min. Etter deigen har fått hvile deler du den i 4 like store deler. Brekk biter av sjokolade og legg en bit inn i hver bolle. Lag deretter fine kuler av deigen. Stekes på 180 grader i 20-25 min. Smaker EKSTRA godt når de fortsatt er lune!NAMNAMNAM!

 

Skrevet 02.05.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
5

 

Har prøvd ut en nydelig middag i dag. Leitet etter litt inspirasjon i går og fant masse godt på siden til Fotballfruen. I dag prøvde jeg ut laks i lime- og karrisaus med squashpasta til. Så mange gode smaker og sååå enkelt og raskt. Her har dere oppskriften:

Du trenger:

♥ 3-4 filet med laks (ben- og skinnfri)
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 terning fiskebuljong
♥ 1 ts dill
♥ 1ts karri
♥ 3 ts tomatpurre
♥ Saften av en halv lime
♥ 1 squash
♥ Smør, salt og pepper 

Hell fløten i en kjele. Tilsett buljongen og krydderet under oppkok. Når buljongen er godt rørt ut tilsetter til saften av en halv lime og smaker til med salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form og hell sausen over. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i 12 min. Mens fisken er i ovnen lager du squash pastaen. Skjær skiver av squashen med ostehøvel og kutt deretter lange strimler. Stek i pannen med smør, salt og pepper. Jeg brukte en god spiseskje med smør så de ble litt smørdampet. Pass på at du ikke steker de for lenge så det fortsatt er litt spenst i de :) 
NAMNAMNAM er alt jeg har å si!
En ny favoritt :)

 

Skrevet 30.04.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
12

 

I dag ble det en veldig på sparket middag alà "man tar det man har". Det endte med en veldig god sandwich med tacokjøtt som jeg tenkte jeg skulle dele!

Du trenger:
(til 2 personer)

4 tynne skiver lavkarbo brød
Reven ost 
Kryddersmør
Tacokrydder
2 nakkekoteletter
1 Avokado
Rømme
Mais
Salat
Salt og pepperSmør krydderost på brødskivene og strø reven ost over, stek i ovnen på 180 grader til osten har smeltet. Skjær kjøttet i små biter og stek i pannen. Strø så over krydderet sammen med 0,5 dl vann. La det steke på svak varme i ca 5 min. Del avokadoen i biter og knus med gaffel til det har blitt en jevn konsistens. Bland inn salt og pepper og 1 ss rømme. Server med mais, salat, guacamolen og rømme!


Go' middag dagen der på, på 10 minutter :)
Namnam! Skrevet 28.04.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 12 kommentarer
5

 

I dag ble det hjemmelaget hamburgere til middag og det kunne ikke passet bedre! Deilig med litt skikkelig kos midt i uka og enda bedre å kunne spise hamburgere med god samvittighet. Dagene og hverdagen har gått i ett i hele vinter så det har blitt veldig få middager sammen, derfor er det deilig å endelig få laget litt mat fra bunn av :)

DU TRENGER:

Lavkarbo brød
Agurkmix
Salat
Ost
Bacon
Dressing

Kjøttdeig
Hvitløkspepper
Urtekrydder
Salt
Egg 

Bland kjøttdeig, krydder og egg godt sammen så det blir en jevn masse. Del i fire og lag boller som du klemmer til passe tykkelse så du får fire fine hamburgere. Stek de gyldne på hver side og la de hvile i panna. Server med tynne skiver av lavkarbo brød, stekt bacon, ost, salat, dressing og agurkmiks. NAM!
 

Har laget flere varianter av lavkarbo burgere før men må si at dette er den beste så langt med hjemmelaget hamburger, så enkelt som lavkarbobrød og godt tilbehør :) I tillegg er det en rask middag som er lett å slenge sammen!

 

Skrevet 16.04.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 5 kommentarer
2

 

Det har kommet en del ferdigposer med lavkarbo blandinger - kaker, vafler, brød og knekkebrød. Det er jo alltid spennende å teste ut! Og finner man noen som er gode, er det jo utrolig deilig å ha noen lettvint løsninger i farta. Karbolett brownie fra Idun var uten tvil en slik en smart en å ha i skuffen. Smaker nydelig til en kopp kaffe og perfekt hvis du får noen venner over til kveldskos. Jeg syntes den var best kald dagen etter. Det er en god mengde smør som skal i røra, så varm ble den veldig bløt. Men kald var den perfekt myk og god smak! Skikkelig konfekt kake. Neste gang skal jeg prøve den med nøtter :)
Så, denne er verdt å teste ut :)Skrevet 22.02.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Jeg har bare lyst til å rope litt høyt, av glede. Det er så mye spennende som skjer om dagen! Og enda mere spennende skal skje. Merker jeg gleder meg spesielt til Stockholms messa nå. LOADS of inspiration, interessante møter og mange nyheter. I dag hadde vi en leverandør på besøk, eller, det ble en leverandør. Jeg sier bare industrielle møbler og vintage skinn. DET er ikke feil. Skal vise noen flere bilder litt senere. Imens får dere se så snille de var som ga oss skinn mobiletui. Små gleder i hverdagen :)

Så til den andre delen av overskriften. Et lite tips til en rask og god middag. Noen dager har man ikke tid til å lagelage middager, som i dag, og da er dette perfekt. Så enkelt som 2 kyllinglår, en avokado i biter, feta ost med soltørkede tomater, litt pepper og salt og en spiseskje rømme til. I tillegg til at det går fort å lage, er det heller ikke spesielt dyrt. To fluer i en smekk? Nå er det tid for min første time med corebar! Ble anbefalt den av min personlig trener så da må jeg jo prøve.
Har lagt opp ukene til å ha to styrke dager og 1-2 kondisjons dager. Kondisjonsdagene vil jeg bruke på saltimer så da starter oppdraget å finne timer jeg vil følge :)Skrevet 23.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
0

 

Med mye som skjer i januar er det så deilig med noen fridager innimellom. Som i dag. Har hatt en kjempe slækk morgen og kosa meg med deilig frokost, kaffe og sofaen. Når jeg har fri elsker jeg å unne meg det lille ekstra! I stedet for å ta frokost på fjøla, lager jeg meg noe godt og tar meg tid til å nyte det. Akkurat det gjorde jeg i dag! Nå som jeg er i en periode hvor jeg har mye fokus på riktig mat og trening, syntes jeg det er enda viktigere å variere. Man kan gå fort lei hvis man går i et fast mønster. Det er selvfølgelig kjempe viktig med rutiner og planlegging, men med så mye god og riktig mat man kan lage, kan rutiner plutselig bli litt mer spennende. Det trenger ikke være noe avansert i det hele tatt, som for meg i dag. Jeg mikset sammen litt crusli, friske blåbær og vaniljekesam. Man kan forresten gjerne strø litt kanel over for litt ekstra smak! Også smaker det selfølgelig ekstra godt med en stor kopp te eller nybrygget kaffe vedsiden av. Nå er det på tide å være litt flink også. Jeg sier bare vasking, oppvask, rydde og ordne (TJOHO) før time med personlig trener etterpå! Det skal bli utrolig deilig å få spikret et fast treningsprogram og få litt mere råd. Har aldri vært flink til å trene fast over lang tid, noe jeg vil gjøre noe med nå. Derfor trenger jeg noen gode råd og veiledning :)

 

 

 

Skrevet 16.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
3

 

Kom plutselig på i dag at jeg har veldig mye å glede meg til fremover, er ikke det deilig? Elsker å ha ting å se fram til, det gjør plutselig alt som ikke er så kult i mellomtiden mye bedre! Til helga stikker jeg til søte Ingrid. Tross feil side av vannet gleder jeg meg til å endelig få se hvor hun holder til. I tillegg kommer mamma på fredag for jente kveld og sushi! Så skal jeg til enda en søting, Anette, i OSlo neste uke. Hun havnet jo der for et år siden også har jeg enda ikke fått vært der, så da blir det tigerstaden, kafe, jentehygge og shopping. I tillegg starter jeg februar på skikkelig vis, med jente weekend i London! Makan som jeg gleder meg til å se herlige mennesker. Og dagene før det er det klart for Stockholms messa og et tonn med insirasjon, ideer og viktige møter! So, hello happy times. 

Ooog, forresten. Et lite tips mens jeg er i gang. LUNSJ. Alltid litt vanskelig, syntes jeg hvertfall. Går fort lei, så liker å variere. I dag tok jeg med meg naturell yoghurt, litt splenda, nøtter og crusli. Selv om det er en del karbo i crusli, så bruker man det bare som strø over yoghurten, så det funkerer kjempe bra! Skal prøve å lage det selv når motivasjonen til det faller inn;) I mens er dette et VELDIG godt alternativ! Man kan også gjerne bruke bær. Så enkelt og godt og perfekt til en kopp kaffe.

Sunn og karbolett lunsj!

 

 

Skrevet 15.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
8

 

Trengte en rask og god dessert på fredag og endte med å trikse litt med en blåbærmuffins oppskrift. Det ble veldig vellykket, så tenkte jeg skulle dele den med dere. De krever ikke mange ingredienser og er veldig raske å lage, så perfekt hvis det plutselig dukker opp noen på døra eller hvis man fyser på noe en kveld. 

DU TRENGER:

6 egg
3-4 ss splenda 
10 ss mandelmel
70g blåbær
2 ts bakepulver
4 ss fløte
4 ss smør

Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg og splenda, så pisker du inn bakepulver, fløte, smør og mandelmel til en jevn røre. Til slutt vender du inn blåbærene. Fordel i muffinsformer, gjerne silikonformer. Bruker man papirformer kan de feste seg. Stek på 180 grader varmluft i 10-15 min. Kjøl av på rist etterpå. 

Hope you like <3

 

 

Skrevet 06.01.2013. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
8

 

Jeg elsker at tyrkisk yogurt innholder så lite karbohydrater. Så en av mine favoritt frokoster er nettopp dette, med frokostblanding, splenda og jordbær. Jeg blander ca en ss splenda inn i en skål med yogurt, så deler jeg jorbært og strør over sammen med Atkins crusli blanding (som btv er UTROLIG god). En perfekt frokost med en stor kopp kaffe!Små gleder i hverdagen ;)

 

 

Skrevet 22.10.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 8 kommentarer
1

 

I går hadde jeg lyst til å lage noe skikkelig godt. Og siden jeg elsker brokkoli/blomkål form og lapper, så ble det det. Det er så deilig når man har en hel kveld hjemme uten noen store planer og mye digg på TV, og lage go´middag og kveldskos! Så min versjon av det i går ble dette:

MIDDAG:
Kyllingvinger 
Blomkål 
Brokkoli
Fløte
Rømme 
Ost
Salt/pepper

Del blomkål/brokkoli i små bukketter til det dekker bunnen av en ildfast form. Hell fløte over så det nesten dekker. Her kan du velge litt selv hvor mye du ønsker. I går lagde jeg med litt mindre fløte, da ble det litt krispy. Bruker du så mye at det dekker vil de bli mer møre. Så tar du noen skjeer med rømme og fordeler over formen. Til slutt krydrer du med grovt salt og pepper og dekker det hele med ost. La de stå i ovnen i 15-20 min. Kyllingvingene steker du samtidig på anbefalt steketid. 
KVELDSKOS:
3 ss Tyrkisk/gresk yoghurt
(her kan du bruke rømme som alt.)
3 egg
1 ss splenda
3 ts fiberhusk

Pisk youghurt og egg sammen så det blir en jevn røre. Så blander du inn splendaen og til slutt fiberhusken. Siden fiberhusk fort klumper seg pleier jeg å blande en og en skje av gangen så det blir en jevn røre. La den stå i ca 15 min til den har blitt tykkere. Stek de så i stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider! Server med rømme, bært og sukkerfi syltetøy til.

 

Middagen er så lett å slenge sammen, også lager den seg jo selv i ovnen. Og lappene har jeg fått helt dilla på. Så hvis dere ikke har prøvd de ennå må det så absolutt gjøres. SÅ enkelt å lage, også smaker det SÅ godt :)

Håper noe falt i smak :)

 

 

Skrevet 11.10.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

 

Det har vært litt tull med det nye blogg designet mitt. Jeg har ikke fått alt til å fungere som det skal og med den nye menyen har det ikke vært like lett å finne frem til lavkarbo oppskriftene osv. Men det er nå i orden. Så alt du gjør er å gå øverst på headeren og føre pila over "KATEGORIER" så velger du lavkarbo nedover på lista! Så skal alt av oppskrifter ligge nedover der da:) Håper det var til litt hjelp.
Og siden alt er på plass igjen, tenkte jeg å anbefalle noen favoritt oppskrifter :)


 

FAVORITT PIZZA
Etter å ha prøvd mange har dette blitt en klar favoritt! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1308402396_lavkarbo_favoritt_piz.html


FYLT SQUASH
En heeeeerlig middag som skiller seg ut! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1307382601_lavkarbo_tacofylt_squ.html


SOMMER DRØM
Har ikke tellingen på hvor mange jeg har laget av denne. Ikke annet å si enn HELT FANTASTISK! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1307134518_lavkarbo_summer_dream.html


OSTEFYLT LAKS
Et nydelig alternativ til fisk. Kremosten setter skikkelig prikken over i'en!


http://marthinesimonsen.blogg.no/1340918043_lavkarbo_laks_med_urt.html


BACON SURRET KYLLING
Dette er et veldig godt alternativ å servere hvis man får gjester! 


http://marthinesimonsen.blogg.no/1325859198_lavkarbo_baconsnurret.html


AVOKADOSALAT
Dette har blitt en super favoritt og lages nesten hver uke!


http://marthinesimonsen.blogg.no/1308932313_lavkarbo_avokadosalat.html


KYLLINGNUGGETS
Den perfekte fredagskveld middagen!


http://marthinesimonsen.blogg.no/1311929991_lavkarbo_kyllingnugge.html


KNEKKEBRØD
Ingen over ingen vedsiden av ;)


http://marthinesimonsen.blogg.no/1311178584_lavkarbo_nydelig_knek.html


Håper dere fant litt inspirasjon til å lage flere herlige lavkarbo middager!
Det er jo såååå mye godt man kan lage!
Flere oppskrifter finner dere som agt unger "Lavkarbo"  

 

Skrevet 29.09.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
1

 

Ingen ting er bedre enn å lande i god stolen og lage seg en kopp med pappa's presskanne kaffe. Men det blir fort bedre med noe søtt og godt vedsiden av. Jeg har vært helt HEKTA på blåbær de siste dagene og blitt nesten like glad i vanilje kesam. Og skal ikke sjule at det smaker enda litt bedre når man ved det er lavkarbo! Sammen med litt vannmelon og litt splenda strødd over blir det en perfekt dessert i ett vinglass, eller bare veldig god kaffekos! Namnamnamnamnam <3

 

Skrevet 18.08.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

 

Jeg syntes alltid det er vankelig å variere lunsj på jobb. Selv om man har kjøleskap og egentlig kan variere en del ender jeg alltid opp med lavkarbo brød og pålegg. DET kan man fort bli lei i lengden, så i dag var jeg endelig flink nok til å prøve noe nytt, rask og veldig enkelt! Avokado salat med skinke :) Det smakte helt fantstisk og tok null tid å slenge sammen :)

 

DU TRENGER:

Skjær alt i biter og bland sammen. Smaker ekstra godt med litt olivenolje fra fetaosten. 
Herlig lunsj med en kopp kaffe <3
 Så lite karbo og så godt :)

 

 

Skrevet 23.07.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
0

 

I går ville jeg prøve noe nytt, så mikset og trikest litt med oppskriften på maisfritters. Det endte med noen kjempe gode squash lapper som passer perfekt til kveldsmat eller vedsiden av grillmaten. Jeg lagde de vedsiden av strimlet svinekjøtt med rømme til.

Du trenger:
(til 4 squash lapper)
En halv squash
1 ss glutenfritt mel
2 ss olje
salt og pepper
Chilli krydder
1 egg

Rømme
Strimlet svinekjøtt

Riv  squashen med ett grovt rivjern og strø salt over. Legg det i et dørslag og press ut så mye som mulig av vannet. Så pisker du sammen olje, salt, pepper, chili og melet. Til slutt blander du inn squashen så det blir en røre. Stek i godt med olje eller smør til de blir gyldne og litt crispy på hver side. Stek svinekjøttet sammen med ønsket krydder og server med rømme! 

Herlig, enkel og anderledes middag :)
Hope you'll like :)

 

 

 

Skrevet 11.07.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
4

 

Ville prøve noe helt nytt til middag i dag og med lakse filet'er på tilbud var det ikke så vanskelig å velge. Jeg elsker laks og syntes det er herlig å være hjemme igjen til skikkelig norsk fisk. Denne gangen ble det med en liten vri - fylt med urteost. Utrolig godt og så enkelt! Så denne oppskriften må dere bare prøve ;)

DU TRENGER:

Fersk lakse filet
Tine urteost
Skalldyr krydder (evnt hvitløkskrydder/pepper)
Timian
Blomkål
Fløte
Smør
Grov sennep 
FiskekakerSkjær ett snitt i midten av filet'en og fyll med kremosten. Legg de i en form og krydre med timian og skalldyrkrydder. Stek i ovnen i ca 15-20 min. Så skjører du blomkålen (ett hode) og koker i ca 1 dl fløte og en ss smør. Kok med lokk og etter 5-10 min moser du alt med en stavmikser for en jevn pure. Server med litt smør, salt og pepper. Stek fiskekakene med skalldyr krydderet og server med grov sennep. HOPE you LIKE!
Hope you like :)

 

 

Skrevet 28.06.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1

 

Jeg ble litt inspirert av å ha mexicanerne her, og måtte nesten prøve meg på en versjon av hjemmelaget salsa.
Så da ble det litt improvisasjon til sommerkotteletter på grillen med blomkål purre og ostesalsa :) 

SALSA:
4 tomater
Vårløk
Chili/chili krydder
Salt og pepper
Reven ost


 BLOMKÅL PURRE:
Ett blomkål hode
1-2dl fløte
salt og pepper
smør 

Skjær tomatene i biter og stek de med salt og pepper. Kutt vårløken og stek sammen med tomatene. Skjær opp chili eller bruk chili krydder og tilsett ønsket mengde. Når alt har fått steke litt sammen og tomaten har blitt helt myk, bruker du stavmikser eller blender for å få en jevn konsistens. Til slutt rører du innnen neve med reven ost.
Blomkål purre'n lager du ved å kutte blomkålen i biter og koke den under lokk med 1-2 dl kremfløte og 1 ss smør. LA den få ett oppkok og kok deretter på svak varme i ca 5-10 minutter. Dette kommer litt an på om du vil ha en helt jevn mos eller en grovere. Så bruker du stavmikseren til du får en jevn purre. Bruk salt og pepper og server med litt smør. 

 

Hope you'll like :)

 

 

Skrevet 26.06.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Litt deilig å være tilbake til norge og lavkarbo her! SÅÅÅ mye lettere å følge og så mange flere muligheter :)
Det er heller ikke så feil å være tilbake til DIGGE jordbær og vaniljekesam! Så, derfor må jeg tipse dere om kjempe enkel lavkarbokos :)

Du trenger bare:
Jordbær
Splenda
Vaniljekesam
80% sjokolade 

Skjær opp jordbærene i legg i en skål sammen med vaniljekesam fra Tine og hakkede sjokoladebiter.
Avslutt med litt splenda strødd over :)

NAM!
Perfekt dessert og sommerkos :) 

 

 

Skrevet 14.06.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Nå er det alt for lenge siden jeg har eksprementert med litt lavkarbo kos! Så superfysene dor Malin og jeg på butikken og handla inn til hygge mat! Skulle egentlig lage brownies, men den ble mere sjokoladekake. Så neste gang får det heller bli brownies :) Men, brownies eller ei, sjokoladekaka ble kjempe god ;)

Du trenger:

1,5 dl mandelmel
65 g mørk kokesjokolade
2 dl søtning (splenda e.l.)
1,5 dl smør
1 ts bakepulver
3 egg
Hakkede nøtter
 Smelt sjokoladen og smør på svak varme og avkjøl litt etterpå.Pisk søtning og egg til eggedosis. Så tilsetter du resten av det tørre og sjokoladeblandingen. Hakk nøtter og bland i. Stekes på 175 grader i ca 25 minutter :)

Server gjerne med krem :)
 NAMNAMNAM!!

 

 

Skrevet 19.03.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
3

 

Liker middager som "lager seg selv", og elsker indisk, derfor ble disse kyllingklubbene en herlig middag :)

DU TRENGER:
For 2 persjoner

Glass med korma (halvt glass)
Kyllingklubber (8stk) 
Mix av salat
Ost
Rømme
Peanøtter

 Jeg brukte rå kylling. Stek de på 200 grader i ca 25 min med salt og pepper. Jeg liker sausen litt krema så jeg blandet ett halvt glass korma med 1 stor ss rømme. Ta ut kyllingen og fordel korma blandingen med ca 1 ss over hver klubbe. Stek videre i ovnen i ca 5 min, så sausen blir varm. Server med blandet blad salat ostebiter, litt peanøtter og rømme :)I Toro indisk korma, er det ca 6 karbo pr 100, det blir ca 15 i sausen fordelt på to.
Så en herlig lavkarbomiddag :)
NAMNAM
 

 

Skrevet 13.02.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 3 kommentarer
4

 

Nå man har mye å gjøre er det deilig med raske og gode middager, og siden jeg har blitt hekta på fløteløk lagde jeg en gryte versjon med kylling :) Kjempe godt!

DU TRENGER:
(til en porsjon)

En kylling filet
Kremfløte
En halv løk
Agurk
Rømme
Urtekrydder, salt og pepper

skjær kjyllingen i biter og stek på hver side kutt opp løken og stek den etterhvert gylden sammen med kyllingen. Når løken har blitt gylden heller du over fløte så det dekker bunnen på panna, krydrer med salt, pepper og urter til fløten tykner litt. Server med akurk og rømme :)

Hope you like:)

 

 

Skrevet 31.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
1

 

La ut en oppskrift på lapper for en liten stund siden som har blitt en KJEMPE favoritt. At dette er lavkarbo, får meg bare til å smile, så må nesten dele oppskriften igjen. Men har laget en litt annen versjon denne gangen, hvor jeg har bytta ut yogurt med rømme og uten kokos :) Gøy å prøve seg litt frem :)

DU TRENGER:
3 egg
3 ts fiberhusk
3 ss rømme
1 ss plenda
og litt salt

Pisk alt godt sammen! Det kan være litt plundrete å piske ut all fiberhusken så pass på at røra blir jevn og fin! La den stå i ca 15 min, da skal den ha blitt tygg og god :) Så steker du de gyldne på hver side! Server gjerne med rømme og blåbærsyltetøy, eller friske bær :)
 Disse er perfekt til søndagskos eller kveldsmat sammen med en stor kopp med te :)
Oppskriften holder til hygge for 2 personer :)

 

 

Skrevet 29.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
6

 

Jeg har fått helt hekta på Chai Latte når jeg sitter med skole nå! Det er så kos, og så godt. Og siden jeg ikke har hverken alt for mye utstyr eller ting de dagene nå har jeg laget meg en rask versjon, som smaker herlig :)

DU TRENGER:
Chai te
Kremfløte
Soyamelk
Splenda

Kok vann og hell i en kopp sammen med te posen, tilsett ønsket mengde splenda. Jeg bruker ca 1 flat ss skje, og liker den søt, så den skal ta bort litt av sukkersuget mitt når jeg sitter så konsentrert! Så tar du kartongen med fløte og rister den godt en liten stund, så den blir luftig. Hell ca 1/2 dl soyamelk oppi koppen, sammen med litt fløte på toppen. Den gir en fyldig smak og skum :)Hvis du vil gjøre det skikkelig, kan du varme soyamelken mens du pisker kraftig, så den blir luftig.
Herlig smaker det hvertfall uansett <3 

 

 

 

Skrevet 16.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 6 kommentarer
1

 

Jeg liker ikke løk, og spesielt ikke rå løk. Men i jula lagde mammaen til Fredrik, Ann-Kathrin, nydelig elg middag med fløteløk til. Jeg syntes det så og lukta så godt så jeg måtte bare prøve og fikk en veldig god overraskelse, for det var så godt! Den søte smaken passet perfekt sammen med kjøtt og grønnsaker. Så, jeg måtte bare prøve å lage det selv, og liker det fortsatt like godt ;) Så, de som ikke liker løk, no worries, dette smaker IKKE vanlig løk, bare nydelig :)

DU TRENGER:
Svinefilet
Ost
Brokkoli
Rødløk/vanlig løk
Fløte
Salt og pepper
Smør

Skjær en blanding av rød løk og vanlig løk i små biter og stek de gyldent i en stekepanne sammen med godt med smør. Når løken er gylden, heller du over fløte så det dekker over løken og lar det stå på svak varme i ca 10 min, etter du ser det har begynt å boble.Stek svinefilet'er med urtekrydder og pepper, og med ost. Server med brokkolig og fløteløken! NAMNAM!!Nydelig lavkarbo middag :)


 

 

Skrevet 14.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
2

 

Killingfilet kan fort bli litt kjedelig. Så hadde lyst til å gjøre noe mere spennende med de. Da le det baconsnurret kylling fylt med pesto og kremost, med grønsaker og limdressing vedsiden av. VELDIG GODT :)

DU TRENGER:
Kyllingfilet 
Bacon
Pesto
Naturell kremost
Asparges
Brokkoli 

DRESSING:
Rømme
Lime
Frisk koriander
Hvitløkspepper 

Stek kyllingen i panna med litt smør i ca 2-3 minutter på hver side med lokk! (se ann størrelsen litt hvor lenge de trenger å steke, de skal ikke bli gjennomstekt) Skjær filet'en i to og smør naturell kremost og pesto inni. Så bruker du baconskiver og snurrer rundt. Bruk hvitløkskrydder på toppen. Stek i ovnen i ca 15 min på 200 grader.

Bruk en rømmeboks og bland med saften til en lime. Kutt opp frisk koriander og bland med rommen sammen med hvitløkskrydder. Smak til om du evnt ønsker mere koriander!

Server med kokt asparges og brokkoli :) 
Nydelig smaker blandet sammen! Så disse blir det flere av ;)

 

 

Skrevet 06.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Lagde nydelig fiske middag i går :) Med alt for mange utskeielser i jula, er det deilig å være tilbake til lavkarbo og sunn mat! Så i går ble det fisk med asparges og ostegratinert blomkål. Helt perfekt søndagsmiddag på en mandag ;)

DU TRENGER:

Fiskefilet 
Ett blomkålhode
3 dl fløte
2 ss rømme
Kremost med hvitløk og urter
Gulost
Asparges 
Smør
Salt og pepper
Toro sandefjordsmør 

 Del opp blomkålen i små buketter og fordel ut i en form. Bland sammen rømme og fløte og hell over blomkålen. Fordel smørosten over blomkålen, strø over salt og pepper og dekk til med med ett lag med ost. Sett i ovnen sammen med fisken i ca 20 min på 200 grader :)Kok aspargesen i 3 min sammen med noen spiseskjeer med smør.Server med sandefjordsmør og grovt havsalt over aspargesen! NAM
Anbefaller forresten laksefilet'ene "Rett i ovnen" fra Lerøy, ferdig krydret. De var nydelige :)

Hope you'll like :)

 

 

Skrevet 03.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
1

 

Det er jo så lett å slenge sammen muffins, hvertfall med denne greie oppskriften! Også blir det jo så godt. Så prøvde meg frem til noen sjokolademuffins med bringebær. Sååå god kombinasjon, så de må nesten bare prøves ;)

DU TRENGER:
(12 muffins) 

3 egg
3 ss fløte
2 ss smør
2 ss splenda
1 ts bakepulver
3 never bringebær
vaniljeessens
25g kokosmel
2 ss kakao

Pisk eggene luftig. Tilsett alt det tørre og bland godt. Så blander du inn det smelta smørret og vaniljeessensen til du får en jevn røre! Til slutt blander du inn 3 never med bringebær :) Fyll muffinsformene neste fulle og stek de i forvarmet ovn i ca 20 min på 180 grader! 

Server med kremtopp :)Namnam <3

 

 

 

Skrevet 02.01.2012. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Har hamstret egg rett før jeg skal reise hjem, av en eller annen rar grunn, så da ble det litt improvesering til en "egge" middag i dag! ;) Prøvde å gjøre det litt mere interessant enn bare en vanlig omelett, og det ble kjempe godt! Så da tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften med dere :)

DU TRENGER:

En kylling filet
4-5 buketter med brokkoli
2 ss fløte
1-2 ss cottage cheese
Smør
Cheddar
Salt og pepper 

Kok brokkolien mør, mens du steker kyllingen delt i biter. Så skjærer du opp brokkolien og steker med kyllingen sammen med smør, salt og pepper. Bland sammen egg, CC og fløte og hell over blandingen i pannen. Skjær biter av cheddar og strø over. Stek på svak varme med lokk til alt er gjennomstekt! 

Deilig middag eller lunsj med så lite karbo :)
Namnam

 

 

Skrevet 13.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Finnes ikke noe bedre enn lørdagskos som kan spises med goood samvittighet! Så siden jeg elsker nøtter og elsker mørk sjokolade, så da slang jeg sammen noe godt og raskt i går :) 

DU TRENGER:

ca 70g mørksjokolade
1 ss smør
Havsalt
Blanding av nøtter
Evt. 1 ss splenda

 

Smelt sjokoladen på svak varme med ca en ss smør. Ønsker du sjokoladen litt søtere kan du tilsette litt splenda! Så fordeler du nøttene på en tallerken, heller over sjokoladenog blander alt så alle nøttene er trekt med sjokolade. Til slutt strør du over grovt salt :) La det stå i kjøleskapet til sjokoladen og bryt opp!

NAMNAM :) 


 

Skrevet 11.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
1

 

Mamma er så søt og har sendt meg noen toro poser med forskjellig godt som ikke har så mye karbo i seg :) Det passer perfekt når jeg sitter bura inne på kjokkenet, klistret fast til mac'n med CAD. Så i dag ble det fransk kyllinggryte med litt egen twist, fra Toro, til middag som smakte helt nydelig :)

DU TRENGER:
400 g kylling
En halv squash
Rosen kål
Kashew nøtter

Toro Matkunst "Fransk kyllinggryte"
2 dl kremfløte
4 dl vann

Del kyllingen i terninger og stek til de er gjennomstekte med litt smør. Så tilsetter du squashen delt opp i biter. Finn frem en kjele og tilsett pulveret, sammen med 2 dl fløte og 4 dl vann. Rør godt og tilsett squshen og kyllingen. Kok opp og la det småkoke i 3 min. Server med kokt rosenkål og cashewnøtter på :)Ca 10 karbo i en posjon :)
Namnam!

 


 

Skrevet 10.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 1 kommentar
0

 

Det å lage gele på lavkarbo er egentlig ganske genialt! Det er mer eller mindre null karbo, og det smaker sååå fantastisk :) I sommer prøvde jeg ut lit forskjellig med bær i også, det var helt fantastisk. Det er kjempe greit å lage en stor bolle å ha i kjøleskape til desser eller kveldskos, og hvis du gjør litt ut av det med bær og kanskje mørk sjokolade i kan det være en fin dessert å servere når du har gjester å :)

Jeg har funnet noen ferdigposer med gele her som er sukkerfrie og har 0,2 karbo pr 100 gr :) Så det var ikke feil å ha en stor bolla av i kjøleskapet når jeg satt pal på kjøkkenet med skole i helga ;)Du finner oppskriften på hjemmelaget gele HER.

Herlig hverdagskos <3

 

 

Skrevet 01.12.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
2

 

En rask verson av ostegratinerte pølser og blomkål, i panna :)
Perfekt hverdagsmiddag!

DU TRENGER:

Blomkål 
Pølser
Fløte
Ost
Salt og pepper 

(Til meg brukte jeg 2 store pølser og ca 5 buketter brokkoli) Kok brokkolien i noen minutter så den blir mør. Del pølsene i biter og stek i en panne med litt smør.  Del opp brokolien og stek litt sammen med pølsene. Så heller du fløte over så det dekker bunnen av panna og legger strimler med ost over. Put på lokk og sett platen på svak varme. La stå til osten har smeltet :) Server med grovt salt og pepper :)
Namnam :) 

 

 

Skrevet 27.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
2

 

Prøvde noen pannekaker til middag her om dagen og det var kjempe godt! Deilig med noe annet enn bare kjøtt :) Jeg spiste noen med sukkerfritt syltetøy og rømme, og noen med ost og skinke. Begge deler var veldig godt :)
Så, her har dere en rask og god middag, som minner overraskende mye om vanlige pannekaker :)

DU TRENGER:

4 egg
 4 ss rømme
1 ts bakepulver
1-2 ts splenda
Litt salt
(evnt litt kardemomme eller kanel) 

Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle og la den hvile noen minutter. Bruk smør i pannen og stek pannekakene til den er stiv på toppen, da kan du snu :)namnamnam :)

 

 

 

Skrevet 25.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
4

 

Jeg fyser sånn når jeg sitter hjemme og jobber lange dager, spesielt når det er helg. Og da går jeg på butikken og tenker "skeie ut/ikke skeie ut". Ender alltid med å ikke skeie ut, men siden de ikke har verken mørk sjokolade eller baconcrisp på lokalbutikken, blir det litt kjedelig helgekos...! SÅE, NÅ har jeg funnet en reddende favoritt, som rett og slett smaker helt nyyydelig! Ingrediensene er ting de fleste lavkarbo mennesker har i skapene og det er så lett å slenge sammen, hvis man får besøk eller bare vil kose seg! (som jeg vil ganske ofte)

Jeg har prøvd ut en del lapper og dette er uten tvil de beste så langt :)

DU TRENGER:

3 egg 
3 ts fiberhusk
2 ss kokosmasse
3 ss yogurt (jeg brukte gresk yogurt)
1 ss splenda
litt saltPisk sammen egg, yogurt og fiberhusk til en jevn røre. Tilsett litt salt, splenda og kokosmasse, og bland godt. Så lar du røra stå i noen minutter så fiberhusken får tid til å virke litt ;) Bruk en spiseskje med røre per lapp og stek til de er gylne på hver side! Server med sukkerfritt syltetøy eller bær, med kokosmasse eller rømme over.
 

Så på 10 minutter ca har du disse søte godsakene,
som du kan spise med gooooood samvittighet ;)Skikkelig søndagskos,
med en kopp kaffe <3

 

 

 

Skrevet 20.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 4 kommentarer
0

 

Anniken og jeg hadde lyst på noe skikkelig digg her om dagen og fant ost med chili og jalapeno's :) Så, da tenkte vi at vi kunne lage en middag med litt mexican vri, og det ble fantastisk godt! 

DU TRENGER:

Koteletter
Jalapeno's ost
Salat
Cherry tomater
Tomater
Guacamole
Rømme
Noen flak med tortilla chips (evnt kavli ost kjeks)

Stek kjøttet i litt smør, så det blir gjennomstekt. Legg på skiver med ost mot slutten av steketiden, sammen med cherrytomater i panna og stek på svak varme med lokk til osten har smeltet. Så serverer du med salat, guacamole og noen tortilla chips.

Hvis du vil kutte ned på enda mere karbo kan du kjpe kavli ost og legge skivene utrover ett stekebrett. Stek de i forvarmet ovn på 200 grader i noen minutter til de har blitt gylne. Avkjøl på rist. Avokado kan du lage med 2 avokadoer, 2/3 av ett beger rømme og litt krydder. Knus avokadoen og rør inn rømma så det blir jevnt. Så smaker du til med litt krydder! Veldig godt med grovt salt og pepper!

Nydelig middag med masse god smak :)

 

 

Skrevet 19.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 0 kommentarer
10

 

Jeg valgte å IKKE veie meg når jeg var i Dublin nå første del. Eller det vil si vi har ikke vekt og har heller ikke kjøpt noe enda ;) Så jeg var så utrolig spent når jeg skulle gå på vekta når jeg kom hjem igjen nå! Det har gått nesten 3 mnd siden sist jeg veide meg, og jeg er vant til å gjøre det hver dag. Har fulgt lavkarbo i Dublin også, kroppen min trives utrolig godt med det :) Derfor var det Sååå gøy å se at jeg hadde gått ned ca 2,5 kg siden jeg flytta til Dublin! Det er også en KJEMPE motivasjon til å fortsette å være flink :)Så, nå har det blitt 22,5 kg på ca halvannet år! :) Kan ikke beskrive hvor mye det har gjort med meg. Og jeg har ikke annet å si enn å anbefalle lavkarbo videre! Og håper bloggen kan være til motivasjon og inspirasjon for dere som vil prøve eller allerede går på lavkarbo :)


Hurrahurra:)

Nååå får vi bare se om vekta har lurt meg og hvordan det går videre med lavkarbo i Dublin :)
Sålangt fungerer det hvertfall kjempe fint :)

 

 

Skrevet 09.11.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 10 kommentarer
2

 

Det er EKSTREMT mye skole jobbing på gang, og da blir jeg litt matlei. Så hadde lyst til å lage noe anderledes og godt, men har ikke handlet på noen dager. Så da improveserte jeg frem noen urtepannekaker som jeg likte kjempe godt! Så disse må dere prøve ;) Jeg lagde de litt på slump, så vet ikke om jeg klarer å få oppskriften heeelt riktig, men hvis dere slumper litt å blir det bra ;)

DU TRENGER:
2 egg,
Urtekrydder ( jeg hadde ca 1 ts)
Salt og pepper
4 ss fløte
1 ts bakepulver
2 ss havregryn
4-6 ss kruskakli
Litt splenda

Bland alt godt sammen og la røra stå mens du steker pølsebiter og bacon! (evnt annet ønsket fyll) Så heller du røren som lapper i en varm stekepanne med smør og steker til du ser den begynner å bli fastere i kantene. Stek de gylne på begge sider :) Til slutt legger du osteskiver under og med stekte kjøttet over. Server med evnt. pesto, rømme eller tomatsaus!

De blir nesten som små urte pizza'er :)
Nyyydelig :)

Hope you'll enjoy ;)

 

Skrevet 30.10.2011. Ligger i kategorien Lavkarbo. 2 kommentarer
hits